Ναταλία Λιονάκη: Στην Κένυα η μοναχή Φεβρωνία - «Είναι ευτυχισμένη»

Όσα είπε ο Επίσκοπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κένυα, Μάρκος

Ναταλία Λιονάκη: Όσα είπε ο Επίσκοπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κένυα, Μάρκος για τη ζωή της μοναχής Φεβρωνίας- Το Πρωινό

Η γνωστή ηθοποιός Ναταλία Λιονάκη έχει εγκαταλείψει τα εγκόσμια εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια, από το 2009. Αρχικά, βρισκόταν σε μοναστήρι στις Μοίρες Ηρακλείου. Χειροτονήθηκε μοναχή με το όνομα Φεβρωνία το 2017 και έκτοτε ζει σε μοναστήρι στην περιοχή Κισούμου της Κένυας.

Ναταλία Λιονάκη: Νέες φωτο στη δημοσιότητα από την επίσημη χειροτονία της ως μοναχή Φεβρωνία

Η απόφασή της να ακολουθήσει τον μοναχισμό είχε προκαλέσει τότε αίσθηση, ενώ η οικογένειά της δε συμφωνούσε στην ασκητική ζωή που διάλεξε η 46χρονη σήμερα γυναίκα. Το 2012, η μητέρα της την είχε πείσει να γυρίσει στα εγκόσμια.

Μία από τις τελευταίες εμφανίσεις της Ναταλίας Λιονάκη, στα Βραβεία Γυναίκες της χρονιάς, το 2008/ NDP

Μία από τις τελευταίες εμφανίσεις της Ναταλίας Λιονάκη, στα Βραβεία Γυναίκες της χρονιάς, το 2008/ NDP

Ο Επίσκοπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κένυα, θεοφιλέστατος Μάρκος, μίλησε για το έργο τους στο Κισούμου, αλλά και τη ζωή των μοναχών.

«Το έργο μας είναι περισσότερο για την ιεραποστολή. Επιβλέπουμε τις ανάγκες των ανθρώπων, τη διατροφή των παιδιών στο σχολείο, τα δίδακτρά τους. Τους διδάσκουμε για τη θρησκεία μας και προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε τις ανάγκες τους. Με τις πολλαπλές δυσκολίες και τις αντιξοότητες καταφέρνουμε να κάνουμε τα αναγκαία, με τις δωρεές των ανθρώπων από το εξωτερικό», είπε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κισούμου, Μάρκος στην εκπομπή «Το Πρωινό».

«Έχουμε κάποιες μοναχές εκεί που είναι σε ένα μοναστήρι κοντά. Έχει χρόνια που η μοναχή Φεβρωνία (Ναταλία Λιονάκη) είναι εκεί, επί του μακαριστού προκατόχου μου. Δεν έχω ασχοληθεί, ούτε επέμβει στο ιστορικό της. Εγώ ξέρω μόνο ό,τι υπάρχει τώρα, μας βοηθάει στο έργο μας και το μοναστήρι», επισήμανε ο Επίσκοπος.

«Δεν ισχύει ότι έρχεται συχνά στην Ελλάδα, το έργο της είναι εκεί. Και οι τρεις μοναχές που έχουμε εκεί είναι ευτυχισμένες, ζουν τον Χριστό. Δε θα ήθελα να μιλήσω προσωπικά για κάποια, όλη η ζωή τους είναι ησυχαστική. Είναι εντάξει, είναι ευτυχισμένη, είναι χαρούμενη», κατέληξε ο Επίσκοπος.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top