Μιχάλης Αεράκης: Tα Ανώγεια, η γνωριμία με τη σύζυγό του και ο Σασμός

Όσα εξομολογήθηκε ο αγαπητός σε όλους «παπα-Μιχάλης»

Ο Μιχάλης Αεράκης, που έγινε ευρέως γνωστός ως «παπα-Μιχάλης» του «Σασμού», ξεχωρίζει και έχει γίνει ιδιαίτερα αγαπητός για την πραότητα και την ευγένεια που εκπέμπει. Οι τηλεθεατές ακούν προσεκτικά τις συμβουλές που δίνει στην πολύπαθη Άνω Ποριά, προκειμένου να καταλαγιάζει τα πνεύματα και τη βεντέτα των συγχωριανών του και να διασφαλίσει την ειρήνη και την ηρεμία στον τόπο του.

Ο ρόλος που αρνήθηκε ο Μιχάλης Αεράκης στον Σασμό: Είπα δε θα παίξω

Καλεσμένος στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», μάθαμε όσα δεν ξέραμε μέχρι τώρα για τον δημοφιλή ηθοποιό. 

«Όταν ήμουν μικρός δεν έπαιρνα δώρα. Κανείς μας. Καταραμένη φτώχεια τότε στα Ανώγεια. Όταν μεγάλωσα και με ρώτησε ο γιος μου τι δώρο να μου πάρει, του ζήτησα ένα παιχνίδι… ένα κινητό, το έχω και παίζω», αποκάλυψε στη Ζήνα Κουτσελίνη, μετά το δώρο της εκπομπής που του πρόσφερε. 

Όσα δεν ξέρουμε για τον Μιχάλη Αεράκη

  • Γεννήθηκε στα Ανώγεια και ήταν το πρώτο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειάς του
  • Ο παππούς του ήταν ιερέας
  • Ο πατέρας του Γιώργος ήταν βοσκός και έφυγε ξαφνικά μια μέρα ως μετανάστης στη Γερμανία
  • Από 7 ετών ανέλαβε τα ηνία του σπιτιού 
  • Όταν τελείωσε το δημοτικό και επέστρεψε από τη Γερμανία ο πατέρας του, έμειναν οικογενειακώς στο Ηράκλειο

  • Ο Νίκος Ξυλούρης τραγουδούσε στο μαγαζί του θείου του στο Ηράκλειο
  • Πουλούσε λαχεία στους δρόμους του Ηρακλείου
  • Αργότερα μετακόμισαν στην Αθήνα, με τον Μιχάλη Αεράκη να φοιτεί σε νυχτερινό σχολείο, όπου συμμετείχε στη θεατρική ομάδα
  • Εργάστηκε ως σερβιτόρος, μπογιατζής και βοηθός σε κρεοπωλείο
  • Μετά τα χρόνια της δικτατορίας τραγουδούσε σε ταβέρνες και με τα χρήματα που κέρδιζε βοηθούσε την οικογένειά του
  • Σκέφτηκε το θέατρο όταν απολύθηκε από το στρατό, αλλά ένα τροχαίο του στέρησε τη δυναότητα να δώσει εξετάσεις στη Δραματική Σχολή
  • Ο Πέλος Κατσέλης τον έβαλε στη σχολή του μετά από μια προσωπική συζήτηση μαζί του
  • Οι πρώτες του τηλεοπτικές εμφανίσεις ήταν στην ΕΡΤ
  • Υποστηρίζει την ομάδα της ΑΕΚ, ενώ η σύζυγός του του Παναθηναϊκού

Μιχάλης Αεράκης: H γνωριμία με τη σύζυγό του και ο γιος τους

Στα χρόνια του θεάτρου,  γνώρισε τη σύντροφο της ζωής του και μετέπειτα σύζυγό του, Βάλια Μαργαρίτη. Εκείνη σπούδαζε τότε στη σχολή Δοξιάδη.

Μιχάλης Αεράκης: Δείτε τη σύζυγο του «παπα-Μιχάλη» από τον Σασμό

Η γνωριμία τους έγινε στα Ανώγεια, σε μια συναυλία του Μάνου Χατζηδάκι. Αντάλλαξαν τηλέφωνα και συναντήθηκαν για το πρώτο τους ραντεβού έναν μήνα αργότερα, στην πλατεία Κάνιγγος.

Έκτοτε είναι ζευγάρι, εδώ και 43 χρόνια. Απέκτησαν έναν γιο τον Σπύρο, ο οποίος έχει τη δική του οικογένεια πια. Με τη σύζυγό του, Σοφία, έχουν αποκτήσει έναν γιο, τον μικρό Μιχάλη, ο οποίος είναι σήμερα 6 ετών.

«Αγαπώ τα πάντα από το παρελθόν μου. Όλες τις μέρες τις θυμάμαι σαν να είναι τώρα. Η πιο κομβική μέρα για μένα ήταν μια νύχτα του Φλεβάρη, είχε χιόνια στα Ανώγεια, όταν είπε ο κύρης μου στη μάνα μου ότι "αύριο φεύγω στη Γερμανία". Εκεί τρελάθηκα. Ήθελα να κλάψω από τότε, αλλά με ένα κοίταγμα του πατέρα μου κρατήθηκα. Σαν να μου έλεγε "οι άντρες δεν κλαίνε"», περιέγραψε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Eίμαι ένας άνθρωπος που παθιάζομαι, ο,τιδήποτε κάνω το κάνω με πάθος

«Ποτέ δε με θάμπωσαν τα φώτα που ανά εποχές πέφτουν πάνω μου. Παραμένω ο Μιχάλης, στο ίδιο καφενείο πάω και πίνω τον καφέ μου, δεν έχω αλλάξει συνήθειες, ούτε παρέες», εξομολογήθηκε.

Το μήνυμα που έλαβε στο instagram από μια δυστυχισμένη μάνα και τον συγκλόνισε

Ο Μιχάλης Αεράκης ανέφερε ότι ο κόσμος εκφράζει τη λατρεία του στον «παπα- Μιχάλη», καθώς συχνά τον ταυτίζει με τον ρόλο που υποδύεται στον Σασμό. Αποκάλυψε μάλιστα, ότι έλαβε ένα μήνυμα στο instagram από μια δυστυχισμένη μάνα που είχε χάσει το παιδί της και ήθελε να μοιραστεί τον πόνο της μαζί του. 

«Συγκλονίστηκα από αυτήν την περίπτωση και έχω ακόμα μια επικοινωνία μαζί της. Ο κόσμος είναι ταλαιπωρημένος και απελπισμένος γενικά. Λένε έναν τέτοιο παπά θέλουμε δίπλα μας. Από τη μια με χαροποιεί αλλά από την άλλη βλέπουμε τη γύμνια της κοινωνίας μας», ανέφερε.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στους γονείς του, λέγοντας ότι τους έχει στην καλύτερη θέση της καρδιάς του και πως οι σιωπές και τα κοιτάγματά τους τον έχουν διαμορφώσει και τον έχουν κάνει αυτό που είναι σήμερα. «Κι εγώ όταν θέλω να πω κάτι σημαντικό, το λέω με τα μάτια μου», ανέφερε.

Τέλος ευχαρίστησε το Star και τον κ.Αλκαλάι για τη χορηγία στο ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης επί 17 χρόνια.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top