Έλληνες και ξένοι celebrities που είναι vegan ή vegetarian

Όσα λένε για τη διατροφή που ακολουθούν

Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν γινόμαστε vegan

Οι όροι "vegan" και "vegetarian" αναφέρονται σε δύο διαφορετικούς τρόπους διατροφής που αποκλείουν ή περιορίζουν την κατανάλωση ζωικών προϊόντων, αλλά υπάρχουν διαφορές μεταξύ τους.

  • Veganism: Οι άνθρωποι που ακολουθούν το veganism, γνωστοί ως vegans, αποκλείουν πλήρως την κατανάλωση ζωικών προϊόντων. Αυτό σημαίνει όχι μόνο κρέας και θαλασσινά, αλλά και προϊόντα όπως γάλα, αυγά, μέλι, και άλλα που προέρχονται από ζώα. Επιπλέον, οι vegans προσπαθούν να αποφεύγουν ζωικές παραγωγές σε άλλες πτυχές της ζωής τους, όπως η ένδυση και η χρήση προϊόντων ομορφιάς που περιέχουν ζωικά συστατικά.
  • Vegetarianism: Οι άνθρωποι που ακολουθούν τον vegetarianism, γνωστοί ως vegetarians, αποκλείουν την κατανάλωση κρέατος, αλλά επιτρέπουν άλλα προϊόντα ζωικής προέλευσης, όπως γάλα και αυγά. Οι vegetarians μπορεί να επιλέγουν αυτόν τον τρόπο διατροφής για ηθικούς, υγειονομικούς ή περιβαλλοντικούς λόγους.

Έλληνες και ξένοι celebrities που είναι vegan ή vegetarian

Ανάμεσα στους ανθρώπους που ακολουθούν αυτόν τον τρόπο ζωής είναι και αρκετοί celebrities του πλανήτη. Συγκεντρώσαμε μερικούς από τους διασήμους που είναι vegan ή vegetarian.

Χρύσα Παππά

«Είμαι vegan και είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτό» είχε εξομολογηθεί στην Ελένη Μενεγάκη και την εκπομπή της.

Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν γινόμαστε vegan

Θανάσης Ευθυμιάδης

«Πριν από 15 χρόνια όταν σταμάτησα να τρώω κρέας ήμουν ο “τρελός μπαμπάς” και ο χλευασμός της παρέας που μου έλεγαν “Έλα να φας λίγο κατσικάκι, κι αυτό vegan ήταν μόνο χορταράκια έτρωγε” και γελούσαν όλοι. Όταν είδαν όμως ότι οι αγαπημένες τους σταρ κάνουν το ίδιο, τότε σου λένε “μήπως ο μπαμπάς μας δεν είναι τρελός, μήπως βλέπει απλά λίγο μπροστά”;» είχε πει στο ladylike o ηθοποιός.

Νίκος Μουτσινάς

«Σταμάτησα το κρέας. Εδώ και δύο μήνες έχω κόψει το κρέας, είμαι vegan. Βαρέθηκα με το κρέας. Είπα να το δούμε λίγο διαφορετικά», είχε αναφέρει το 2019 ο Νίκος Μουτσινάς. «Είπα να ακούσω λίγο το σώμα μου, που έλεγε πως δε θέλει άλλο κρέας και πλέον περνάω τη ζωή μου με υδατάνθρακα».

Τόνια Σωτηροπούλου – Κωστής Μαραβέγιας

Η Τόνια Σωτηροπούλου είχε διηγηθεί πως στα παιδικά της χρόνια ζούσε σε ένα σπίτι στο οποίο υπήρχαν πολλά οικόσιτα ζώα. Ανάμεσα τους, η ηθοποιός ξεχώριζε πάντα την κότα της στην οποία είχε δώσει το όνομα Νταϊάνα. Όταν κάποτε συνειδητοποίησε ότι το ψητό κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες προέρχονταν από μια κότα σαν τη Νταϊάνα, έπαψε να το τρώει. Συνέχισε να τρώει ψάρια μέχρι και μετά από αρκετούς μήνες σχέσης με τον Κωστή Μαραβέγια ο οποίος είναι αδιαπραγμάτευτα vegan και την οδήγησε σε αυτόν τον νέο τρόπο ζωής και διατροφής.

Ariana Grande

Μέσα από ένα post της στο Twitter το 2013, ανακοίνωσε η Ariana Grande ότι είναι vegan. Η τραγουδίστρια είναι ακτιβίστρια για τα δικαιώματά των ζώων, έχει υιοθετήσει πολλά ζώα και έχει ανοίξει το δικό της καταφύγιο ζώων, Orange Twins στο Los Angeles.

Ellie Goulding

Η Ellie Goulding είναι vegetarian. Έγινε χορτοφάγος από την εφηβεία της και μετά από 6 χρόνια αυστηρής χορτοφαγίας, το 2018 προσπαθούσε να γίνει vegan. Η εγκυμοσύνη της ήταν ένα μικρό διάλειμμα στη χορτοφαγική της διατροφή.

Venus Williams

Σε συνέντευξή της στο site Health.com, η τενίστρια Venus Williams είχε αποκαλύψει ότι ακολουθεί raw vegan διατροφή για τα οφέλη αυτής της διατροφής στο σύνδρομο Sjogren με το οποίο έχει διαγνωστεί από το 2011.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top