Τένια Μακρή για καρκίνο: «Όταν μου το είπε ο γιατρός, δεν ξαφνιάστηκα»

Όσα είπε η ψυχολόγος για την περιπέτεια με τον καρκίνο του μαστού

Πριν από 12 χρόνια ο καρκίνος χτύπησε την πόρτα της Τένιας Μακρή. Αν και οι περισσότεροι σοκάρονται στο άκουσμα καρκίνος, η γνωστή ψυχολόγος δήλωσε πως δεν την ξάφνιασε καθόλου.

Τένια Μακρή: «Δε με απασχολεί το ότι δεν έχω στήθος»

Η ίδια επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο της πρόληψης, αλλά και της καλής ψυχολογίας. «Και εγώ τον καρκίνο μου τον βρήκα μέσα από την πρόληψη. Αυτό έγινε το 2009, όταν εγώ μετά από κάθε τέλος της σεζόν είχα ρουτίνα να κάνω τις εξετάσεις μου. Όταν πήρα τα αποτελέσματα, διαπιστώθηκε ότι είχα κάτι στο στήθος μου, ο γιατρός μου είπε να κάνω τις διακοπές μου και να το δούμε όταν επιστρέψω και όταν επέστρεψα μου είπαν ότι είναι καρκίνος. Το άκουσμά του δε με ξάφνιασε, σκέφτηκα τι θα μπορούσα να κάνω»  είπε στην εκπομπή «Πρωινό ΣουΣου».

Η Τένια Μακρή με την κόρη της, Βιργινία

Η Τένια Μακρή με την κόρη της, Βιργινία

Ο πρώτος άνθρωπος που έμαθε για το πρόβλημα υγείας ήταν η κόρη της, η οποία ήταν συνεχώς στο πλευρό της. «Ο πρώτος άνθρωπος που το είπα, ήταν η κόρη μου. Εμπιστεύτηκα έναν φίλο, ο οποίος μου είπε ότι θα με αναλάβει και εκεί ξεκίνησε το ταξίδι μου. Χειρουργήθηκα την επόμενη μέρα, δεν το σκέφτηκα ούτε λεπτό. Πρέπει να σκέφτεσαι ότι η ζωή δεν τελειώνει, η ψυχολογία μου θεράπευσε όσα μου συνέβησαν. Αυτό που δεν πρέπει κανείς να κάνει, είναι το να πιστέψει ότι ήταν ο άτυχος της ζωής, αυτό που μπορεί να συμβεί σε όλους μας. Εγώ όταν μου βρήκαν τον καρκίνο είχα κάνει έναν ωραίο κύκλο ζωής. Ήμουν 63 ετών, το παιδί μου ήταν μεγαλωμένο, είχα κάνει καριέρα, οπότε ένιωθα ότι έναν κύκλο της ζωής μου τον είχα τελειοποιήσει. Παίζει σημαντικό ρόλο η ηλικία που θα έρθεις αντιμέτωπος με αυτό. Όταν έχεις μικρά παιδιά και έναν σύζυγο είναι πιο δύσκολα τα πράγματα, πρέπει να τα ενημερώσεις και να τα προετοιμάσεις».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας η Τένια Μακρή δε λύγισε και έτσι κατάφερε να βγει νικήτρια. «Το να αντιμετωπίσω αυτό που μου συνέβη, ήταν πιο εύκολο λόγω του επαγγέλματός μου, αλλά πήρα και βοήθεια. Είχα ανάγκη να εξωτερικευτώ και να μιλήσω σε κάποιον. Στάθηκα στα πόδια μου και συνέχισα».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top