Καίτη Γαρμπή: «Συνεχίζω με όλη μου την αγάπη να στηρίζω την ομοφυλοφιλία»

«Έχω σημαία μου το σύνθημα των ΛΟΑΤΚΙ»

Δείτε πρόσφατες δηλώσεις της Καίτης Γαρμπή για τον Διονύση Σχοινά από την εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου

H Καίτη Γαρμπή παραχώρησε νέα συνέντευξη και αναφέρθηκε στην ομοφυλοφιλία και συγκεκριμένα, στον τρόπο με τον οποίο  αντιμετωπίζεται από την κοινωνία, αλλά και τα social media.

γαρμπή

Η γνωστή Ελληνίδα τραγουδίστρια μίλησε στο περιοδικό «InStyle» και αρχικά, αναφέρθηκε στους ΛΟΑΤΚΙ.

«Η ομοφυλοφιλία γίνεται σταδιακά αποδεκτή από την ελληνική κοινωνία. Από την άλλη, έχει αυξηθεί ραγδαία η βία απέναντι σε άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και αυτό είναι τόσο θλιβερό. Συνεχίζω με όλη μου την αγάπη να στηρίζω την ομοφυλοφιλία», είπε.

«Έχω σημαία το φετινό τους σύνθημα που συμπτωματικά ξεκινάει με τους στίχους ενός τραγουδιού μου. "Μια φορά κι έναν καιρό διεκδίκησα και πέτυχα την ορατότητα και τα ίσα δικαιώματα"», συμπλήρωσε.

Καίτη Γαρμπή: Ποζάρει μόνο με την πετσέτα της στον φακό του Διονύση Σχοινά

Στη συνέχεια, η Καίτη Γαρμπή μίλησε για τις γυναικοκτονίες τα τελευταία χρόνια, στην Ελλάδα.

«Η πιο ακραία μορφή έμφυλης βίας είναι η γυναικοκτονία. Ένα έγκλημα που στηρίζεται στην πατριαρχική κοινωνία και στα έμφυλα στερεότυπα, κατά τα οποία η γυναίκα είναι κατώτερη κι υποτελής στον άνδρα, γι' αυτό πρέπει να τιμωρηθεί "για να βάλει μυαλό" ή να βιαστεί, να κακοποιηθεί και στο τέλος, να δολοφονηθεί, γιατί το φύλο της ισοδυναμει με την αφαίρεση της ζωής της», είπε.

«Νιώθω οργή και πόνο και μια απέραντη θλίψη, γιατί δεν αλλάζει τίποτα και όχι μόνο δεν αλλάζει, αλλά γίνεται και χειρότερο, αφού η Ελλάδα βγήκε "πρωταθλήτρια" στο συγκεκριμένο σπορ», πρόσθεσε.

Τέλος, είπε ότι δε φοβάται ότι θα την επηρεάσουν οι δηλώσεις που κάνει ανά διαστήματα για αυτά τα θέματα, τονίζοντας ότι ο ανθρωπισμός είναι πάνω από όλα.

«Να φοβηθώ και να βάλω την καριέρα μου πάνω από το δίκαιο και το σωστό; Πάνω από την καριέρα είναι ο ανθρωπισμός. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι δουλειά όλων μας, αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι» ανέφερε.

Κλείνοντας, η Καίτη Γαρμπή μίλησε για τα social media. «Αγαπώ το Twitter, γιατί είναι έξυπνο, γρήγορο, έχει χιούμορ και κάποια πολύ ωραία μυαλά. Γινόμαστε μια παρέα στο Twitter, διαβάζουμε απόψεις, συμφωνούμε ή διαφωνούμε, αλλά πιστεύω πως πάντα από εκεί μέσα βγαίνει κάτι καλό».
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top