Η Όλγα Βενέτη μιλά για τα «Θαύματα της Αγάπης» και την κινητήρια δύναμή της

Η «ερμηνεύτρια ψυχής» μίλησε για όλα στο star.gr

Ερμηνεύτρια ψυχής χαρακτηρίζουν πολλοί την Όλγα Βενέτη, μιας και διαθέτει μια αισθαντική φωνή. Αν και σπούδασε Γαλλική Φιλολογία πολύ γρήγορα κατάλαβε πως η μουσική για εκείνη ήταν μονόδρομος.

Η Όλγα Βενέτη μίλησε για όλα στο star.gr

Η Όλγα Βενέτη, που κάνει τα πρώτα της δισκογραφικά βήματα, έχει σπουδάσει μουσική στο Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας και έχει κάνει σεμινάρια φωνητικής στο Μιλάνο, ενώ έχει ήδη ξεχωρίσει μέσα από τις live εμφανίσεις της και τις σπουδαίες συνεργασίες της, με το κοινό να την αποκαλεί ερμηνεύτρια ψυχής.

Όλγα Βενέτη: Η ιδιαίτερη ερμηνεύτρια μοιράζεται «Αγάπης Θαύματα»

Πρόσφατα, κυκλοφόρησε από την Panik Oxygen το τραγούδι «Αγάπης Θαύματα» σε μουσική του Νίκου Τερζή και στίχους του Δημήτρη Τσάφα.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, η τραγουδίστρια άνοιξε την καρδιά της στο star.gr, και μίλησε για τα μουσικά της βήματα, τις sold out εμφανίσεις, τις σπουδαίες συνεργασίες, αλλά και τον ρόλο της μαμάς.

Κυκλοφορήσατε πρόσφατα το τραγούδι «Αγάπης Θαύματα». Μιλήστε μας γι’ αυτό.

Καταρχήν σας ευχαριστώ θερμά για την κουβέντα μας αυτή. Έκανα λοιπόν κι εγώ το θαύμα μου, ένα τραγούδι ψυχής και εποχής, σε μουσική του υπέροχου Νίκου Τερζή, στίχους του Δημήτρη Τσάφα, που αγγίζει τις πιο ευαίσθητες πτυχές της ψυχής μου. Συνοδεύεται από ένα video σε συγκινητική σκηνοθεσία του Κώστα Κωστόπουλου. Δεν προσδιορίζω με αυτόν τον τρόπο τυχαία τους συντελεστές.Είναι όπως ακριβώς τους υποδέχθηκα και αφουγκράστηκα και με τη σειρά τους και εκείνοι εμένα. Έτσι γεννήθηκε αυτό το αποτέλεσμα που με ταξιδεύει, με συγκινεί και μου δίνει ελπίδα. Με δυο λόγια, είναι το θαύμα μου. Δε θέλω να παραλείψω και τους υπόλοιπους συντελεστές που ενεπλάκησαν για την πραγμάτωση του τραγουδιού αυτού, όπως και την δισκογραφική μου, την Panik Oxygen. Τους ευχαριστώ έναν-έναν ξεχωριστά και όλους μαζί, μέσα από την καρδιά μου.

Το μουσικό ιστορικό σας είναι ιδιαίτερα πλούσιο: χορωδός της Λυρικής Σκηνής, συμμετοχές σε επιτυχημένες παραστάσεις όπως η «Μυθωδία» του Βαγγέλη Παπαθανασίου, sold out εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και συναυλίες... Τι ξεχωρίζετε από αυτές τις στιγμές;

 Όλες οι στιγμές μου είναι σταυροδρόμια ψυχής και νιώθω ευλογημένη γι' αυτό. Καθεμία είναι ένα ταξίδι γεμάτο μουσική, συναίσθημα, όνειρα, ντυμένα με υπέροχους συντελεστές. Τις αγαπώ βαθιά και τις αναπολώ.

Αν και σπουδάσατε Γαλλική Φιλολογία, σας κέρδισε η μουσική. Πόσο εύκολο ήταν να κάνετε πραγματικότητα το όνειρό σας και να ασχοληθείτε με το τραγούδι; Υπήρξαν δυσκολίες; Κι αν ναι, ποιές;

Το τραγούδι για μένα, όπως λέω πάντα, είναι οξυγόνο και μονόδρομος. Δεν ξέρω αλλιώς να υπάρχω. Χωρίς να φανούν βαρύγδουπες οι δηλώσεις μου, είναι η αλήθεια μου! Γι' αυτό το υπηρετώ με όλη μου τη δύναμη, την ψυχή, το μυαλό. Οι δυσκολίες πολλές, πράγματι και πολλές φορές υπάρχει στενοχώρια. Τελικά, όμως, όλα τα όνειρα και τα σχέδια θέλουν αφοσίωση, επιμονή, υπομονή και κατάθεση ψυχής. Αργά ή γρήγορα εκπληρώνονται.

Όλγα Βενέτη

Με βάση την προσωπική σας εμπειρία, τι θα συμβουλεύατε κάποιον άλλο άνθρωπο που μπορεί να έχει σπουδάσει κάτι διαφορετικό, αλλά θέλει να ασχοληθεί με τη μουσική;

Αν έχει συνειδητοποιήσει ότι γεννήθηκε για να υπηρετήσει τη μουσική, τότε ναι! Με όλη μου την ψυχή θα του έλεγα να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο. Πολύ απλά γιατί δε θα ξέρει να ζει αλλιώς… Όπως κι εγώ. Η μουσική, το τραγούδι είναι στο αίμα μου, η ελπίδα μου. Γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει ενασχόληση και τελικά επαγγελματική αποκατάσταση με τη μουσική. Είναι ζενίθ και ναδίρ, άπιαστο όνειρο πολλές φορές, αλλά στο τέλος έρχεται η κάθαρση, όταν μέσα σου έχεις αποδεχθεί ότι αυτό σε κάνει ευτυχισμένο. Και δε μιλάω μόνο για το οικονομικό κομμάτι, που για την πλειοψηφία των μουσικών είναι πολύ δύσκολο. Αναφέρομαι και στις απογοητεύσεις που βιώνεις στον χώρο μέχρι τελικά να καταφέρεις  -αν το καταφέρεις- να σταθείς επαγγελματικά. Όμως, όπως είπα και θα λέω πάντα, η ενασχόληση με τη μουσική είναι ευλογία.

 Το κοινό σας αποκαλεί «ερμηνεύτρια ψυχής». Πώς είναι η σχέση σας μαζί του;

Το κοινό μου, οι άνθρωποί μου, η κινητήριος δύναμή μου… Καταθέτω ψυχή και συγκίνηση. Και πάντα επιλέγω ρεπερτόριο που με κάνει και δονούμαι για να μπορέσω να επικοινωνήσω τα άπειρα συναισθήματα που βιώνω ερμηνεύοντας, με το κοινό μου. Είναι μια σχέση συνουσίας. Το χαμόγελο, τα μάτια, η ανάσα των θεατών είναι η πληρωμή μου. Πιστέψτε με!

«Μικροπράγματα, αγάπης θαύματα» λέει ένας στίχος του τραγουδιού σας. Ποια είναι για εσάς τα μικροπράγματα της καθημερινής ζωής που κάνουν αγάπης θαύματα;

Είναι όλα αυτά τα μικρά πράγματα, οι στιγμές μέσα στη μέρα που αθροίζοντάς τα το βράδυ που ξαπλώνω, μου δίνουν ελπίδα και όρεξη για την επομένη… Είναι ο λόγος για να συνεχίσω να πιστεύω στους ανθρώπους και στα όνειρά μου. Η ελπίδα είναι το κλειδί για τη ζωή. Τα δικά μου μικροπράγματα με κάνουν να ζω.

Επαγγελματίας, σύζυγος, μητέρα... Πώς ισορροπείτε ανάμεσα σε αυτούς τους «ρόλους»;

Όπως ακριβώς είπατε: ρόλοι είναι. Αυτό σημαίνει ότι προσπαθώ ο ένας ρόλος να μην επιβαρύνει τον άλλο, να μην μπερδεύεται με τον άλλον και να μην αποδυναμώνεται ο ένας από τον άλλον. Από την άλλη πλευρά, όλοι οι ρόλοι, όπως τους παίζει και ένας ηθοποιός, αφορούν έναν άνθρωπο. Είναι η Όλγα, μια ψυχή, μια προσωπικότητα. Όλα κατοικούν μέσα μου και νιώθω ευλογημένη με αυτό.

Ποια είναι η Όλγα Βενέτη πίσω από τη σκηνή; Τι σας αρέσει να κάνετε στον ελεύθερό σας χρόνο;

Θα απαντήσω μέσα από την προηγούμενη ερώτηση. Προσπαθώ λοιπόν στον ελεύθερο χρόνο μου να προσθέτω καινούργια στοιχεία στους ρόλους αυτούς και να αφουγκράζομαι τα μέλη της οικογένειάς μου. Δεν είναι εύκολο να ξέρετε, θέλει χρόνο. Επίσης, οι φίλοι της καρδιάς μου έχουν μεγάλο μερίδιο από τον ελεύθερο χρόνο μου. Θέλω να είμαι κοντά τους και να είναι κοντά μου πάντα.

Όλγα Βενέτη -2

Ποια ειναι τα επόμενα επαγγελματικά σας βήματα;

Πολύ όμορφο αυτό που είπατε: βήματα! Γιατί τελικά βήμα-βήμα πάει η ζωή μας. Ούτε άλματα ούτε σχέδια αντικαθιστούν τα βήματα. Αυτόν τον καιρό επικοινωνώ το τραγούδι μου «Αγάπης Θαύματα» έχοντας δίπλα μου τους συνεργάτες μου από την Panik Oxygen, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Συγχρόνως, οργανώνω και εύχομαι να υλοποιηθούν κάποιες παραστάσεις με υπέροχους συντελεστές, σε πολύ όμορφες μουσικές σκηνές.

Σας ευχαριστώ πολύ για την κουβέντα μας, σας εύχομαι υγεία και άσβεστο πάθος στη ζωή σας!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top