Έφυγε από τη ζωή πρωταγωνίστρια της σειράς Star Trek

Υποδύθηκε με επιτυχία την υπολοχαγό «Ουχούρα»

Δείτε διάφορες φωτογραφίες της Nichelle Nichols

Η ηθοποιός Nichelle Nichols, η οποία ερμήνευσε τον ρόλο της υπολοχαγού «Ουχούρα» στην τηλεοπτική σειρά Star Trek, πέθανε σε ηλικία 89 ετών, ανακοίνωσε ο γιος της στην σελίδα της Αμερικανίδας πρωταγωνίστριας στο Facebook.

Το original cast της σειράς Star Trek το 1986

Το original cast της σειράς Star Trek το 1986 /Φωτογραφία AP Images

«Χθες το βράδυ, η μητέρα μου Nichelle Nichols πέθανε από φυσικά αίτια» έγραψε ο γιος της, Kyle Johnson. «Το φως της ωστόσο, όπως οι αρχαίοι γαλαξίες που τώρα βλέπουμε για πρώτη φορά, θα παραμείνει για εμάς και τις μελλοντικές γενιές για να το απολαμβάνουμε, να μαθαίνουμε και να αντλούμε έμπνευση από αυτό», συμπλήρωσε. 

Ανακάλυψαν τον πλανήτη του Δρ. Σποκ από το Star Trek

Η αιτία ήταν καρδιακή ανεπάρκεια, είπε ο Sky Douglas Conway, συγγραφέας και παραγωγός ταινιών που σχετιζόταν με την οικογένεια της ηθοποιού.

Με τον ρόλο της υπολοχαγού «Ουχούρα», η Nichols έσπασε τα στερεότυπα

Με τον ρόλο της υπολοχαγού «Ουχούρα» στο Star Trek στα τέλη της δεκαετίας του '60, η Nichols... έσπασε τα στερεότυπα

Η Nichols είχε μια μακρά καλλιτεχνική καριέρα, ξεκινώντας ως έφηβη τραγουδίστρια και χορεύτρια στο Σικάγο, την πατρίδα της κι αργότερα εμφανίστηκε στην τηλεόραση.

Πριν τη συμμετοχή της στο Star Trek προηγήθηκε η κωμική σειρά Julia το 1968, όπου υποδυόμενη μια χήρα μητέρα που εργάζεται ως νοσοκόμα, έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα που πρωταγωνίστησε σε έναν μη στερεοτπυικό ρόλο σε τηλεοπτική σειρά

Η επιρροή της «Ουχούρα» έφτασε πολύ πέρα ​​από την τηλεόραση. Το 1977, ξεκίνησε μια συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Αεροναυπηγικής και Διαστήματος, αναλαμβάνοντας σύμβαση ως εκπρόσωπος κι ομιλητής για να βοηθήσει στην πρόσληψη γυναικών και υποψηφίων μειονοτήτων για εκπαίδευση διαστημικών πτήσεων. Η τάξη των υποψηφίων αστροναυτών του επόμενου έτους ήταν η πρώτη που περιελάμβανε γυναίκες και μέλη μειονοτικών ομάδων.

Στην πρεμιέρα της νέας σειράς Star Trek: Discovery το 2017 στο Λος Άντζελες

Στην πρεμιέρα της νέας σειράς Star Trek: Discovery το 2017 στο Λος Άντζελες /Φωτογραφία AP Images

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της εμφανίστηκε σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές, μεταξύ των οποίων το Peyton Place (1966), το Head of the Class (1988) και το Heroes (2007).

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top