Βαρύ πένθος για τον Γιάννη Σμαραγδή: Πέθανε η γυναίκα του

Ο ίδιος τη θεωρούσε «Άγγελό» του - Ήταν 49 χρόνια παντρεμένοι

Βαρύ είναι το πένθος για τον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή και την οικογένειά του καθώς τα ξημερώματα της Παρασκευής έφυγε από τη ζωή η σύζυγός του, Ελένη Σμαραγδή, σε ηλικία 73 ετών.

Η Ελένη Σμαραγδή υπήρξε το στήριγμα του σκηνοθέτη σε όλη του την κινηματογραφική πορεία. Υπήρξαν 49 χρόνια παντρεμένοι. Ο ίδιος πάντα τη θεωρούσε «Άγγελό» του. «Η γυναίκα μου είναι άγγελος με φτερά, με οδηγεί με απαλό τρόπο από τότε που την γνώρισα. Ήμουν υπάλληλος σε φαρμακείο, ερωτεύτηκα τη γυναίκα μου και μου λέει ‘τι θα κάνεις;’ Της λέω σκηνοθέτης και μου λέει ‘θα σου πάει’», είχε δηλώσει ο ίδιος.

Ο έρωτάς τους ξεκίνησε όταν εκείνος ήταν 19 ετών και εκείνη 16.

«Πήγαινα να αγοράσω φάρμακα και ροδόνερο για να βλέπω τον Γιάννη. Η συνάντησή μας και η γνωριμία μας ήταν μοιραία. Θυμάμαι ένα απόγευμα μετά το φροντιστήριο στην πλατεία Κάνιγγος, πήρα το λεωφορείο για να γυρίσω στο σπίτι. Εκεί καθόταν ο Γιάννης με έναν φίλο του. Πήγα και κάθισα μαζί τους, πιάσαμε την κουβέντα και ήρθαμε πιο κοντά», είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της η Ελένη Σμαραγδή.

Ο Γιάννης Σμαραγδής, από την άλλη, πιστεύει ότι αυτή η συνάντηση ήταν καρμική: «Η πραγματικότητα είναι ότι καθένας από εμάς θα βρει αυτό που έχει αποφασιστεί να βρει και δεν το αποφασίζoυμε εμείς οι άνθρωποι. Είναι το πεπρωμένο μας 100%. Ό,τι είναι να συμβεί θα συμβεί, ακόμα και αν οι άνθρωποι αντιστέκονται, γιατί μερικές φορές και οι άνθρωποι αντιστέκονται».

Βαρύ πένθος για τον Γιάννη Σμαραγδή: Πέθανε η γυναίκα του

Ποια ήταν η Ελένη Σμαραγδή

Η Ελένη Σμαραγδή γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε γαλλική φιλολογία και σινεμά στο Παρίσι στα πανεπιστήμια Sorbonne Nouvelle και Paris VIII αντίστοιχα.

Υπήρξε δραστήρια υπέρμαχος των τεχνών από τα χρόνια της στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος. Από το 1980 έως το 1995 εργάσθηκε ως ιδρυτικό μέλος και αργότερα ως υπεύθυνη του Μορφωτικού Ινστιτούτου της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος. Σ’ αυτό το διάστημα διοργάνωσε και επιμελήθηκε πολλές εκδηλώσεις, ομιλίες και εκθέσεις καθώς και πολλές εκδόσεις μία εκ των οποίων βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών.

Γιάννης και Ελένη Σμαραγδή

Γιάννης Σμαραγδής: Πέθανε η γυναίκα του

Πένθος Για Τον Γιάννη Σμαραγδή: Πέθανε Η Γυναίκα Του

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top