Ντίνα Κώνστα: Αποτέφρωση, αντί για ταφή - Η επιθυμία της οικογένειάς της

«Θέλω να με κάψουν και να ρίξουν τη στάχτη μου στη θάλασσα»

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 83 ετών άφησε η σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός Ντίνα Κώνστα, την Κυριακή 3 Ιουλίου. σε οίκο ανιάτων. 

ντινα κωνστα

Ντίνα Κώνστα: «Δεν έπληξα στη ζωή μου με γάμους και παιδιά»

Η σπουδαία ηθοποιός, το ανήσυχο αυτό και αντισυμβατικό πνεύμα, αγαπήθηκε από γενιές και γενιές μέσα από τις επικές ατάκες της στον ρόλο της Ντένης Μαρκορά στην κωμική σειρά του Mega «Δύο ξένοι».

Ντίνα Κώνστα: 10 ατάκες της Ντένης Μαρκορά που θα θυμόμαστε για πάντα

Αποτέφρωση, αντί για ταφή για την ηθοποιό 

Η Ντίνα Κώνστα δε θα κηδευτεί, καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του Mega, επιθυμία της ίδιας ήταν η σορός της να αποτεφρωθεί. 

Σε παλαιότερη συνέντευξή της, στην ερώτηση αν έχει οικειότητα με τον θάνατο είχε απαντήσει:

«Όταν ζεις μέσα στη φύση, ότι γίνεται στη φύση το ζεις και εσύ. Ακούω ανθρώπους που λένε ''δεν πάω σε κηδείες, δεν πάω σε νοσοκομεία''. Εμένα δεν με παραξενεύει τίποτα από αυτά. Θυμάμαι απ΄ έξω όλη την εξόδιο ακολουθία και νευριάζω γιατί οι παπάδες σήμερα, κόβουν τα πιο ωραία σημεία. Όλη τη φιλοσοφία της ζωής και του θανάτου».

«Το έχω πει πολλά χρόνια. Θέλω να με κάψουν και να ρίξουν τη στάχτη μου στη θάλασσα»

«....Εγώ επειδή δεν έχω τις καλύτερες σχέσεις με τις εκκλησίες και το παπαδαριό, έχω ζητήσει να με κάψουν. Βέβαια. Δεν τις θέλω τις ταφές. Το θεωρώ μεγάλη προσβολή του ανθρώπου. Βγάζουν λεφτά θάβοντάς σε. Αυτό είναι εκμετάλλευση. Έχω δει στα νεκροταφεία να βγάζουν τους ανθρώπους άλιωτους ακόμη, με τα καροτσάκια της οικοδομής και να τους σπάνε τα κόκκαλα για να χωρέσουν μέσα. Το έχω πει πολλά χρόνια. Θέλω να με κάψουν και να ρίξουν τη στάχτη μου στη θάλασσα. Θαλασσινή ήμουν πάντα. Η αδερφή μου εναντιώνεται. ''Μα δεν θέλεις να θαφτείς εδώ, που έχει ένα ωραίο νεκροταφείο που βλέπει και θάλασσα, να ‘μαστε μαζί και να μιλάμε;''. Της λέω ''δεν μιλάμε τώρα που είμαστε ζωντανές, θα μιλάμε πεθαμένες;''», είχε αναφέρει σε συνέντευξή της τέσσερα χρόνια πριν.

 Η επιθυμία της οικογένειάς της

«Όσοι σκόπευαν να στείλουν στεφάνια για την ηθοποιό, μπορούν να καταθέσουν τα χρήματα στο ΣΕΗ, καθώς δε θα πραγματοποιηθεί κάποια τελετή», ανέφερε η οικογένειά της. 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top