Ντίνα Κώνστα: «Δεν έπληξα στη ζωή μου με γάμους και παιδιά»

Σε ηλικία 83 ετών «έφυγε» η Ντένη Μαρκορά από τη σειρά Δύο Ξένοι

Ανεξάρτητη, ασυμβίβαστη, ελεύθερη. Η Ντίνα Κώνστα δεν ακολούθησε την πεπατημένη ούτε επηρεάστηκε από στερεότυπα. Έζησε όπως ήθελε μέχρι τα 83 της χρόνια. Το πρωί της Κυριακής άφησε την τελευταία της πνοή σε ίδρυμα για ηλικιωμένους στην Αθήνα. 

Ντίνα Κώνστα: 10 ατάκες της Ντένης Μαρκορά που θα θυμόμαστε για πάντα

Ντίνα Κώνστα (1938-2022) : «Έκανα αυτό που ήθελα, δεν έπληξα στη ζωή μου με γάμους και παιδιά»

Η Ντίνα Κώνστα έκανε πάντα αυτό που ήθελε. Δεν ήθελε να κάνει παιδιά και δεν έκανε. Μιλώντας στη Lifo και τον Χρήστο Παρίδη, η αγαπημένη ηθοποιός δήλωσε ότι «η φυλακή δεν της πάει», όταν ρωτήθηκε για τον λόγο που δεν έκανε παιδιά. 

«Από τη μάνα μου δεν περιοριζόμουν. Έβλεπα τις άλλες κι έλεγα πώς σκλαβώνονται έτσι. Έκανε η αδελφή μου παιδιά και ήταν σαν δικά μου. Όταν αρρώστησα, ήρθε στο νοσοκομείο η ανιψιά μου και με φρόντιζε καλύτερα και από παιδί μου. Εμένα η φυλακή δε μου πάει», είχε εξομολογηθεί. 

Όπως είπε στην ίδια συνέντευξη, έγινε ηθοποιός γιατί δε θα μπορούσε να ζει μια φυσιολογική ζωή. 

«Θέλω να ζω τις ζωές των άλλων, που λένε. Πάντα μας φαίνονται πιο ενδιαφέρουσες από τη δική μας. Γι' αυτό σιχαινόμουν τους γάμους, τις συμβάσεις και ήθελα να είμαι ελεύθερη. Και το θέατρο είναι κάτι που σε γοητεύει. Αν δεν γοητεύεται ο ηθοποιός, δεν γοητεύεται ούτε ο θεατής. Έχει τόσο μεγάλη σχέση το κοινό με τον ηθοποιό, που αν δεν λειτουργήσει, είσαι χαμένος» τόνιζε.

Άλλωστε, οι στιγμές που «μένουν» είναι οι σπουδαίες. 

«Το κέρδος για μένα είναι ότι έκανα αυτό που ήθελα, δεν έπληξα στη ζωή μου με γάμους και παιδιά. Τα έβλεπα όλα αυτά ως εφιάλτη. Τους έβλεπα να παντρεύονται κι έλεγα "πού πάτε;". Ευτυχώς, τώρα δουλεύουν οι γυναίκες. Παλιά, ήξερα πάρα πολλές γυναίκες που ήθελαν να χωρίσουν, αλλά δεν μπορούσαν, γιατί ήταν πάμφτωχες και αναγκάζονταν να ζουν δυστυχισμένες ζωές. Τα ήξερα και δεν ήθελα να δίνω λογαριασμό σε κανέναν. Ήθελα να είμαι ελεύθερη και να κάνω αυτά που έκανα. Έζησα πολύ δύσκολες στιγμές αλλά και πολύ σπουδαίες. Τι μετράει; Οι σπουδαίες στιγμές».

Η Ντίνα Κώνστα δεν ήθελε από «πάντα» να γίνει ηθοποιός, αλλά δημοσιογράφος 

«Είχε διαβάσει τις ανταποκρίσεις του Χέμινγουεϊ από την Ισπανία και είχε ενθουσιαστεί. Ονειρευόταν να ζει και να βλέπει τα γεγονότα από κοντά και στη συνέχεια να επιστρέφει στο γραφείο και να τα μεταφέρει στο χαρτί», αναφέρεται στο δημοσίευμα της Lifo.

Το όνειρο θα γινόταν πραγματικότητα χάρη στον θείο της. Ζούσε την Αφρική, ήταν πλούσιος και της είχε υποσχεθεί ότι θα τη στείλει σε μία σχολή στο Βέλγιο. Όλα ήταν έτοιμα, αλλά εκείνος άλλαξε γνώμη. Της είπε ότι η δημοσιογραφία είναι ένα επάγγελμα για.. άνδρες και αρνήθηκε να χρηματοδοτήσει τις σπουδές της. Και κάπως έτσι η νεαρή Κώνστα πήρε άλλον δρόμο. Αυτόν της υποκριτικής. 

«Ξεκίνησα να πηγαίνω στο Θέατρο Τέχνης και στο Εθνικό και να βλέπω τις σπουδαίες παραστάσεις που παίζονταν εκεί. Βαριόμουν πολύ. Έβλεπα τις γειτόνισσες να ζουν καθημερινά τα ίδια και τα ίδια, μια ρουτίνα του τύπου γραφείο-σπίτι, σπίτι-γραφείο, και αποφάσισα ότι δεν ήθελα να ζω έτσι. 

Άρχισε να με γοητεύει το θέατρο, αλλά επειδή ήξερα ότι ήμουν επιπόλαιη, ανέβαλλα συνεχώς την εγγραφή μου σε κάποια σχολή. Φοβόμουν ότι μπορεί να βαριόμουν γρήγορα. Άσε που δεν ήξερα κανέναν από τον κόσμο του θεάτρου και ντρεπόμουν. Πήγαινα μέχρι τα Εξάρχεια, στη σχολή του Κουν, αλλά δεν είχα την αυτοπεποίθηση να μπω μέσα. Τελικά, πήγα στου Κωστή Μιχαηλίδη κι εκεί είχα για βασική δασκάλα τη Μαίρη Αρώνη. Μου έδινε όλο δραματικά έργα. Έμοιαζε σαν να ζούσε σε έναν άλλο κόσμο.

Ο Μιχαηλίδης δεν ερχόταν σχεδόν ποτέ, αλλά όταν ερχόταν έλεγε ένα πράγμα κι αυτό ήταν! Πολύ καλός σκηνοθέτης, όταν ήθελε.

Δούλευα κρυφά σε μια εταιρεία με χρώματα για να πληρώνω τη σχολή. Σταμάτησα την τρίτη χρονιά, που είχα πολύ διάβασμα. Στη μητέρα μου δεν το είπα από την αρχή γιατί δεν ήμουν σίγουρη ότι θα έμενα. Εκείνη πάλι ήξερε ότι αν μου πήγαινε κόντρα, θα έκανα το αντίθετο. Νόμιζε ότι δούλευα όλη μέρα, μέχρι που της το είπα» εξομολογήθηκε για τις σπουδές της στο θέατρο.

Η «Φαύστα» ήταν η πρώτη της δουλειά, η δουλειά που της άνοιξε τις πόρτες

Στην αποφοίτησή της σύχναζε στο «Βυζάντιο» και εκεί γνώρισε την τύχη της. «Εκεί γνώρισα τον Μποστ και τον Γιώργο Εμιρζά. Θα ανέβαζαν τη "Φαύστα" και μου λέει ο Μποστ: "Έρχεσαι"; Εμείς ήμασταν τρελοί και παλαβοί μαζί του. Και πήγα κι έκανα τη "Φαύστα". Θυμάμαι, φορούσα ένα πλούσιο φόρεμα και τους βλέπω στο καμαρίνι όλους μεμιάς: Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Τσαρούχη, Κατράκη! Ήταν και ο Ξαρχάκος, που όμως δεν ήρθε στα καμαρίνια, αλλά αργότερα μου είπε ότι την είδε τελικά τέσσερις φορές, όπως και ο Μυράτ» είπε.

Ντίνα Κώνστα: Γιατί δεν πήγε στην κηδεία της μητέρας της

Η ηθοποιός πρωταγωνιστούσε στο «Βγάλε τον υπουργό από την πρίζα» όταν η μητέρα της πέθανε. Είχε ζήσει μαζί της όλη της τη ζωή αλλά την ημέρα που την κήδευαν είχε διπλή παράσταση και επέλεξε να μην πάει στην κηδεία που γινόταν στην Εύβοια. «Τελικά, είμαι ευγνώμων γι' αυτό, που δεν την είδα νεκρή», είπε.
 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Breakfast@Star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top