Σταύρος Σιόλας: «Όταν είμαι πάνω στη σκηνή αισθάνομαι έξαψη»

Ο καταξιωμένος συνθέτης μίλησε για όλα στο star.gr

Ο Σταύρος Σιόλας είναι ανήσυχο πνεύμα... Ποτέ δεν επαναπαύεται και δε θέλει να μένει στάσιμος. Με ό,τι ασχολείται δίνει το 110% των δυνατοτήτων του και γι’ αυτό διαπρέπει.  

Ο καταξιωμένος συνθέτης που έχει ασχοληθεί και με το θέατρο, έχοντας σπουδάσει στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν (1995-98) με το ταλέντο του και τη δουλειά του πλήρωσε από νωρίς τα… Διόδια της επιτυχίας.  

O Σταύρος Σιόλας έδωσε μια απολαυστική συνέντευξη στο star.gr

Ναι καλά καταλάβατε το τραγούδι «Διόδια» είναι μία από τις πολλές επιτυχίες, που φέρουν φαρδιά πλατιά τη υπογραφή του.  

«Της Άρνης το νερό», ο «Γεροπλάτανος, «Σαν Χουάν» είναι μερικά από τα τραγούδια του που έχουν ξεχωρίσει, ενώ πρόσφατα ο Σταύρος Σιόλας μας παρουσίασε και το νέο του τραγούδι με τίτλο: «Η Δική Μας Σειρά», που κυκλοφόρησε από την Panik Oxygen.  

Ο γνωστός συνθέτης σε συνέντευξή του στο star.gr μιλά για την καριέρα του, για τη μουσική, για το νέο του τραγούδι, ενώ μας αποκαλύπτει με ποια καταξιωμένη ερμηνεύτρια θα ήθελε να συνεργαστεί.  

Γεννηθήκατε και μεγαλώσατε στην Αθήνα. Η καταγωγή σας είναι από τη Μακεδονία και τη Θράκη.  Ποιες ήταν οι πρώτες σας καλλιτεχνικές επιρροές;  

Οι γονείς μου σπίτι άκουγαν τις επιτυχίες της εποχής ευτυχώς απ’ την “καλή” πλευρά της μουσικής, κυρίως Μοσχολιού, Γλυκερία, Νταλάρα και πότε πότε μας πήγαιναν στου Δοϋτσίδη και ακούγαμε θρακιώτικα κι έτσι απέκτησα την πρώτη επαφή μου με την παραδοσιακή μουσική.  

Έχετε αποφοιτήσει από τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Πώς προέκυψαν αυτές οι εξετάσεις; Οι γονείς σας στήριξαν αυτή σας την επιλογή;  

Λίγο πριν δώσω πανελλήνιες αποφάσισα ότι δεν είναι για μένα. Μια φιλόλογος μου με προέτρεψε να ασχοληθώ με το θέατρο κι έτσι έγινε. Έδωσα στο θέατρο τέχνης και πέρασα! Οι γονείς μου στην αρχή είχαν τις ενστάσεις τους αλλά σιγά σιγά το πήραν απόφαση και πλήρωσαν και τη σχολή, οπότε με στήριξαν έμπρακτα!  

O Σταύρος Σιόλας έδωσε μια απολαυστική συνέντευξη στο star.gr


Τη σχέση σας με τη μουσική την καταλάβατε όταν ήσασταν στη σχολή;

Όχι, μου άρεσε από πριν να τραγουδάω και να σιγοψιθυρίζω δικές μου μελωδίες. Είχα ήδη γράψει το πρώτο μου τραγούδι για την επέτειο του Πολυτεχνείου και το παρουσίασα στο σχολείο! Αλλά και στη σχολή μελοποίησα χορικά του Αισχύλου στο πλαίσιο μιας εργασίας.  

Φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης, όταν το 2006 αποσπάται το πρώτο βραβείο καλύτερου τραγουδιού και το βραβείο ερμηνείας, με το τραγούδι «Της Άρνης το νερό». Τι συναισθήματα σας πλημμύρισαν;  

Χαράς και τρόμου θα έλεγα γιατί όλο αυτό έγινε πολύ γρήγορα και σε μια μέρα δεν μπορούσα να περπατήσω στη Θεσσαλονίκη χωρίς να με σταματήσουν στο δρόμο!  


Τα «Διόδια» ένα από τα ωραιότερα τραγούδια των τελευταίων ετών.  Είχατε σκεφτεί εξ αρχής να το ερμηνεύσει η Φωτεινή Βελεσιώτου;  

Ναι ήθελα να το μοιραστώ με μια φωνή σαρωτική σαν της Σωτηρίας Μπέλου που να μπαίνει στο ρεφραίν οπότε πρότεινα στην Φωτεινή που μου τη θύμιζε πολύ!  

Το τραγούδι έχει αλλάξει στο πέρασμα των χρόνων. Πόσο πιστεύετε πως έχει επηρεαστεί η μουσική από την τεχνολογία;  

Έχει επηρεαστεί πολύ και σε επίπεδο παραγωγής και σε επίπεδο επικοινωνίας όπως είναι λογικό, αλλά δεν είναι κακό. Η τεχνολογία είναι ένα εργαλείο πολύ χρήσιμο αν το χρησιμοποιείς σωστά.  

O Σταύρος Σιόλας έδωσε μια απολαυστική συνέντευξη στο star.gr


Έχετε συνεργαστεί με σπουδαία ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου. Ποια συνεργασία ξεχωρίζετε; Με ποιον καλλιτέχνη/καλλιτέχνιδα θα θέλατε να συνεργαστείτε στο μέλλον;  

Ναι έχω τη χαρά να με εμπιστεύονται και να μ’ εκτιμούν! Θα ήθελα να είχα συνεργαστεί με τη Χαρούλα Αλεξίου.  

Ο έρωτας είναι μια κινητήριος δύναμη για τους περισσότερους αν όχι για όλους τους ανθρώπους. Ισχύει το ίδιο και για εσάς;  

Φυσικά! Είτε η παρουσία του είτε η έλλειψη του είναι καταλυτικός παράγοντας για τη ζωή ιδίως για εμάς τους δημιουργούς που μετουσιώνουμε αυτά που νιώθουμε σε τέχνη!  

Ποιο είναι το εντονότερο συναίσθημα που σας κυριεύει όταν βρίσκεστε πάνω στη σκηνή;  

Έξαψη θα έλεγα που γίνομαι αγωγός των τραγουδιών και τα επικοινωνώ με το κοινό σε μια συνθήκη άμεσης αλληλεπίδρασης!  


Θέλω να μου πείτε τρία θετικά και τρία αρνητικά στοιχεία του χαρακτήρας σας.  

Πιστεύω ότι είμαι ευθύς, καλοπροαίρετος και ευτυχώς δημιουργικός. Από την άλλη είμαι συγκεντρωτικός, λίγο ανοργάνωτος και λίγο παραπάνω εύθικτος.  


Ποια είναι η σχέση σας με τον Θεό;  

Υπό διερεύνηση, αγαπώ όμως το λόγο του Χριστού που διδάσκει αγάπη!  

O Σταύρος Σιόλας έδωσε μια απολαυστική συνέντευξη στο star.gr


Υπάρχει κάποιο όνειρο σας που δεν έχει πραγματοποιηθεί; Αν ναι, ποιο είναι αυτό;  

Τα όνειρα μου πραγματοποιούνται αλλά στο δικό τους χρόνο. Κι όσα ακόμα μένουν θα πραγματοποιηθούν κι αυτά όταν η ζωή τα φέρει.  

Πρόσφατα, κυκλοφορήσατε το νέο σας τραγούδι με τίτλο: «Η Δική Μας Σειρά» από την Panik Oxygen το οποίο συνοδεύεται από ένα εντυπωσιακό music video. Μιλήστε μας γι’ αυτό.  

Είναι το πρώτο τραγούδι και το μόνο που λέω εγώ από έναν δίσκο που έρχεται σε στίχους του Ηλία Μάστορη και μουσική δίκη μου με πολλές συμμετοχές σημαντικών ερμηνευτών! Είναι ένα τραγούδι που έχει ήδη αγαπηθεί από τις ζωντανές μου εμφανίσεις και είμαι περήφανος γι’ αυτό! Έχει πολύ δυνατά μηνύματα και μας προσκαλεί να πάψουμε να ανεχόμαστε αυτούς που μας καταπιέζουν!  

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top