Θάνος Καλλίρης: «Ο παππούς μου έχει γράψει το τραγούδι "Παξιμαδοκλέφτρα"»

«Το πρώτο τραγούδι που έγραψα ήταν για μία Χριστίνα που αγαπούσα»

Σημερινός καλεσμένος της εκπομπής Breakfast@star ήταν ο Θάνος Καλλίδης, όπου μίλησε, μεταξύ άλλων, για το πώς αποφάσισε να γίνει τραγουδιστής, καθώς και για τη μουσική οικογένεια από την οποία προέρχεται.

Καλλίρης: «Πεντέμισι χρόνια σκλαβιάς με τη Γερμανού» – Το επικό σχόλιο της

Όπως δήλωσε ο ίδιος: «Ήταν αναπόφευκτο. Παλιά δεν το έλεγα, ο παππούς μου έχει γράψει την "Παξιμαδοκλέφτρα", το γνωστό ρεμπέτικο τραγούδι, ο πατέρας μου μουσικός, δεν έχει γράψει ποτέ νότα τραγουδιού, αλλά μουσικός σε όλους τους μεγάλους δημιουργούς και σε όλη τη διασκογραφία '60, '70, '80 και αρχές '90. Τίτος Καλλίρης, όποιο δίσκο και να γυρίσετε στην πίσω πλευτά -γιατί τώρα δε γυρνάμε δίσκους- θα δείτε το όνομά του».

Ενώ συνέχισε λέγοντας: «Ο μπαμπάς, λοιπόν, ο οποίος με έπαιρνε μαζί του σε όλα τα στούντιο, μου αγόρασε κάποια στιγμή μία κιθάρα και, αυτό ήταν, χάθηκα... Ώρες ατελείωτης μελέτης της κιθάρας, της μουσικής και του να γράψω ένα τραγούδι... και να γράψω ένα δεύτερο και ένα τρίτο...»

Ο Θάνος Καλλίρης και η «ζηλιάρα και καταπιεστική» Γερμανού - Video

«Το πρώτο πρώτο τραγούδι που έγραψα το θυμάμαι. Ήξερα το πολύ πέντε ακόρντα στην κθάρα και έγραψα ένα τραγούδι με πέντε ακόρντα, γιατί τόσα ήξερα, για μία Χριστίνα που αγαπούσα, απλά πράγματα, ήμουν δευτέρα λυκείου».

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top