Γιώργος Αρμένης: Το βιογραφικό, ο θάνατος της συζύγου του και ο γιος του

«Γνώρισα τον πατέρα μου στα 22 μου, είδα έναν άνθρωπο κλόουν»

Φωτογραφικά στιγμιότυπα του Γιώργου Αρμένη

Ο Γιώργος Αρμένης παραμένει ένας από τους κληρονόμους του Θεάτρου Τέχνης, που όρισε ο δάσκαλός του, Κάρολος Κουν, ενώ αυτή την περίοδο συμμετέχει στη σειρά του Μega Άγιος Παΐσιος, όπου υποδύεται τον Γέροντα Κύριλλο. 

Νικήτας Τσακίρογλου: Ο Άγιος Παΐσιος & τα 50 χρόνια γάμου με τη Διαβάτη

Ο ηθοποιός Γιώργος Αρμένης είναι και παραμένει ένας από τους κληρονόμους του Θεάτρου Τέχνης, που όρισε ο δάσκαλός του, Κάρολος Κουν (φωτογραφία NDP)

Ας γνωρίσουμε καλύτερα τον Γιώργο Αρμένη

  • Γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 1943 στην Κληματιά Ιωαννίνων. Είναι 79 ετών
  • Σπούδασε στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν» (1971)
  • Είναι ηθοποιός, θεατρικός σκηνοθέτης, συγγραφέας και θεατρικός συγγραφέας
  • Πέρασε δύσκολη παιδικά χρόνια, καθώς οι γονείς του χώρισαν νωρίς και μεγάλωσε μόνο μετη μητέρα του
  • Προτού γίνει ηθοποιός είχε απασχοληθεί σε διάφορες εργασίες ενώ δούλεψε και ως ναυτικός και ήταν αριστερών πολιτικών καταβολών 
  • Είναι και παραμένει ένας από τους κληρονόμους του Θεάτρου Τέχνης, που όρισε ο δάσκαλός του, Κάρολος Κουν.
  • Τιμήθηκε με το Α' βραβείο ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία του Π. Βούλγαρη «Όλα είναι δρόμος» και με το Α' βραβείο ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Δράμας για την ταινία του Σάββα Καλύβα «Αμέρικα»
  • Στην τηλεόραση έχει παίξει σε πολλές σειρές: «Το σόι μας», «Σιγά η πατρίδα κοιμάται», «Ξενοδοχείο Αμόρε», «Ο Πρίγκιπας», «Τρίτο στεφάνι» κ.ά.

Επιπρόσθετα, ο ίδιος δηλώνει ότι το έναυσμα για να ασχοληθεί με το θέατρο του προκάλεσε μια ραδιοφωνική εκπομπή, κατά την οποία άκουσε τον Κουν να μιλά. Με την παρότρυνση του Αλέκου Αλεξανδράκη έδωσε εξετάσεις σαν ταλέντο για τη σχολή του Κουν, στις οποίες πέτυχε και μάλιστα σπούδασε με υποτροφία κατά το χρονικό διάστημα 1967-1970.

Είναι, τέλος σημαντικό να σημειώσουμε ότι ο Γιώργος Αρμένης συμπλήρωσε 50 χρόνια στο θεατρικό είδος, ενώ στο Θέατρο Τέχνης είχε παραμείνει για 22 συνεχόμενα έτη, μέχρι και τον θάνατο του δασκάλου του. 

Προκόπης Αγαθοκλέους: Η ηλικία, ο Άγιος Παΐσιος και η σύζυγός του

Γιώργος Αρμένης: Ο θάνατος της επί 42 χρόνια συζύγου του

Η επί 42 χρόνια σύζυγος του ηθοποιού υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και δεν άντεξε. Μέσα σε λίγες ημέρες «έφυγε» από τη ζωή. Όπως δήλωσε σε παλαιότερη συνέντευξή του: «Δεν έδωσα μεγάλη έκταση στο θέμα, ήταν καθαρά κλειστό οικογενειακό. Κράτησα τον πόνο δικό μου. Με πείραξε πολύ, ήταν ξαφνικό μία εβδομάδα άντεξε με εγκεφαλικό».

Άγιος Παΐσιος: Σίριαλ η ζωή του με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Στάνκογλου

«Γνώρισα τον πατέρα μου στα 22 μου, είδα έναν άνθρωπο κλόουν»

Ο Γιώργος Αρμένης, σε άλλη πρόσφατη συνέντευξή του στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» είχε αναφερθεί στις δυσκολίες που είχε, ως παιδί μονογονεϊκής οικογένειας. Μεγάλωσε χωρίς τον πατέρα του στο πλευρό του.  

«Πέρασα πάρα πολύ άσχημα στη ζωή μου, και σε δουλειές, στην προσωπική μου ζωή, με την οικογένειά μου, εννοώ οικονομικά. Τον πατέρα μου τον γνώρισα πολύ μεγάλος, στα 22 μου. Από περιέργεια και μόνο πήγα και τον γνώρισα. Ήθελα να δω ποιος ήταν αυτός που με έσπειρε, που με έφερε στη ζωή. Είδα έναν άνθρωπο λίγο κλόουν και λέω έχω πάρει στοιχεία από τον πατέρα μου.

Του έκανα μια ερώτηση: «Γιατί στα 22 χρόνια δε ρώτησε ποτέ τι κάνω κι εγώ κι ο αδερφός μου;» και μου απάντησε «Δεν έτυχε»… », εξομολογήθηκε ο γνωστός ηθοποιός.

Μάλιστα, ανέφερε ότι ως παιδί πέρασε δύσκολες καταστάσεις στο σχολείο, εξαιτίας της απουσίας του πατέρα του : «Όταν ήμουν μικρός τα άλλα παιδιά με κορόιδευαν επειδή δεν είχα πατέρα και τους πετούσα πέτρες. Βοηθούσα τη μητέρα μου. Ποτέ δεν μπόρεσα να πω τη λέξη πατέρας, γιατί δεν είχα εικόνα του. Τώρα με το γιο μου είμαστε φίλοι».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top