Προκόπης Αγαθοκλέους: Η ηλικία, ο Άγιος Παΐσιος και η σύζυγός του

Το βιογραφικό του ηθοποιού που πρωταγωνιστεί στη σειρά για τον Άγιο Παΐσιο

Το βράδυ της Πέμπτης (10/02) έκανε πρεμιέρα η νέα σειρά «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό».

Η σειρά αποτυπώνει την ιστορία της ζωής του Αγίου Παϊσίου, από τη γέννησή του μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να μονάσει.

Ο Προκόπης Αγαθοκλέους ενσαρκώνει τον ομώνυμο ρόλο και όπως είχε πει σε πρόσφατη συνέντευξή του ένας τέτοιος ρόλος αποτελεί πρόκληση για κάθε ηθοποιό.

Προκόπης Αγαθοκλέους

«Για κάθε ηθοποιό αποτελεί μια τέτοια πρόταση, μια μεγάλη πρόκληση και παράλληλα μια όμορφη και μεγάλη ευλογία. Στο ακουστά της πρότασης κατευθείαν είπα ''ναι''. Δε σας κρύβω ότι στη συνέχεια λίγο ταράχτηκα, αλλά ευτυχώς σε όλη αυτήν την προσπάθεια δεν ήμουν μόνος, είχα καλούς και άξιους επαγγελματίες.

Κατάλαβα ότι ο Άγιος που μιλάνε όλοι για το άκρον άωτο της απλότητας. Αυτό ακριβώς ήταν το στοιχείο που κατάφερε και να με ηρεμήσει αλλά και να προσεγγίσω τον ρόλο μέσα από την απλότητα που ο ίδιος εξέπεμπε. Ο Άγιος είναι ένα ατελείωτο ‘δεν το πιστεύω’, είναι κάτι το εξωπραγματικό που παράλληλα είναι ό,τι πιο απλό μπορεί να συναντήσει ένας άνθρωπος. Το δυσκολότερο για μένα ήταν ο έφηβος Παΐσιος που κουβαλάει τη χάρη του Θεού και τη σοφία», δήλωσε στην εκπομπή «Τι λες τώρα»!

Η ηλικία, η καταγωγή, οι σπουδές και η υποκριτική

Ο Προκόπης Αγαθοκλέους γεννήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 1987 και μεγάλωσε στην Κύπρο. Έχει καταγωγή από την Λεμεσό και ζει στη Λευκωσία.

 

Είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και εργάζεται ως ηθοποιός στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση από το 2007. Έχει εμφανιστεί σε αρκετές σειρές του ΑΝΤ1 Κύπρου αλλά και του ΡΙΚ.

Ο  34χρονος ηθοποιός συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με τον Εθνικό Θέατρο, όπου αποφοίτησε ως ηθοποιός, παίρνοντας μέρος σε μια πλειάδα θεατρικών παραστάσεων. Ανάμεσα σε αυτές ο «Τιτανικός», «Πουθενά», «Μαγικά Μαξιλάρια», «Ηρακλής Μαινόμενος», «Μαγικά Μαξιλάρια», «Συρανό Ντε Μπερζεράκ» και «Αντιγόνη». Σε συνεργασία με τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου (ΘΟΚ) έχει συμμετάσχει στις παραστάσεις: «Σαμία», «Φιλονικία», «Το ξύπνημα της Άνοιξης», «Ρινόκερος» και «Ένας εχθρός του λαού».

Το 2015 πραγματοποίησε μια παγκόσμια περιοδεία του έργου «Still Life», σε συνεργασία με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου, όπου παρουσιάστηκε σε δεκάδες θέατρα και φεστιβάλ στην Ευρώπη, Αμερική, Ασία και Αυστραλία. Το καλοκαίρι του 2017 πρωταγωνίστησε στην θεατρική παράσταση «Τρωάδες» του Ευριπίδη σε συνεργασία με το θέατρο Άττις.

Στην τηλεόραση έχει συμμετάσχει σε αρκετές κυπριακές παραγωγές όπως: Δίδυμα Φεγγάρια, Κάρμα, La Pasta Pomilώri, Καμώματα τζι Αρώματα, Μελίαρτο και Σαν οικογένεια.

Ο έρωτας, ο γάμος και η δημιουργία οικογένειας

Μπορεί να είναι μόλις 34 ετών αλλά έχει βρει τον έρωτα της ζωής του. Η  γυναίκα που κατάφερε να του «κλέψει» την καρδιά ακούει στο όνομα Μαρίνα Μανδρή.

 

Το ερωτευμένο ζευγάρι ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας το 2018 και η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με τον ερχομό των δυο παιδιών του, της Δάφνης και του Κίμωνα.

«Της πήρα ένα πολύ ωραίο δαχτυλίδι από ένα ταξίδι στη Βραζιλία. Μετά πήγαμε μια βόλτα στην θάλασσα στο ηλιοβασίλεμα με ένα κρασί στο χέρι. Όταν γονάτισα για να της κάνω πρόταση γάμου, γονάτισε και εκείνη μαζί μου. Μου είπε ότι σε αυτόν τον γάμο θα είμαστε ίσιοι», είχε δηλώσει ο Προκόπης στην εκπομπή «Με αγάπη Χριστιάνα».

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top