Μαρία Πρωτόπαππα: Η ηλικία, η μοναχική ζωή και ο Σασμός

Το βιογραφικό της Μαρίας Πρωτόπαππα, της Μαρίνας από τον Σασμό

Η Μαρία Πρωτόπαππα  πρωταγωνιστεί και φέτος στην επιτυχημένη δραματική σειρά του Alpha «Σασμός», στον ρόλο της Μαρίνας Βρουλάκη, μητέρας της Αργυρώς και του αδικοχαμένου Πετρή. 

Όλα όσα δεν ξέρουμε για τη Μαρία Πρωτόπαππα

Γεννήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1971. 

Είναι 52 ετών. 

Είναι ηθοποιός της τηλεόρασης, του θεάτρου και του κινηματογράφου ενώ έχει σκηνοθετήσει αρκετές παραστάσεις.

Μεγάλωσε στον Κορυδαλλό της Αττικής.

Οι γονείς της είχαν χαρτοπωλείο.

Μέχρι τη Γ’ Λυκείου ήθελε να σπουδάσει Ιατρική, ωστόσο μόλις τελείωσε το σχολείο άλλαξε πορεία και σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης.

Παρόλο που οι γονείς της στενοχωρήθηκαν με την απόφαση της, η ίδια αφοσιώθηκε στο επάγγελμα της και μέχρι σήμερα μετρά σπουδαίες ερμηνείες.

Έχει πάει σε κολέγιο για αγγλομαθείς γραμματείς και έχει πάρει επάρκεια για να μπορεί να διδάξει.

Έχει κάνει μαθήματα Κοινωνιολογίας στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Στην εφηβεία της, γράφτηκε σε ερασιτεχνικό θίασο και, αργότερα σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης, απ’ όπου αποφοίτησε στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Μαρία Πρωτόπαππα: Οι σειρές που έχει πρωταγωνιστήσει και η συνεργασία με τον Βασίλη Μπισμπίκη

Το τηλεοπτικό της ντεμπούτο το έκανε το 1999, μέσα από τη συμμετοχή της στη δραματική σειρά «Η συκοφαντία του αίματος» στην ΕΤ1.

Τα επόμενα χρόνια, πήρε μέρος στις αστυνομικές σειρές «Επιφάνεια» και «Ξέχασέ με» του Βασίλη Τσελεμέγκου, πρωταγωνίστησε στην κοινωνική σειρά του Alpha «Το Δέκα», που βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Καραγάτση κι έπαιξε στις σειρές «Για πάντα φίλες» και «Φιλί ζωής».

Οι γνωστές συνεργασίες της είναι με τον Θοδωρή Παπαδουλάκη στις σειρές «Το Νησί» στο Mega τη σεζόν 2010-11 και «Η λέξη που δε λες» στον Alpha τη σεζόν 2016-17, όπου συμπρωταγωνίστησε μαζί με τον Βασίλη Μπισμπίκη.

Μαρία Πρωτόπαππα: Ζει μόνη της στον Χολαργό – Η σχέση της με τον γάμο

Η ηθοποιός κρατά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας την προσωπική της ζωή, ενώ έχει δηλώσει δημοσίως ότι έχει υιοθετήσει έναν μοναχικό τρόπο ζωής. Δεν έχει παντρευτεί ποτέ και ζει μόνη της στον Χολαργό.

«Εγώ δεν είχα ποτέ μακροχρόνια σχέση», είχε δηλώσει το 2019 στο texnes-plus.gr, προσθέτοντας: «Η ζωή τα φέρνει αυτά..  Δεν είναι μόνο θέμα επιλογής. Είναι πολλοί παράγοντες: η τύχη, το πώς είσαι. Για μένα δεν υπάρχει κάποιο σωστό μοντέλο. Επίσης, δεν πιστεύω στα στερεότυπα, η ζωή μας είναι μια και μοναδική, αρχίζουμε να περπατάμε έναν δρόμο και στη συνέχεια τραβάμε λαχνούς. Ανάλογα με τον λαχνό προχωράμε».

Σε παλαιότερη συνέντευξή της στο Αθηνόραμα είχε πει ότι ζει μόνη σε έναν πολύ μικρό σπίτι. «Εδώ κι ένα χρόνο έχω μετακομίσει σε ένα μικρό διαμέρισμα -ένα δωμάτιο είναι όλο κι όλο- στον Χολαργό. Δεν έχω ούτε καν σταθερό τηλέφωνο. Κάνω ξανά φοιτητική ζωή. Φοβάμαι μη φτωχύνω κι άλλο κι έτσι αποφάσισα να περιορίσω όσο γίνεται τα έξοδά μου. Πέρυσι εργάστηκα σχεδόν όλη τη χρονιά και πληρώθηκα μόνο για τους τρεις μήνες. Είμαι συνηθισμένη να βρίσκομαι “στον αέρα”. Έτσι είναι το επάγγελμα του ηθοποιού: δουλεύεις τζάμπα».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top