Μαρκουλάκης: «Δεν πρόλαβα σκληρές συμπεριφορές, έζησα περίεργους ανθρώπους»

Όσα είπε για την εμπλοκή του ονόματός του στο ελληνικό #metoo

Δείτε όσα είπε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης στο MEGA Καλημέρα

Τον περασμένο χειμώνα βρέθηκε στον επίκεντρο λόγω της μακρόχρονης φιλίας του με τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης με αφορμή την επαναφορά της παράστασης To Τρίτο Στεφάνι στο θέατρο Παλλάς, μίλησε στην κάμερα του MEGA Καλημέρα. 

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης- ΣΕΗ: Κύμα συμπαράστασης για τον ηθοποιό

Ανάμεσα σε άλλα, ο δημοφιλής καλλιτέχνης αναφέρθηκε και στο κίνημα #metoo αλλά και τα όσα έχει ζήσει ο ίδιος στον χώρο του θεάτρου όλα αυτά τα χρόνια.

Δημήτρης Λιγνάδης Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης με τον Δημήτρη Λιγνάδη το 2020 /Φωτογραφία NDP Photo Agency

«Το κομμάτι του #MeToo έχει ανοίξει πλέον θεσμικά, δηλαδή η κακοποίηση στον χώρο της εργασίας και δεν έχει νόημα να ασχοληθώ εγώ προσωπικά με ότι έχει γίνει μέχρι τώρα αλλά θέλω να πω το εξής. Έχει μια σημασία. Δηλαδή πλέον υπάρχουν τα εργαλεία που δεν υπήρχαν πριν τόσο τα θεσμικά όσο και η δυνατότητα στους ανθρώπους, όταν κακοποιηθούν, να μπορέσουν να μιλήσουν για αυτό. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ένα από τα δικά μου ζητούμενα πλέον για το τι θα γίνει από δω και πέρα είναι το #MeToo να μη μείνει σε ένα επίπεδο καταγγελιών γνωστών ανθρώπων από γνωστούς ανθρώπους, αλλά να μπορεί να φτάσει στο να αγγίξει και να προστατέψει αγνώστους ανθρώπους από αγνώστους ανθρώπους», είπε αρχικά ο ηθοποιός.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης τόνισε: «Αν δει κανείς τη μεγάλη εικόνα, έξω από τα λάθη, θεωρώ ότι υπάρχει μια ολόκληρη γενιά η οποία δε χρειάζεται ούτε νόμους ούτε κανόνες για να συμπεριφερθεί όπως πρέπει. Μπορώ να εγγυηθώ πως η πλατιά μάζα των ανθρώπων, ανδρών και γυναικών, που κάνουν θέατρο σε αυτή τη χώρα σήμερα είναι άνθρωποι ευγενείς, καλόψυχοι, ανοιχτοί, αισιόδοξη και με διάθεση να βρεθούν και να ενωθούν με τους άλλους. Αυτό έχω μεγάλη ανάγκη να το πω», πρόσθεσε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης στον Κώστα Τσουρό. «Η πλατιά μάζα των ανθρώπων του θεάτρου είναι άνθρωποι υψηλού ψυχικού επιπέδου».

Κ. Μαρκουλάκης: «Η στάση των θυμάτων χρειάστηκε μεγάλη γενναιότητα»

Στη συνέχεια δήλωσε: «Έχουμε ακούσει για περιπτώσεις που είναι 4, 5, 10, 15, 25; Δεν ξέρω… Τρεις με τέσσερις ξέρουμε. Όλα αυτά τα ονόματα που έχουμε ακούσει είναι τρία, τέσσερα, πέντε. Το σύνολο των εργαζομένων στο θέατρο πρέπει να ξεπερνάει μαζί με τους συντελεστές τους δημιουργικές τους 100.000 ανθρώπους. Δεν τις πρόλαβα αυτές τις σκληρές συμπεριφορές εγώ, δεν τις έζησα. Έζησα περίεργους ανθρώπους και ιδιοσυγκρασιακούς ανθρώπους. Αυτό όμως όχι με έναν τρόπο που να αισθανθώ ποτέ ότι υπάρχει πρόβλημα. Δε θα επέτρεπα ποτέ να βρεθώ σε έναν χώρο στον οποίο θα συνέβαινε κάτι το οποίο θα πρόσβαλλε εμένα σαν θεατή μιας κακοποίησης και θα τον άφηνα να περάσει. Όχι τώρα, αλλά από όταν ήμουν 20 χρονών».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top