Κ. Μαρκουλάκης: «Η στάση των θυμάτων χρειάστηκε μεγάλη γενναιότητα»

Θα είχε το θάρρος να καταγγείλει ένα τέτοιο περιστατικό αν υπήρξε μάρτυρας

Δείτε όσα είχε πει ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης στη «Φωλιά των Κου Κου»

O Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης μέσα από συνέντευξή του τοποθετείται για το κύμα αποκαλύψεων στο ελληνικό θέατρο, υποστηρίζοντας ότι: «Κάθε άνθρωπος θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του».

Μιλώντας στο «Κ» της «Καθημερινής», ο ηθοποιός υποστηρίζει πως αν γινόταν μάρτυρας ενός τέτοιου περιστατικού θα είχε το θάρρος να το καταγγείλει. 

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: Το μήνυμα αισιοδοξίας εν μέσω καραντίνας

«Αυτά τα πράγματα, οι σεξουαλικές δηλαδή κακοποιήσεις, γίνονται κυρίως εν κρυπτώ, οπότε είναι δύσκολο να κατηγορήσεις ή να υπερασπιστείς κάποιον με απόλυτο τρόπο», δήλωσε, περιγράφοντας ότι κάποτε μια συνάδελφός του, ηθοποιός, του μετέφερε μια ιστορία άσχημης συμπεριφοράς από σκηνοθέτη. «Όταν μπήκα στη μέση, το ίδιο το άτομο μου είπε να μην ανακατευτώ. Όπως και για τους καταγγέλλοντες υπήρχε δυσκολία να μιλήσουν για διάφορους λόγους, έτσι δεν είναι απλό και για τους τρίτους», πρόσθεσε.

Το θέατρο συνολικά δεν είναι έτσι

«Όσο για το θέατρο, στο οποίο ανήκω εδώ και 30 χρόνια, θέλω να ξεκαθαρίσω πως η εικόνα του συνολικά δεν είναι έτσι. Στην πραγματικότητα, το ποσοστό όσων καταγγέλλονται είναι πολύ μικρότερο από εκείνους που δεν παραβατούν. Σας διαβεβαιώνω ότι το θέατρο είναι γεμάτο από ανθρώπους με ταλέντο και ψυχικά χαρίσματα. Από την άλλη, όπως συμβαίνει παντού στην κοινωνία, υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν εννοήσει τη θέση τους στην κοινότητα διαφορετικά από ό,τι θα έπρεπε, που συμπεριφέρονται κακοποιητικά», τοποθετήθηκε σχετικά. 

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Για το ίδιο θέμα, μίλησε στην ιστοσελίδα Flix.gr, υπερασπιζόμενος την πράξη των θυμάτων που βγήκαν να μιλήσουν για τα περιστατικά βίας και παρενόχλησης.

«Πρώτα από όλα: επικροτώ τη στάση των θυμάτων. Η στάση των θυμάτων χρειάστηκε μεγάλη γενναιότητα. Από εμάς τους υπόλοιπους όμως χρειάζεται ψυχραιμία. Όλο αυτό που συμβαίνει είναι σπουδαίο. Οδηγεί σε μια νέα εποχή, χωρίς φόβο, όπου οι κακοποιητικές συμπεριφορές δε θα γίνονται ανεκτές -μέσα από θεσμούς και κανόνες. Αυτή είναι η στιγμή για αλλαγές», είπε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

«Η ηθική δικαίωση των θυμάτων, όταν συχνά ο θύτης δεν μπορεί να υποστεί καμία ποινή ή τιμωρία, είναι πως θα συντελέσουν για αυτό που θα γίνει από δω και πέρα: να θεσπίσουμε νόμους, κανόνες, να φτιάξουμε το πλαίσιο που θα επιτρέψει στους νεότερους να μη ζήσουν ποτέ τέτοιες εμπειρίες», συμπλήρωσε. 

Μαρκουλάκης: Θα ανεβάσει την παράστασή του «Το Τρίτο Στεφάνι» διαδικτυακά

Δεν πρέπει να χαθεί αυτή η ευκαιρία

Αυτός είναι και ο λόγος που «δεν «πρέπει να χαθεί αυτή η ευκαιρία», είπε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, τονίζοντας ότι: «Είναι κρίμα, μέσα στην ονοματολαγνεία, να χαθεί η ευκαιρία να προχωρήσει το μαχαίρι σ’ όλους τους χώρους εργασίας -το θέατρο, που προσφέρει θέαμα, είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου».

Διαβάστε όλες τις lifestyle ειδήσεις

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top