Βίκυ Βολιώτη: Η... σπόντα για την κηδεία της Μάγιας Λυμπεροπούλου

«Από την κηδεία απουσίασαν κι άλλοι που νομίζω όφειλαν να είναι...»

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την κηδεία της Μάγιας Λυμπεροπούλου

Το τελευταίο «αντίο» είπαν τη Δευτέρα οι εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου στη σπουδαία ηθοποιό του ελληνικού θεάτρου, Μάγια Λυμπεροπούλου.

Η κηδεία έγινε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών με αρκετούς συναδέλφους της συντετριμμένους να την αποχαιρετούν.  

Βαρύ το κλίμα στην κηδεία της Μάγιας Λυμπεροπούλου

Ανάμεσα σε αυτούς και η ηθοποιός Βίκυ Βολιώτη, η οποία λίγες ώρες μετά έκανε μια μακροσκελή ανάρτηση στο Instagram για τη μέντορά της, πετώντας τη… σπόντα της σε όσους δεν πήγαν στην κηδεία.

Βίκυ Βολιώτη Μάγια Λυμπεροπούλου Καριοφυλλιά Καραμπέτη

Η Βίκυ Βολιώτη με τη Μάγια Λυμπεροπούλου και την Καριοφυλλιά Καραμπέτη /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Η ανάρτηση της ηθοποιού:

«Tο “ουδείς αναντικατάστατος” δημιουργήθηκε προκειμένου να μας κάνει πιο εύκολο το κενό που αφήνουν κάποιοι άνθρωποι, να μας απαλλάξει από την αναμέτρηση με την μετριότητα μας. Γιατί υπάρχουν αυτοί που όταν πεθαίνουν αφήνουν πίσω μια τρύπα μεγάλη που χάσκει. Και δε μιλάω για συναισθηματικό κενό, αλλά για το κενό που αφήνουν κάποιοι άνθρωποι στον συμπαντικό χωροχρόνο. 

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Μάγια Λυμπεροπούλου

Μιλάω για αυτούς που επηρεάζουν ενεργειακά την εξέλιξη της ανθρωπότητας προς το καλύτερο. Κι αυτό δεν αποδεικνύεται από τα επιτεύγματά τους αλλά από την επιρροή σε όσους βρέθηκαν στον δρόμο τους, από τον τρόπο που τους καθόρισαν. Ένας τέτοιος άνθρωπος υπήρξε η Μάγια Λυμπεροπούλου. Οι νεότεροι πιθανόν να μην την έχουν ακούσει και πολλοί από τους παλαιότερους θα τη θυμούνται αλλά μάλλον σαν κάποια που ανήκει σε μια άλλη εποχή, μακρινή και αδιάφορη τώρα πια. Οι περισσότεροι όμως που βρέθηκαν κοντά της γνωρίζουν -ακόμα κι αν διαφωνούσαν μαζί της- ότι η Μάγια ανήκε σε ένα είδος “ζώου” που είναι υπό εξαφάνιση.

Η μόρφωση της τεράστια. Το μυαλό της κοφτερό. Η σκέψη της νηφάλια, αντικειμενική. Ο λόγος της διαυγής, σαρκαστικός, ενίοτε σκληρός. Γενναιόδωρη, ειλικρινής, δε θα σου χαριζόταν ποτέ. Ανοιχτόμυαλη. Ανεξάρτητη, ασυμβίβαστη. Ήταν ατρόμητη. Χωρίς φόβους. Ή για να το πω πιο σωστά, οι φόβοι δεν την κράτησαν πίσω. Ήταν απόλυτη, απαιτητική. Παθιασμένη. Με το θέατρο. Δε νομίζω ότι έχω γνωρίσει άλλον άνθρωπο τόσο αφοσιωμένο. Μελετούσε αδιάκοπα. Αναρωτιόταν συνεχώς γύρω από την τέχνη της. Το θέατρο δεν την απασχολούσε προσωπικά, καριερίστικα. Την απασχολούσε ανιδιοτελώς. Σαν σύνολο. Η Μάγια σκεφτόταν. Η Μάγια ήταν διανοούμενη. Για πόσους ανθρώπους μπορούμε να το πούμε αυτό σήμερα; -Διανοούμενος; Ω Θεέ μου! Πόσο βαρετό! - Πριν από 25 χρόνια, στο ξεκίνημά μου, επεδίωξα να τη γνωρίσω. Επέλεξα να είναι στη ζωή μου και αυτή ήταν η πιο έξυπνη "επένδυση" που έκανα. Η Μάγια υπήρξε δασκάλα μου, μου άνοιξε νέους ορίζοντες, με προχώρησε σαν άνθρωπο και σαν καλλιτέχνη. Και είμαι αφάνταστα τυχερή που με τίμησε με την αγάπη της.

Γεια σου Μαγιούλα μου, θα μας λείψεις.
ΥΓ1. Εύχομαι με όλη μου την καρδιά να βρείτε κι εσείς έναν άνθρωπο να σας εμπνεύσει όσο εκείνη εμένα. Ειδικά οι νεότεροι.
ΥΓ2. Στην κηδεία χτες ήρθαν πολλοί. Όμως απουσίασαν και άλλοι που νομίζω όφειλαν να είναι».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top