Δάκρυσε η Όπρα Γουίνφρεϊ: «Με βίαζε από τα 9 μου ο ξάδερφός μου»

Η παρουσιάστρια μίλησε στο ντοκιμαντέρ «The Me You Can’t See»

Μία συγκλονιστική εξομολόγηση έκανε η Όπρα Γουίνφρεϊ, η οποία αποκάλυψε ότι ο ξάδελφός της την κακοποιούσε σεξουαλικά από όταν ήταν εννέα ετών και πως το μαρτύριό της τελείωσε αρκετά χρόνια αργότερα!

«Στην ηλικία των 9 και 10 και 11 και 12 ετών έπεσα θύμα βιασμού από τον 19χρονο ξάδελφό μου. Δεν ήξερα τι είναι ο βιασμός. Σίγουρα δεν γνώριζα τη λέξη. Δεν είχα ιδέα τι είναι το σεξ, δεν είχα ιδέα πώς γίνονται τα μωρά, δεν είχα ιδέα τι μου συνέβαινε. Και το κράτησα μυστικό» είπε η Όπρα Γουίνφρεϊ μιλώντας στο ντοκιμαντέρ «The Me You Can’t See», μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

«Ήταν απλά κάτι που αποδέχτηκα» τόνισε, υποστηρίζοντας ότι αυτή η εμπειρία την δίδαξε ότι «ένα κορίτσι δεν είναι ασφαλές σε έναν κόσμο γεμάτο άνδρες».

«Η αφήγηση της ιστορίας, το να είσαι σε θέση να πεις δυνατά αυτό που σου συνέβη, είναι ζωτικής σημασίας» πρόσθεσε, εξηγώντας ότι το να μιλήσει για αυτό την απελευθέρωσε.

Οι άσχημες εμπειρίες για την Όπρα δε σταμάτησαν εκεί. Όταν έφυγε από το σπίτι της γιαγιάς και του παππού της -όπου επίσης πέρασε πολύ δύσκολα, καθώς ο παππούς της ήταν κακοποιητικός απέναντι στις δύο γυναίκες- μετακόμισε στο σπίτι, όπου έμενε η μητέρα της με τον σύντροφό της.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Όπρα Γουίνφρεϊ μιλά για τον βιασμό της. Η 67χρονη παρουσιάστρια είχε αποκαλύψει πρώτη φορά τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχθηκε το 1986 στο «The Oprah Winfrey Show». Τότε, είχε περιγράψει τον βιασμό από τον ξάδελφό της, ενθαρρύνοντας όσους είχαν ζήσει παρόμοιες καταστάσεις να προχωρήσουν στη ζωή τους.

Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Lady Gaga: Μίλησε για την ψυχική κατάρρευση που υπέστη μετά το βιασμό της

Και η Lady Gaga είχε κάνει πριν από κάποιες μέρες μία εξίσου συγκλονιστική εξομολόγηση με την Όπρα!

Η εκκεντρική τραγουδίστρια στην ίδια εκπομπή της Apple TV+ με τίτλο «The Me You Can’t See» αποκάλυψε ότι υπέστη «ψυχική κατάρρευση» μετά τον βιασμό της από έναν παραγωγό σε ηλικία των 19 ετών, ενώ προσπαθούσε να κάνει τα πρώτα βήματά της στη μουσική βιομηχανία. Μάλιστα τότε είχε μείνει και έγκυος από τον βιαστή της! Η 35χρονη σταρ μίλησε με λεπτομέρειες που προκαλούν ανατριχίλα:

«Εργαζόμουν ήδη στον χώρο και ένας παραγωγός μου είπε «Βγάλε τα ρούχα σου». Κι εγώ του είπα «όχι». Έφυγα και μου είπαν ότι θα έκαιγαν όλη τη μουσική μου. Και δεν σταμάτησαν. Δεν σταμάτησαν να μου το ζητούν και εγώ απλά «πάγωσα» και… δεν θυμάμαι καν», είπε η τραγουδίστρια, που αποκάλυψε πρώτα τη σεξουαλική επίθεση το 2014.

«Πρώτα, ένιωσα να πονάω παντού, κατόπιν παρέλυσα. Ήμουν άρρωστη για εβδομάδες και εβδομάδες και εβδομάδες μετά και συνειδητοποίησα ότι ήταν ο ίδιος πόνος που ένιωσα ότι ο άνθρωπος που με βίασε, με πέταξε, έγκυο, σε μια γωνιά», πρόσθεσε.

Η Lady Gaga περιέγραψε πως υπέστη «μια πλήρη ψυχική κατάρρευση και για ένα δυο χρόνια δεν ήταν το ίδιο κορίτσι». Αρνήθηκε, ωστόσο, να κατονομάσει το άτομο εκείνο που τη βίασε.

«Κατανοώ αυτό το κίνημα #MeToo, κατανοώ ότι ορισμένοι άνθρωποι νιώθουν πραγματικά άνετα με αυτό και εγώ δεν νιώθω έτσι. Δεν θέλω ούτε καν να αντικρίσω ξανά αυτόν τον άνθρωπο», επισήμανε.

Η διάσημη τραγουδίστρια και ηθοποιός δημιούργησε το 2012 το ίδρυμα Born this Way Foundation για ανθρώπους που δίνουν μάχη με θέματα ψυχικής υγείας. Όπως τόνισε, η διαδικασία της επούλωσης των τραυμάτων είναι αργή.

«Ακόμα κι αν έχω έξι φανταστικούς μήνες, το μόνο που χρειάζεται είναι απλά κάτι να ενεργοποιηθεί μία φορά για να νιώσω άσχημα».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top