Μενεγάκη και Τσίπρας έχουν σχεδόν τον ίδιο πίνακα στα γραφεία τους!

Η αγάπη τους για τον Κωστή Γεωργίου και τα έργα με τους ταύρους

Η Ελένη Μενεγάκη και ο Αλέξης Τσίπρας έχουν ένα κοινό. Μοιράζονται την ίδια αγάπη για τους πίνακες του Έλληνα εικαστικού Κωστή Γεωργίου. 

Αυτό έγινε γνωστό μετά το τελευταίο live της παρουσιάστριας στο Instagram, όπου είχε σαν φόντο έναν πίνακα του γνωστού καλλιτέχνη.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @elenimenegaki

Έργο από τη σειρά Τaurus του Κωστή Γεωργίου έχουμε δει και στο γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. 

μενεγάκη - Τσίπρας

Ποιος είναι ο Κωστής Γεωργίου

Κωστής Γεωργίου

Ο Κωστής Γεωργίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1956. Υπήρξε μαθητής του Δημήτρη Μυταρά και του Δημοσθένη Κοκκινίδη στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και του Peter de Francia στη Royal College of Fine Arts του Λονδίνου. 

Έργα του βρίσκονται σε μεγάλα μουσεία, ιδρύματα και τράπεζες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και άλλα έχουν δημοπρατηθεί στα Bonhams και τα Sotheby’s του Λονδίνου. Το 1993 βραβεύθηκε στην Τριενάλε της Οσάκα.

Υπήρξε καθηγητής στη ζωγραφική και την σκηνογραφία στη σχολή θεάτρου και κινηματογράφου του Λ. Σταυράκου (1988-1990) και σκηνογράφος στο θέατρο και την Ελληνική τηλεόραση ΕΡΤ (1982-1988).

Έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από 90 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και γλυπτικής  σε γκαλερί και μουσεία σε όλο τον κόσμο (Μουσείο Abbeye de Neumunster/Λουξεμβούργο, 1η Μπιενάλε Θεσσαλονίκης, Kouros Gallery/Νέα Υόρκη, Νiederhauser Gallery/Λωζάνη, Alla Rogers Gallery/Oυάσινγκτον, Barbara Von Stechow Gallery/Φρανκφούρτη, Τokyo Art Expo 92).

Έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 300 ομαδικές εκθέσεις παγκοσμίως (Μουσείο Γουλανδρή/Άνδρος, Hyogo Museum of Modern Art/Ιαπωνία, Art Texas 2001, Absolute Americana Museum/Φλόριντα).

Έργα του κοσμούν δημόσια πάρκα στην Αττική. Ενδεικτικά: ΧΡΟΝΙΚΟΝ Α (Πάρκο Αγ. Γεωργίου, Παλαιό Φάληρο), ANATASIS (Κεντρική πλατεία της Βούλας) και «EQUUS» (Βουλιαγμένη, παραλιακή λεωφόρος). 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top