Μεγάλη διάκριση για τον Αλέκο Φασιανό - Παρασημοφορήθηκε στη Γαλλία

Υψιστη τιμή για τον σπουδαίο Ελληνα ζωγράφο

Αλέκος Φασιανός

Με το αξίωμα του Διοικητή της τάξης των Γραμμάτων και Τεχνών (Commandeur de l'ordre des Arts et des Lettres) παρασημοφορήθηκε από τον Γάλλο Πρέσβη στην Ελλάδα, κύριο Patrick Maisonnave, ο ζωγράφος Αλέκος Φασιανός.

Τιμή στον Αλέκο Φασιανό

H Υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας, Roselyne Bachelot Narquine τίμησε τον Αλέκο Φασιανό για την προσφορά του στα γράμματα και τις τέχνες στην Γαλλία, δίνοντάς του την ύψιστη τιμή για έναν εν ζωή καλλιτέχνη.

Η διάκριση αυτή υπογραμμίζει πλήρως τον βαθύ θαυμασμό που το γαλλικό κοινό έχει για το έργο του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη και αποδίδει φόρο τιμής για την προσφορά του στο Πολιτισμό. 

Τιμήθηκε με σημαντική διάκριση της Γαλλικής Δημοκρατίας, ο Αλέκος Φασιανός

Θαυμασμός για το έργο του 

Έως και 20 άτομα μπορούν να λάβουν τον τίτλο του Διοικητή κάθε χρόνο, βάζοντας τον διακεκριμένο Έλληνα καλλιτέχνη στην ίδια λίστα με προσωπικότητές όπως ο Μπομπ Ντίλαν, ο Ντέιβιντ Μπόουι, η Μέριλ Στριπ, η Όντρεϊ Χέπμπορν κ.ά.

Αλέκος Φασιανός

Από παλιότερη βράβευση του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου /Φωτογραφία Eurokinissi

Ο Γάλλος Πρέσβης της Ελλάδας Κύριος Patrick Maisonnave δήλωσε την απεριόριστη εκτίμηση στον Έλληνα καλλιτέχνη λεγοντας πως η τιμή είναι τόσο σπάνια που και ο ίδιο πρώτη φορά βλέπει από κοντά το συγκεκριμένο παράσημο. Μαζί με τον επικεφαλής του Γαλλικού Ινστιτούτου Κύριο Patrick Comoy παρασημοφορήσαν το ζωγράφο.

Ο Αλέκος Φασιανός έχει επίσης τιμηθεί με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής, καθώς και ως Ιππότης (Chevallier) και Αξιωματικός ( Officier) της τάξης των Γραμμάτων και Τεχνών από τη γαλλική κυβέρνηση, ολοκληρώνοντας έτσι τη σειρά αξιωμάτων που αποδίδεται σε έναν καλλιτέχνη.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top