Πρίγκιπας William: Ζητά την αλήθεια για την ιστορική συνέντευξη της Diana

Παραπλανήθηκε η μητέρα του από τον δημοσιογράφο του BBC;

Το παλάτι του Κένσινγκτον εξέδωσε ανακοίνωση, όπου αναφέρεται πως ο μεγάλος γιος της πριγκίπισσας Diana, πρίγκιπας William, καλωσορίζει - με επιφύλαξη πάντα - την έρευνα του BBC για τη συνέντευξη – βόμβα που είχε παραχωρήσει η μητέρα του, στον ίδιο σταθμό το 1995, στον δημοσιογράφο Μάρτιν Μπασίρ και στην εκπομπή «Panorama».

«Η ανεξάρτητη έρευνα είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Θα βοηθήσει να διαπιστωθεί η αλήθεια, πίσω από τις ενέργειες που οδήγησαν στν συνέντευξη της εκπομπής Panorama και στις επακόλουθες αποφάσεις που ελήφθησαν από εκείνους στο BBC εκείνη την περίοδο», αναγράφεται στη σχετική ανακοίνωση.

νταιανα ουίλιαμ χαρι

Η πριγκίπισσα Diana με τους γιους της, William και Harry, τον Σεπτέμβριο του 1987/ Ap Images

«Φυσικά αυτό είναι για να προστατέψει την "κληρονομιά" της μητέρας του, έτσι είναι ένα προσωπικό θέμα για τον William. Έχει παρακολουθήσει στενά όσα εκτυλίσσονται, αλλά πιστεύει πως τα πράγματα κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση. Το BBC ενημερώνει τον πρίγκιπα για το θέμα και αυτό που επιθυμεί εκείνος είναι αυτό που θέλουν όλοι, την αποκάλυψη της αλήθειας», αναφέρει πηγή που βρίσκεται στον στενό κύκλο του πρίγκιπα.

diana harry william

Η πριγκίπισσα Diana με τους γιους της, William και Harry το 1995/ Ap Images
 

Το BBC ανακοίνωσε την Τετάρτη πως επικεφαλής της έρευνας τίθεται ο 77χρονος διακεκριμένος συνταξιούχος δικαστής Λόρδος Ντάισον. Το γεγονός αυτό χαροποίησε ιδιαίτερα τον μέλλοντα βασιλιά, ο οποίος χαρακτήρισε την επιλογή του πρώην επικεφαλής του Ανώτατου Δικαστηρίου ως «ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση». 

Αλλά και ο γενικός διευθυντής του BBC, Τίμι Ντέιβι, δήλωσε πως το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο είναι αποφασισμένο να «λάμψει» η αλήθεια σχετικά με το αν η πριγκίπισσα Diana παραπλανήθηκε από τον νεαρό τότε δημοσιογράφο Μπασίρ, και του παραχώρησε τη συγκλονιστική συνέντευξη, που εκτόξευσε την καριέρα του, δημιούργησε «πανικό» στο παλάτι και οδήγησε τελικά, στο διαζύγιο της Diana από τον Κάρολο.

Η συνέντευξη - βόμβα της λαίδης Diana

Στην εν λόγω συνέντευξη, η Diana, που εκείνη την εποχή βρισκόταν σε διάσταση με τον Κάρολο, είχε αποκαλύψει τη σχέση της με τον αξιωματικό του Ιππικού Τζέιμς Χιούιτ.

«Υπήρχαν τρεις σε αυτόν τον γάμο», είχε πει χαρακτηριστικά η ίδια τότε, υπονοώντας τη σχέση του πρίγκιπα της Ουαλίας με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς.

Μετά το διαζύγιό της από τον Κάρολο, ήρθε ο μοιραίος Αύγουστος του 1997, όποτε η Diana έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι μαζί με τον σύντροφό της Ντόντι Αλ Φαγέντ.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου»

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top