Σοκάρει η αποκάλυψη γνωστού ηθοποιού ότι κακοποιήθηκε από ιερέα στα 8 του!

«Ήθελα τις τελευταίες στιγμές να τον βρίσω…»

Σοκάρουν όσα εξομολογείται ο γνωστός ηθοποιός Γκάμπριελ Μπερν στην αυτοβιογραφία του, σε σχέση με τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από ιερείς όταν ήταν πολύ μικρός.

Στα απομνημονεύματά του με τίτλο «Walking with Ghosts» ο ταλαντούχος Ιρλανδός ηθοποιός που γνωρίσαμε μέσα από ταινίες όπως «Συνήθεις Ύποπτοι», «Excalibur» και «Hereditary», αναφέρεται στις τραυματικές εμπειρίες που τον στοιχειώνουν από τα οκτώ του χρόνια, όταν έπεσε για πρώτη φορά θύμα κακοποίησης από ιερείς, αποκαλύπτοντας τι συνέβη όταν, πολλά χρόνια μετά, πήρε τηλέφωνο έναν από αυτούς που τον είχαν εκμεταλλευτεί σεξουαλικά. 

Γκάμπριελ Μπερν Κέβιν Σπέισι

Με τον Κέβιν Σπέισι σε σκηνή από την ταινία «Συνήθεις ύποπτοι»

Όπως παραδέχεται ο σταρ μιλώντας στην Guardian με αφορμή την κυκλοφορία του «Walking with Ghosts», ο θεσμός της Εκκλησίας και η κακοποίηση που υπέστη, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του, επηρεάζοντας δραματικά τον τρόπο που βλέπει τον κόσμο.

Σύμφωνα με τη συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα, ο Μπερν έπεσε σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς όταν ήταν μόλις 8 ετών. Τρία χρόνια αργότερα, όταν βρισκόταν στην Αγγλία και φοιτούσε σε ένα θεολογικό σχολείο, ένας από τους ιερείς καθηγητές του εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι αισθανόταν μόνος, απομακρυσμένος από τους δικούς του και τελείως χαμένος. «Αυτό που θυμάμαι περισσότερο ήταν η φωνή του. Ήταν πολύ γοητευτική και καθησυχαστική», αποκάλυψε στην «Guardian« o Μπερν. Όπως αναφέρει στο βιβλίο του, το καλοσυνάτο προσωπείο του ιερέα, που έδειχνε πως είχε κατανόηση απέναντι στα παιδιά, έκανε τους περισσότερους μαθητές να θέλουν να είναι φίλοι του.

Ο 70χρονος σταρ περιγράφει στο βιβλίο του τη βραδιά που ο άντρας αυτός τον κάλεσε για πρώτη φορά στο δωμάτιό του. Η περιγραφή της σκηνής είναι ανατριχιαστική στο σχετικό απόσπασμα που δημοσιεύει η Daily Mail.

Με τη Ζιλιέτ Μπινός στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βερολίνου /Φωτογραφία AP Images

«Ένα απόγευμα, όταν επέστρεψα στην αίθουσα μελέτης από το δείπνο, μου είπαν να πάω στο δωμάτιο του ιερέα, στο παλιό τμήμα του οικήματος. Σπάνια επιτρεπόταν στους μαθητές να πάνε εκεί. Άφηναν μόνο τις καλόγριες προκειμένου να καθαρίσουν ή να στρώσουν τα κρεβάτια... Στο διάδρομο μύρισα καπνό τσιγάρου και διέκρινα τον ήχο πιάνου μέσα από τ δωμάτιο. Ο ιερέας άνοιξε την πόρτα φορώντας μια κόκκινη ρόμπα…» είπε, προχωρώντας σε περισσότερες αποκαλύψεις.

Όπως αποκαλύπτει στο βιβλίο του, λίγα χρόνια αργότερα, ο ηθοποιός βρήκε online μια φωτογραφία του ιερέα, να ποζάρει αγκαλιασμένος με δύο 14χρονα αγόρια σε μια τροπική ιεραποστολή. Κάμποσο καιρό αργότερα του τηλεφώνησε στον οίκο ευγηρίας όπου κατέληξε να ζει προς το τέλος της ζωής του. «Ήθελα τις τελευταίες στιγμές να τον βρίσω, να του πως ότι ακόμα κι αν δεν πιστεύω στην κόλαση, ελπίζω ο ίδιος να πιστεύει για να πεθάνει τρομοκρατημένος και να καεί σε αυτήν», έγραψε.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top