Πέθανε ο διάσημος Ιταλός σχεδιαστής Sergio Rossi από κορωνοϊό!

Σε ηλικία 84 ετών έφυγε από την ζωή

Sergio Rossi

«Έφυγε» από τη ζωή ο θρυλικός σχεδιαστής γυναικείων υποδημάτων Sergio Rossi, σε ηλικία 84 ετών.

Ο διάσημος Ιταλός σχεδιαστής σύμφωνα με όσα μεταδίδει το WWD πέθανε από κορωνοϊό.

Στην επίσημη σελίδα του brand στο instagram ο Ceo της εταιρείας Riccardo Sciutto έγραψε ένα συγκινητικό μήνυμα για τον σχεδιαστή!

«Ήταν μεγάλη χαρά μου που τον γνώρισα. Ήταν ο πνευματικός μας οδηγός και θα είναι από σήμερα περισσότερο από ποτέ. Ο  Sergio Rossi αγαπούσε τις γυναίκες και ήταν σε θέση να συλλάβει τη θηλυκότητα μιας γυναίκας με έναν μοναδικό τρόπο. Δεν ήταν ποτέ υπερβολικός, και ήταν πάντα καλόγουστος. Τα παπούτσια του ήταν πάντα ευκολοφόρετα και δεν ήταν ποτέ ικανοποιημένος μέχρι να γίνουν τέλεια. Δεν ήταν ένα απλό αξεσουάρ γι’ αυτόν. Μου είπε μία φορά ότι ήθελε να δημιουργήσει την τέλεια επέκταση του ποδιού μιας γυναίκας», δήλωσε.

Ποιος ήταν ο Sergio Rossi

Ο Sergio Rossi γεννήθηκε στο San Mauro Pascoli, μία από τις πιο σημαντικές περιοχές υποδηματοποιίας της Ιταλίας, το 1935.

Έμαθε το εμπόριο από τον πατέρα του, άρχισε να παράγει υποδήματα στη δεκαετία του ’50 και κυκλοφόρησε την ομώνυμη σειρά του το 1968. Καθώς δούλευε το δικό του label, συνεργάστηκε επίσης με oίκους μόδας όπως Versace, Dolce & Gabbana και Azzedine Alaïa.

Τα κορυφαία παπούτσια του, όπως το περίφημο σανδάλι Opanca, ενέπνευσαν γενιές σχεδιαστές υποδημάτων, συμπεριλαμβανομένου του γιου του Gianvito Rossi, ο οποίος συνεργάστηκε με τον πατέρα του έως ότου η επιχείρηση πουληθεί στο Gucci Group (τώρα Kering) το 1999.
Ο Gianvito συνέχισε την οικογενειακή κληρονομιά ξεκινώντας το δικό του ομώνυμο label το 2007.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top