Μπαίνει σε καραντίνα η βασίλισσα Ελισάβετ - Πού πήγε;

Έφυγε από το Μπάκιγχαμ… 

Βασίλισσα Ελισάβετ

Προκειμένου να προστατευθεί από τον κορωνοϊό, η Βασίλισσα Ελισάβετ αποφάσισε να μπει σε καραντίνα μιας και στα 93 της βρίσκεται πλέον σε μία ευαίσθητη ηλικία. Έτσι, με δική της απόφαση λοιπόν, φεύγει από το Μπάκιγχαμ

Έτσι, στο κάστρο του Ουίνδσορ μεταφέρθηκε την περασμένη Πέμπτη η βασίλισσα, μετά το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. 

Bασίλισσα Ελισάβετ: Η ατάκα που έδειξε ότι είναι μία γιαγιά σαν όλες!

Αν και αρχικά πηγή από το παλάτι είχε δηλώσει πως η «αειθαλής» μονάρχης είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντά της για να σταματήσει ο εθνικός πανικός, η αλματώδης αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και των θανάτων από τον φονικό ιό στο Ηνωμένο Βασίλειο έπεισαν την Ελισάβετ πως θα πρέπει να προστατέψει την υγεία της.

Καθώς την Κυριακή τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο ανήλθαν στα 1.372 από 1.140 το Σάββατο και στους 35 οι νεκροί από 21 χθες, μελετάται η πιθανότητα η βασίλισσα κι ο 98χρονος σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιππος, να μπουν σε καραντίνα στο κτήμα τους στο Σάντριγχαμ.

Πηγή από το παλάτι δήλωσε στον βρετανικό Τύπο πως η κατάσταση της υγείας της βασίλισσας είναι καλή, αλλά θεωρήθηκε καλύτερο να απομακρυνθεί από το Μπάκιγχαμ, καθώς ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού της έχει πανικοβληθεί εξαιτίας του κορωνοϊού.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε πως μέχρι πρόσφατα η μονάρχης δεχόταν πολύ κόσμο στο παλάτι, αλλά με τα 94α γενέθλιά της να πλησιάζουν σε μερικές εβδομάδες οι σύμβουλοί της έκριναν πως είναι καλύτερο να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία της.

Διαζύγιο στο Μπάκιvγχαμ - Ποιος εγγονός της Βασίλισσας Ελισάβετ χωρίζει;

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ βρίσκεται στο κέντρο του Λονδίνου και απασχολεί περισσότερο προσωπικό από τις υπόλοιπες βασιλικές κατοικίες.

Αν και προς το παρόν, κανείς από τους εργαζόμενους δεν έχει νοσήσει από τον θανατηφόρο ιό, μελετάται ακόμα και η μετακίνηση μέρους των εργαζομένων, όσο διαρκεί η κρίση του κορωνοϊού. Στο παλάτι του Μπάκιγχαμ εργάζονται 500 άτομα, στο κάστρο του Ουίνδσορ 100 και στο βασιλικό κτήμα στο Σάντριγχαμ οι εργαζόμενοι είναι ελάχιστοι.

Το πρωί της Κυριακής η βασίλισσα Ελισάβετ πήγε στην εκκλησία στο Ουίνδσορ χωρίς τη συνοδεία άλλων μελών της βασιλικής οικογένειας, όπως συμβαίνει συνήθως.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top