Ο Harry δεν πρωτοτύπησε - Άλλοι γαλαζοαίματοι που έχουν παραιτηθεί

Εμβρόντητο έμεινε το Μπάκινγχαμ

Σαν βόμβα έσκασε το βράδυ της Τετάρτης η ανακοίνωση του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle, Δούκα και Δούκισσας του Sussex, ότι αποσύρονται από τα βασιλικά τους αξιώματα.

Πρίγκιπας Harry-Meghan Markle παραιτούνται από τα βασιλικά τους αξιώματα!

Στη δήλωσή τους, αποκάλυψαν ότι από εδώ και στο εξής θα ζουν ως «οικονομικά ανεξάρτητοι» και ότι θα μοιράζουν τον χρόνο τους ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά.  

Με την απόφαση αυτή, εμβρόντητο έμεινε το Μπάκινγχαμ, με τη βασίλισσα Ελισάβετ να χρειάζεται υπογλώσσια. Ωστόσο, ο πρίγκιπας Harry και η σύζυγός του, Meghan Markle, δεν ήταν οι μοναδικοί γαλαζοαίματοι που απαρνήθηκαν τα βασιλικά τους αξιώματα και σίγουρα δεν πρωτοτύπησαν!

Harry - Meghan: Ποιο ήταν το «βασιλικό» εισόδημά τους πριν παραιτηθούν

Ας κάνουμε μία αναδρομή στον χρόνο και να δούμε και άλλους γαλαζοαίματους που είχαν απαρνηθεί τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Βασιλιάς Εδουάρδος VII

Ο βασιλιάς της Αγγλίας Εδουάρδος VII απαρνήθηκε τον θρόνο για να παντρευτεί την αγαπημένη του, Wallis Simpson, η οποία ήταν Αμερικανίδα και είχε δύο διαζύγια στο ενεργητικό της. 

Wallis Simpson/ AP Images

Οι δυο τους γνωρίστηκαν όσο η Simpson ήταν παντρεμένη με τον δεύτερο σύζυγό της, Ernest, το 1931 και σύντομα αναπτύχθηκε ανάμεσά τους ένας παράφορος έρωτας. Τα πράγματα φυσικά, δεν ήταν τόσο απλά, αφού ούτε το παλάτι αλλά ούτε και η εκκλησία θα δέχονταν ως βασίλισσα μία Αμερικανίδα και μάλιστα, δύο φορές διαζευγμένη λίγο πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

O πρίγκιπας Εδουάρδος με τη Wallis Simpson/ AP Images

Έτσι, ο ερωτευμένος Εδουάρδος εγκατέλειψε τον βρετανικό θρόνο τον Δεκέμβριο του 1936 και νέος βασιλιάς της Αγγλίας αναδείχθηκε ο πατέρας της βασίλισσας Ελισάβετ, Γεώργιος VI.
 

Ο πρίγκιπας Άντριου

O Δούκας της Υόρκης/ AP Images

Ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπας Άντριου, είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων με τη συνέντευξή που είχε δώσει στο BBC για τις σχέσεις του με τον Jeffrey Epstein, έναν άνδρα ο οποίος είχε καταδικαστεί για παιδεραστία και αυτοκτόνησε, τον Αύγουστο του 2019.

Μετά την καταστροφική γι’ αυτόν συνέντευξη, ο Δούκας της Υόρκης, παραιτήθηκε -παρά τη θέλησή του- από τα βασιλικά του αξιώματα και έκτοτε έχει εμφανιστεί ελάχιστες φορές δημόσια, ενώ τα μέλη της βασιλικής βρετανικής οικογένειας έχουν αποστασιοποιηθεί από εκείνον.
 

Σάρα, η Δούκισσα της Υόρκης

O Δούκας και η Δούκισσα της Υόρκης στην αποφοίτηση της κόρης τους, πριγκίπισσας Μπεατρίς/ AP Images

Η Δούκισσα της Υόρκης και πρώην σύζυγος του πρίγκιπα Άντριου, Σάρα, απομακρύνθηκε από τη βρετανική βασιλική οικογένεια όταν χώρισε από εκείνον. Ωστόσο, δεν ήταν λίγες οι φήμες που την ήθελαν να βλέπει άλλους άνδρες κρυφά από τον σύζυγό της. 

Πλέον, η Σάρα, πραγματοποιεί ελάχιστες δημόσιες εμφανίσεις μαζί με τις δύο κόρες που είχε αποκτήσει με τον Δούκα Της Υόρκης, την πριγκίπισσα Μπεατρίς και την πριγκίπισσα Ευγενία. Κάποιες απ’ αυτές τις σπάνιες εμφανίσεις της ήταν στις βασιλικές ιπποδρομίες και στον γάμο του Harry και της Meghan Markle.
 

Πριγκίπισσα Diana

Η πριγκίπισσα Diana/ AP Images

Η μητέρα του πρίγκιπα William και του Harry, μία από τις πιο αγαπητές πριγκίπισσες, η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Diana, παραιτήθηκε από τα βασιλικά της καθήκοντα το 1993, θέλοντας να ζήσει τη ζωή της ιδιωτικά, μετά τον χωρισμό της από τον πρίγκιπα Κάρολο. Μόνο που δεν πρόλαβε να τη ζήσει, αφού τέσσερα χρόνια αργότερα, στις 31 Αυγούστου του 1997 ένα τροχαίο ατύχημα τής στοίχισε τη ζωή.
 

Η πριγκίπισσα Μάρθα της Νορβηγίας που εγκατέλειψε τη βασιλική «καριέρα» για να γίνει… influencer!

Η πριγκίπισσα Μάρθα της Νορβηγίας/ AP Images

Η πριγκίπισσα Μάρθα αναστάτωσε την οικογένειά της, αλλά και ολόκληρη την Νορβηγία, όταν ανακοίνωσε μέσω Instagram πως παραιτείται από τα βασιλικά της αξιώματα, με σκοπό να γίνει Influencer!

Μετά από αυτή την ανακοίνωση – βόμβα, η πρώην πριγκίπισσα της Νορβηγίας, άνοιξε έναν νέο λογαριασμό στο Instagram, με το όνομα «@martha.louise.intuitive» και στην πρώτη της ανάρτηση έγραφε: «Είμαι απλά η Μάρθα Λουίζ. Ας ανακαλύψουμε την ζωή και ας συνεχίσουμε τις περιπέτειες μαζί».

Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η Μάρθα αναστάτωσε την οικογένειά της, καθώς και στο παρελθόν τους είχε «βγάλει από τα ρούχα τους» όταν είχε κάνει δημόσια ερωτική εξομολόγηση στον σαμάνο σύντροφό της, Ντουρέκ, τρία χρόνια μετά τον χωρισμό της από τον Αρί Μπεν. Πράξεις ανεπίτρεπτες σε γυναίκες της τάξης της.
 

Η πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας που άκουσε την καρδιά της 

Η πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας/ AP Images

Η μεγαλύτερη εγγονή του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας Ακιχίτο, πριγκίπισσα Μάκο, άκουσε την καρδιά της και επρόκειτο να παντρευτεί έναν πρώην συμφοιτητή της.

Ο Αυτοκρατορικός Οίκος της Ιαπωνίας είχε κάνει την ανακοίνωση το 2017, επιβεβαιώνοντας έναν γάμο που αποκλείει την πριγκίπισσα από την οικογένειά της λόγω ενός αμφιλεγόμενου νόμου που εφαρμόζεται μόνο στις γυναίκες του Θρόνου των Χρυσανθέμων.

Η Μάκο δήλωνε «πράγματι ευτυχισμένη και με πλήρη συνείδηση από τα παιδικά της χρόνια ότι πρέπει να εγκαταλείψει κάθε βασιλικό τίτλο μετά τον γάμο της», όμως ο γάμος αυτός έχει αναβληθεί μέχρι και σήμερα λόγω… ...ανωριμότητας.

Το ζευγάρι δήλωσε πως διστάζει να προχωρήσει σε έναν τόσο γρήγορο γάμο. «Ευθύνεται η ανωριμότητά μας και απλά το μετανιώσαμε», δήλωσαν.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top