Αντέλ Ενέλ: «Δέχτηκα σεξουαλική κακοποίηση από σκηνοθέτη στα 12 μου»

Στο πλευρό της η Μπριζίτ Μακρόν

Σάλο έχει προκαλέσει στη Γαλλία η αποκάλυψη της ηθοποιού Αντέλ Ενέλ ότι δέχτηκε σεξουαλική κακοποίηση από σκηνοθέτη σε ηλικία μόλις 12 ετών. Στο πλευρό της στέκονται διάσημες ηθοποιοί, όπως η Μαριόν Κοτιγιάρ, αλλά και η πρώτη κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν.

«Ένας ενήλικος άνδρας, σχεδόν 40 ετών που βρίσκεται μόνος του σε ένα δωμάτιο κάθε Σάββατο με ένα κοριτσάκι που είναι 12 έως 15 ετών και προσπαθεί να το θωπεύσει και δεν προσπαθεί μόνο... Στην αρχή της χρονιάς είδα ένα ντοκιμαντέρ για τον Μάικλ τζάκσον, "Leaving Wonderland", που με έκανε να σκεφτώ αυτή την προοπτική. Το θέμα δεν είναι να πεις: "το τέρας". Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει; Πώς όλοι εμείς που έχουμε συνολικά την ευθύνη αφήσαμε να συμβεί;», εξομολογήθηκε χαρακτηριστικά η γνωστή ηθοποιός.

Η βραβευμένη με σεζάρ, Γαλλίδα ηθοποιός σπάει τη σιωπή της 18 χρόνια μετά την τραυματική εμπειρία που είχε και καταγγέλλει τον σκηνοθέτη Κριστόφ Ρουζιά για σεξουαλική παρενόχληση. 

Βλέποντας το ντοκιμαντέρ για το Μάικλ Τζάκσον, το μυαλό της γύρισε στην ηλικία των 12 ετών, όταν ο Ρουζιά επιχείρησε να τη φιλήσει..

«Μιλάει. Κι όλοι όσοι μιλάνε έχουν κουράγιο. Μεγάλος σεβασμός για όσους μιλούν. Τώρα πρέπει να δώσουμε την απάντηση σε όσους μιλούν και στέλνουν αυτά τα μηνύματα. Θέλω να τους εκφράσω όλη την αλληλεγγύη μου και την αναγνώριση του λόγου τους που είναι σημαντική. Έχει την αναγνώριση μας», ανέφερε η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, ενώ η Μαριόν Κοτιγιάρ έγραψε στον λογαριασμό της στο Instagram: «Aντέλ, το κουράγιο σου είναι δώρο απαράμιλλης  γενναιοδωρίας για τις γυναίκες και τους άνδρες, για τις νέες ηθοποιούς και τους νέους ηθοποιούς»

Ο σκηνοθέτης ωστόσο, αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία. Τώρα όμως, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη, αφού ο εισαγγελέας ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top