Πέθανε ο σκηνοθέτης John Singleton

Σε ηλικία 51 ετών

Όπως είχαμε ενημερώσει, ο σκηνοθέτης, John Singleton, νοσηλευόταν σε κώμα έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη στις 17 Απριλίου. Σύμφωνα με το TMZ.com, ο σκηνοθέτης των ταινιών «2 fast 2 furiοus», «Boyz n The Hood», «Four Brothers» και «Baby boy» πέθανε έπειτα από απόφαση της οικογένειάς του να βγει από την μηχανική υποστήριξη.

Η οικογένεια επιβεβαίωσε την είδηση του θανάτου του λίγο μετά την αφαίρεση της μηχανικής υποστήριξης που τον κρατούσε στη ζωή μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη στο Λος Άντζελες.

«Με βαριά καρδιά ανακοινώνουμε ότι ο πολυαγαπημένος μας γιος, πατέρας και φίλος, John Daniel Singleton, θα βγει από τη μηχανική υποστήριξη σήμερα», ανέφερε η οικογένειά του με μεγάλη λύπη.

«Πρόκειται για μια επώδυνη απόφαση, μια απόφαση που έλαβε η οικογένειά μας, έπειτα από ημέρες, με γνώμονα τις συμβουλές των γιατρών του John», πρόσθεσαν στην ανακοίνωσή τους.

Ποιος ήταν ο John Singleton

Ο Singleton από τη στιγμή που έγραψε και σκηνοθέτησε το «Boyz n The Hood» το 1991 είναι ένας από τους πιο γνωστούς και πολυάσχολους σκηνοθέτες του Hollywood. Η ταινία μεταμόρφωσε τους ηθοποιούς Cuba Gooding Jr., Morris Chestnut, Nia Long και Regina King σε αστέρες.

Ο John Singleton μάλιστα, ήταν υποψήφιος για το Όσκαρ καλύτερου σκηνοθέτη και καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου για την ταινία. Με την υποψηφιότητά του αυτή έγινε ο νεαρότερος σκηνοθέτης και ο πρώτος αφροαμερικανός στην ιστορία του κινηματογράφου που ήταν υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθεσίας.

Ήταν μόνο 23 ετών, όταν σκηνοθέτησε την ταινία «Boyz n The Hood» . Ακολούθησαν το remake του Shaft, η δεύτερη ταινία «Fast & Furious», και πολλά άλλα, ενώ αυτή την εποχή ήταν παραγωγός στην τηλεοπτική παραγωγή Snowfall της FX, η οποία ανανεώθηκε για τρίτη σεζόn

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top