Η Θεσσαλονίκη γίνεται... Χόλιγουντ!

Mια διεθνής εταιρία παραγωγής στήνει γραφεία στη συμπρωτεύουσα

Ευχάριστα νέα για την χώρα μας αφού όπως ανακοινώθηκε από το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας μια διεθνής εταιρία παραγωγής στήνει γραφεία στη Θεσσαλονίκη με στόχο  να κάνει την Ελλάδα «καρδιά» των Χολιγουντιανών παραγωγών.

Την επόμενη φορά ίσως ο Στειθαμ, ο  Σταλονε και ο Σβαρτσενεγκερ να κυκλοφορούν και να οπλοφορούν στο Λευκό Πύργο αυτά και άλλα χολιγουντιανά ίσως συμβούν στη Βόρεια Ελλάδα χάρη σε πρωτοβουλία που πήρε το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας.

Καινούρια εποχή ή υψηλές προσδοκίες; Η πρωτεύουσα του Θερμαϊκού  θα αποτελεί πλέον την νέα βάση κινηματογραφικής εταιρίας διεθνούς εμβέλειας. 

Γραφεία στη Θεσσαλονίκη ανοίγουν κινηματογραφικοί παραγωγοί του Hollywood

Το κινηματογραφικό γραφείο παραγωγής έχει την  έδρα του στην Σόφια της Βουλγαρίας όμως απλώνεται στην Αμερική αφού έχει ήδη στο παλμαρέ του μια σειρά από πετυχημένα χολιγουντιανά blockbusters όπως είναι οι Αναλώσιμοι,  Κόναν, Το Λονδίνο έπεσε.

Στο φιλόδοξο πλάνο ένας ολόκληρος μικρόκοσμος δημιουργών, συντελεστών  θα στήνεται με αφορμή κάθε παραγωγή σημαντικό το όφελος και για την τοπική κοινωνία.


 Η νέα αυτή εξέλιξη δεν σημαίνει ότι η πρώτη διεθνής κλακέτα σε ελληνικό φόντο θα πέσει άμεσα αφού ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί  πότε και σε ποιες περιοχές της χώρας μας  θα γυριστούν οι μεγάλες αυτές  παραγωγές.     
 Η Ελλάδα  με τα 600 νησιά, τα 413 βουνά και με ΉΛΙΟ  τις 219 μέρες του χρόνου, αποτελεί ένα μοναδικό φυσικό σκηνικό που δεν θα μένει πια  αναξιοποίητο. Ζητούμενο όμως είναι από την ελληνική κινηματογραφική κοινότητα  να  παίξουν ρόλο και οι Έλληνες σε κάθε κομμάτι της παραγωγής.

 Δεν είναι μόνο η δημιουργία του Γραφείου Παραγωγής, αφού αναμένεται και η έναρξη εκπαιδευτικού προγράμματος στον τομέα της κινηματογραφικής παραγωγής.


Έλγκα Νταιφά
Λευκή Γεωργάκη

Δείτε εδώ ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top