Μαρία Μαγδαληνή: Οι ηθοποιοί που την υποδύθηκαν στον κινηματογράφο

Είναι μια από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες του χριστιανισμού

Μαρία Μαγδαληνή ηθοποιοί που την υποδύθηκαν

H Μαρία Μαγδαληνή, μία από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες του χριστιανισμού, εμπνέει εδώ και δεκαετίες τους κινηματογραφιστές.

Η Μόνικα Μπελούτσι ως Μαρία Μαγδαληνή

Ήταν 2004 όταν ο Μελ Γκίμπσον ως σκηνοθέτης, επέλεξε την απόλυτη Ιταλίδα θεά  γι' αυτό τον ρόλο, την Μόνικα Μπελούτσι, μεταφέροντας στην οθόνη τις 12 τελευταίες δραματικές ώρες του Ιησού στην ταινία «Τα Πάθη Του Χριστού».

Η Μόνικα Μπελούτσι ως Μαρία Μαγδαληνή

Η Μόνικα Μπελούτσι ως Μαρία Μαγδαληνή

Σπάραξε, σύρθηκε στο χώμα, και τελικά κατάφερε μόνο το διαπεραστικό βλέμμα της να συνδυάσει την αμαρτία και την μεταμέλεια και να διχάσει τους κριτικούς.

Αν και στο έργο δεν υπήρχε ούτε μια ερωτική σκηνή, ο Γκίμπσον και η Μπελούτσι βρέθηκαν ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά. Από τη μια το Ισραήλ και η εβραϊκή κοινότητα και από την άλλη οι ζηλωτές Χριστιανοί.

Η ταινία σάρωσε στο Box office. 612 εκατομμύρια δολάρια ήταν τα έσοδα. Mάλιστα και σε ταινίες, όπως ο Κώδικας Ντα Βίντσι.  ο μύθος γύρω από την ύπαρξη της και τη σχέση της με τον Ιησού εγγυάται την επιτυχία.

Η Μελίνα Μερκούρη ως Μαρία Μαγδαληνή

Η θρυλική ηθοποιός πρωταγωνίστησε στην κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται» του Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία Ζυλ Ντασέν, κερδίζοντας τις εντυπώσεις ως Μαρία Μαγδαληνή.

Η Μελίνα Μερκούρη και ο Zυλ Ντασέν μιλούν στα μίντια της εποχής, στο 31ο Φεστιβάλ των Καννών

Η Μελίνα Μερκούρη και ο Zυλ Ντασέν μιλούν στα μίντια της εποχής, στο 31ο Φεστιβάλ των Καννών
Στην πρώτη συνεργασία της με τον σύντροφο της ζωής της, η Μελίνα Μερκούρη έγινε η μοναδική ξανθιά Μαρία Μαγδαληνή στην ιστορία του σινεμά και κέρδισε για ακόμα μία φορά τις εντυπώσεις.

Η ταινία, γαλλικής παραγωγής και υπό τον τίτλο «Celui Qui Doit Mourir», παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ των Καννών το 1957, όπου και απέσπασε Ειδική Μνεία - Βραβείο OCIC για τον σκηνοθέτη Ζυλ Ντασέν, ενώ ήταν υποψήφια για Χρυσό Φοίνικα και υποψήφια στα Βραβεία BAFTA του 1958, ως καλύτερη ταινίας εκτός Βρετανίας.

Άλλοτε ως ιερόδουλη, άλλοτε ως σύντροφος του Ιησού και επαναστάτρια,  η Μαρία Μαγδαληνή από την Μελίνα Μερκούρη του Ζιλ Ντασέν και την Αν Μπάνκροφτ του Φράνκο Τζεφιρέλι, ως την Ρούνι Μάρα του Γκαρθ Ντέιβις πουλάει πολύ….

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top