Η «κατάρα» των ηθοποιών που υποδύθηκαν τον Ιησού - Μύθος ή αλήθεια;

Δείτε την κατάληξή τους

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή ακούγονται πολλά για την κατάρα που ακολουθεί όσους ηθοποιούς υποδύθηκαν τον Ιησού. Ισχύει ή πρόκειται για γενικεύσεις; 

Ο «πετυχημένος» Ιησούς

 

1977. «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»,  του Τζεφιρέλι. Το πρόσωπο του βρετανού Robert Powell ταυτίζεται δια παντός με την εικόνα του Θεανθρώπου. Έκτοτε συνέχισε με επιτυχία να κάνει τηλεόραση, ταινίες και αφηγήσεις κορυφαίων ντοκιμαντέρ. 

Μετά το τηλεοπτικό “Mary, Mother of Jesus" του 1999, η καριέρα του Christian Bale εκτοξεύτηκε. Κυριολεκτικά. Από Ιησούς έγινε Batman και σούπερ-σταρ του Χόλιγουντ.

Στην περίπτωση του Max von Sydow, ο Ιησούς έκανε το θαύμα του. 88 ετών σήμερα έκανε μια εξαιρετική καριέρα. Πρόσφατα μάλιστα έπαιξε στο Star Wars και στο Game of Thrones.

Ο «άτυχος Ιησούς»

 

Στα γυρίσματα της ταινίας του Mel Gibson ο Jim Caviezel, υπέστη κυριολεκτικά τα «Τα πάθη του Χριστού». Τον χτύπησε κεραυνός, έπαθε εξάρθρωση κουβαλώντας τον σταυρό και τραυματίστηκε στο χέρι. Όπως φαίνεται εξιλεώθηκε. Επί 5 χρόνια πρωταγωνίστησε στη βραβευμένη τηλεοπτική σειρά Person of Interest.

Έπαθε αλλεργία και τυφλώθηκε στο ένα μάτι ο Willem Dafoe, γυρίζοντας τον «Τελευταίο Πειρασμό» του Σκορτσέζε το 1988. Και η όρασή του επανήλθε και παραμένει από τους πλέον πετυχημένους ηθοποιούς.

Ο «καταραμένος» Ιησούς

 

Η κατάρα θα μπορούσε να ισχύει στην περίπτωση του Jeffrey Hunter από τον «Βασιλιά των Βασιλέων»  του 1961. Πέθανε στα 42 του από εγκεφαλική αιμορραγία, που πιθανότατα προκλήθηκε από τραυματισμό σε γκανγκαστερική και όχι θρησκευτική ταινία.

Το πιο τραγικό φινάλε ήρθε για τον Αλέξη Γκόλφη, πρωταγωνιστή της τηλεοπτικής σειράς «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται».  Έχασε δόξα και χρήμα, έμπλεξε με εξαρτήσεις και πέθανε στα 59 του άστεγος ρακοσυλλέκτης.

Πετυχημένη καριέρα έκανε και ο πρώτος διάσημος Ιησούς, από την ταινία «Ο Βασιλεύς των Βασιλέων» του 1927. Ο βρετανός HB. Warner πέθανε ήρεμα στο σπίτι του στα 83 του.

Ούτε ο Ted Nilly, πρωταγωνιστής του «Ιησούς Χριστός Σούπερ-σταρ» δεν βρέθηκε στα αζήτητα. Στα γυρίσματα γνώρισε τη σύζυγό του και συνέχισε την καριέρα του ως τραγουδιστής, μουσικός και συνθέτης, ενώ το 1992 έπαιξε ξανά στην επανέκδοση του μιούζικαλ.

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top