Επτά ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ ζητά η εφορία από τον Γιάννη Πλούταρχο

Τι απαντά ο γνωστός τραγουδιστής

Επτά ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ ζητά η εφορία από τον Γιάννη Πλούτα

Βαθιά το χέρι στην τσέπη ζητά η εφορία να βάλει ο Γιάννης Πλούταρχος, ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ μετά από εισαγγελική εντολή.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Παραπολιτικά, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος είχε ξεκινήσει έρευνα στα οικονομικά δεδομένα του τραγουδιστή και της συζύγου του το 2013 και στη συνέχεια ο φάκελος διαβιβάστηκε στο ΚΕΦΟΜΕΠ, το οποίο τους έστειλε λογαριασμό – μαμούθ που πλησιάζει τα 7 εκατ. ευρώ.

Το ζευγάρι έχει ξεκινήσει έναν μαραθώνιο προσφυγών με στόχο να διαγραφεί το ποσό στο σύνολό του ή τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος του, κάνοντας λόγο για υπερβολές της φορολογικής αρχής.

Ο Γιάννης Πλούταρχος προσέφυγε αρχικά στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών του υπουργείου Οικονομικών καταθέτοντας ενδικοφανή προσφυγή με την οποία ζητούσε να ακυρωθούν φόροι και πρόστιμα.

Ωστόσο, η ΔΕΔ έκανε δεκτές ελάχιστες από τις ενστάσεις τους και τελικά ο τραγουδιστής προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά, ελπίζοντας ότι θα δικαιωθεί.

Οι ράμπο του ΣΔΟΕ ξεσκόνισαν τις φορολογικές δηλώσεις του ζευγαριού από το 2001 μέχρι το 2011 και από την έρευνα εντοπίστηκαν γκρίζες ζώνες για τις οποίες κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις.

Επειδή όμως προέκυψαν σημαντικές διαφορές στη διασταύρωση φορολογικών δηλώσεων και τραπεζικών λογαριασμών το ΚΕΦΟΜΕΠ προχώρησε σε εξωλογιστικό προσδιορισμό καταλογίζοντας μεγάλα ποσά στο ζευγάρι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο για μια τριετία και συγκεκριμένα την περίοδο 2005 – 2007 οι φόροι και οι προσαυξήσεις φτάνουν συνολικά τα 5 εκατ. ευρώ.

Ο Γιάννης Πλούταρχος φαίνεται αποφασισμένος να δώσει μάχη στη διοικητικά δικαστήρια για να αποδείξει ότι αδίκως του καταλογίστηκαν τόσο μεγάλα ποσά.

Στην προσφυγή του επισημαίνει ότι έχει εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες και επιχειρηματικές δραστηριότητες, ενώ αμφισβητεί ευθέως τον καταλογισμό, κάνοντας λόγο για επίθεση της φορολογικής αρχής επί δικαίους και αδίκους.

«Έβαλαν στο στόχαστρο έντιμους φορολογούμενους, ελέγχοντάς τους παράνομα και αναδρομικά και επιβάλλοντας δυσβάσταχτους φόρους και προσαυξήσεις», αναφέρει.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top