Από το λαιμό των μεγαλύτερων σταρ… στο σφυρί – ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ τα faux bijoux της χρυσής εποχής του Χόλυγουντ

Πρόκειται για περίπου 700 κομμάτια από συλλογή του Γιουτζίν Τζόζεφ

Από το λαιμό των μεγαλύτερων σταρ… στο σφυρί – ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ τα faux bijoux της χρυσής εποχής του Χόλυγουντ

Από το κοραλλένιο κολιέ που φορούσε η Vivien Leigh στην ταινία "Όσα παίρνει ο άνεμος" έως τα χρυσά κρεμαστά σκουλαρίκια με τα μαργαριτάρια της Marilyn Monroe στο "Οι άνδρες προτιμούν τις ξανθιές", τα λαμπερά στολίδια που φιλοτεχνήθηκαν για τις σταρ του Χόλυγουντ βγαίνουν φέτος στο σφυρί.

Περίπου 700 κομμάτια από μια εξαιρετική συλλογή μοναδικών κοσμημάτων και αξεσουάρ του σχεδιαστή φο μπιζού Γιουτζίν Τζόζεφ που φόρεσαν στις ταινίες και στο κόκκινο χαλί σταρ του Χόλυγουντ θα εκτίθενται στο Newbridge Silverware Museum of Style Icons της Ιρλανδίας από τις 20 Μαρτίου έως τις 14 Μαΐου πριν τεθούν σε δημοπρασία τον Νοέμβριο από τον οίκο Julien's Auctions στο Λος Άντζελες.

«Η αγορά ενός κομματιού από αυτά, δεν είναι σαν την αγορά ενός διαμαντένιου περιδέραιου Cartier, αλλά η απόκτηση ενός αναμνηστικού του Χόλυγουντ», δήλωσε η Ιζαμπέλ Γέο, ειδική για τα κοσμήματα στον Julien's Auctions.

Ο οίκος δημοπρασιών δεν έχει κάνει ακόμη εκτιμήσεις για τα κοσμήματα. Τα φο μπιζού δεν περιέχουν πολύτιμες πέτρες και μέταλλα.

Ο Τζόζεφ έφτιαξε κοσμήματα για τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά στούντιο κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1930 και 1940, τα πρώτα χρόνια της χρυσής εποχής του κινηματογράφου, τα οποία δάνειζε ώστε να διατηρήσει τα περισσότερα από αυτά στη συλλογή του. Ο κοσμηματοπώλης σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα στα τέλη της δεκαετίας του 1940 και τα κομμάτια της συλλογής του δεν έχουν διατεθεί σε δημοπρασία μέχρι τώρα.

Η Γέο είπε ότι ο Τζόζεφ, που έφτιαξε φο μπιζού και αξεσουάρ για πάνω από 1.000 ταινίες, ανέπτυξε μια ειδική μέθοδο κατασκευής κοσμημάτων που περιελάμβανε την επιμετάλλωση, ώστε να τους δίνει μια πιο απαλή λάμψη κάτω από τον φωτισμό των στούντιο. Η τεχνική κρατείτο μυστική μέσα στην οικογένεια και τη διατήρησε μετά τον θάνατό του, η σύζυγός του η οποία συνέχισε τη συνεργασία της εταιρίας με το Χόλυγουντ στολίζοντας σταρ σε περισσότερες από 450 ταινίες έως το 2006.

Σημαντικά κομμάτια της δημοπρασίας είναι επίσης το χρυσό κουτί πούρων που χρησιμοποίησε ο Κλαρκ Γκέιμπλ από την ταινία "Όσα παίρνει ο άνεμος" (1939), το περιδέραιο με τις πέρλες και τις μπλε πέτρες που φορούσε η Μπέτι Ντέιβις στην ταινία "Η Εστεμμένη Παρθένα" (1955), ένα ζευγάρι σκουλαρίκια για την Μέριλιν Μονρόε στο "Μερικοί το προτιμούν καυτό" (1959).

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top