Υπόθεση Χρυσαφίδη: Η στυγερή δολοφονία της πλούσιας οικογένειας στην Εκάλη

Το θρίλερ με τον έμπιστο Ταϊλανδό μπάτλερ που δεν συνελήφθη ποτέ

Το ξεκλήρισμα της οικογένειας Χρυσαφίδη, τη δεκαετία του '90, είχε συγκλονίσει την Ελλάδα. Υπ' αριθμόν ένα ύποπτος ήταν ο Ταϋλανδός μπάτλερ της οικογένειας του επιχειρηματία (δελτίο ειδήσεων Star 2019)

Το ξεκλήρισμα της οικογένειας Χρυσαφίδη, τη δεκαετία του '90, είχε συγκλονίσει την Ελλάδα. Υπ' αριθμόν ένα ύποπτος ήταν ο Ταϋλανδός μπάτλερ της οικογένειας του επιχειρηματία. 

Ήταν 19 Ιουνίου του 1991, όταν τα ίχνη της οικογένειας Χρυσαφίδη χάθηκαν. Ο τελευταίος άνθρωπος που συνάντησε τον επιχειρηματία , την Αγγλίδα σύζυγό του Ελίζαμπεθ και τους δύο γιους ήταν μια οικογενειακή φίλη που τους είχε επισκεφθεί στη βίλα της Εκάλης.

Το επόμενο πρωί, ο επιχειρηματίας δεν πήγε στο εργοστάσιο. Οι συνεργάτες του τηλεφώνησαν στο σπίτι και άκουσαν τον Ταϊλανδό μπάτλερ να τους λέει ότι η οικογένεια είχε φύγει για διακοπές και θα επέστρεφε στις 28 Ιουνίου. Πέντε ημέρες μετά αποκαλύφθηκε η φρίκη.  

Η οικογένεια Χρυσαφίδη βασανίστηκε φριχτά

Τα μέλη της οικογένειας Χρυσαφίδη, ο 48χρονος Μιχάλης Χρυσαφίδης, η σύζυγός του Ελίζαμπεθ 43 χρόνων και οι γιοί τους Αλέξανδρος και Γιώργος 16 και 18 χρονών αντίστοιχα, είχαν βρεθεί στις 24 Ιουνίου του 1991 δολοφονημένα στο σπίτι τους, στο Ψυχικό από τον ανιψιό του Μιχάλη Χρυσαφίδη, Αλέξανδρο Μακρίδη, έναν γείτονα και έναν συνεργάτη του Χρυσαφίδη.

Και τα τέσσερα μέλη της οικογένειας είχαν βασανιστεί πριν δολοφονηθούν. 

Ο δημοσιογράφος Πάνος Σόμπολος περιγράφει τη σκηνή που αντίκρισε όταν μπήκε στην έπαυλη:

Σε τρία δωμάτια στο υπόγειο ήταν σκοτωμένα όλα τα μέλη της οικογένειας δεμένα, φιμωμένα.... βρέθηκε βαριοπούλα κ.α. Ο ιατροδικαστής είπε ότι κάποια από τα χτυπήματα έγιναν ενώ ήταν εν ζωή τα θύματα. 

 

Η αστυνομία εξέφρασε την υπόνοια ότι πιθανώς οι άγνωστοι που ευθύνονται για τη δολοφονία της οικογένειας ήθελαν να αποσπάσουν κάποιο μυστικό το οποίο γνώριζε ο επιχειρηματίας. Ο Μιχάλης Χρυσαφίδης ήταν γνωστός στους επιχειρηματικούς κύκλους, βιομήχανος και ιδιοκτήτης έξι εταιρειών, οι οποίες είχαν συνολικό τζίρο 600 εκατ. δραχμών ετησίως.

Όταν οι αστυνομικοί άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο της οικίας, βρήκαν χρυσαφικά, ομόλογα και διάφορα έγγραφα, αλλά καθόλου χρήματα. Υποπτεύονταν ότι ο δράστης είχε πάρει τα χρήματα και κάποια απ’ τα κοσμήματα που φυλάσσονταν εκεί... Η αστυνομία, επίσης, ανακάλυψε χειρόγραφο σημείωμα του Χρυσαφίδη, σύμφωνα με το οποίο, στην περίπτωση που πέθαιναν όλα τα μέλη της οικογένειάς του, η περιουσία του θα πήγαινε στον ανιψιό του. Οι έρευνες δεν είχαν αποτέλεσμα και ουδέποτε θεωρήθηκε ύποπτος ο ανιψιός του Χρυσαφίδη.

Ο Ταϊλανδός μπάτλερ έγινε καπνός 

Τρεις ημέρες μετά τη στυγερή δολοφονία ο Ταϊλανδός μπάτλερ Πρασέρτ Σερτουασάνα κλείδωσε την έπαυλη και μαζί με τη σύζυγό του και δύο συγγενείς τους έφυγαν για τη χώρα τους. Η σφαγή της οικογένειας μεταφέρθηκε στην τηλεόραση από τον σκηνοθέτη Πάνο Κοκκινόπουλο.  

Μετά από 31 χρόνια, η υπόθεση παραμένει ανοιχτή. Και παρόλο που ο Ταϊλανδός μπάτλερ εντοπίστηκε στη χώρα του, δεν συνελήφθη και δεν δικάστηκε ποτέ για το άγριο φονικό. 

Μύθος η αγορά της βίλας από τον Τράγκα

Γράφτηκε ότι η πολυτελής έπαυλη της οικογένειας πέρασε, μετά 4 χρόνια από τη σφαγή, στην κατοχή του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα. Η αλήθεια είναι, σύμφωνα με Τα Νέα, ότι ενδιαφέρθηκε για το «στοιχειωμένο» σπίτι της Εκάλης, ο Γιώργος Τράγκας και μάλιστα ένα χρόνο μετά τον θάνατο του ιδιοκτήτη του και της οικογενείας του· είχε κάνει πρόταση να το αγοράσει, αλλά τελικά η βίλα κατέληξε στα χέρια του επιχειρηματία κ. Παπαδαμαντίου (όπως έγραψε το protothema.gr. Τα υπόλοιπα είναι αστικοί μύθοι

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top