Μητσοτάκης: Στη Μητρόπολη Αθηνών με Ιερώνυμο - «Λιώνουν» οι πάγοι

«Ιερή ανακωχή» μετά τον γάμο των ομόφυλων

Στη Μητρόπολη Αθηνών για την Ακολουθία των Αχράντων Παθών του Κυρίου, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, παρίσταται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έφτασε στη Μητρόπολη στις 20:30.

Κλείνει το «μέτωπο» Εκκλησίας – Κυβέρνησης 

Μητσοτάκης: Στη Μητρόπολη Αθηνών με Ιερώνυμο

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που συναντώνται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Όπως τόνισε ο πολιτικός αναλυτής Γιώργος Ευγενίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, πρόκειται για «Ιερή ανακωχή» μέρος... δεύτερο, καθώς μετά την κοινή επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη και του Αρχιεπισκόπου στο Δήλεσι πριν από μια εβδομάδα, ο πρωθυπουργός μετέβη στη Μητρόπολη για τη λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης, τα περίφημα 12 Ευαγγέλια.

Στη λειτουργία χοροστατεί ο Αρχιεπίσκοπος και πλέον φαίνεται ότι το «μέτωπο» Πολιτείας-Εκκλησίας που άνοιξε με αφορμή τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών κλείνει.

Τι είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο STAR 

Χαρακτηριστική είναι σχετική δήλωση του Αρχιεπισκόπου στον Γιώργο Ευγενίδη. Ο κ. Ιερώνυμος ανέφερε πως «εδώ είμαστε για να γιορτάσουμε και όλα τα άλλα τα βρίσκουμε».

Μητσοτάκης: Στη Μητρόπολη Αθηνών με Ιερώνυμο

Υπενθυμίζεται ότι αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μητρόπολη Αθηνών μετά την Πρωτοχρονιά. Αμέσως μετά τα Φώτα, ο πρωθυπουργός είχε συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο και του είχε αποκαλύψει τα σχέδιά του, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα την κάθετη άρνηση της Εκκλησίας.

Κύλησε όμως αρκετό νερό στο αυλάκι και φαίνεται ότι το χάσμα γεφυρώνεται, όσο και αν κατά τόπους υπάρχουν αντιδράσεις. Στο Μαξίμου δε εκτιμούν ιδιαίτερα και την παρέμβαση που έκανε ο κ. Ιερώνυμος, απευθυνόμενος στα όσα έκαναν και έλεγαν κόμματα στα δεξιά της ΝΔ, ενώ ο πρωθυπουργός ευθέως έχει μιλήσει για «εμπόρους πίστης».

Ο πρωθυπουργός αύριο αναχωρεί για ολιγοήμερες διακοπές στην Τήνο. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει φθάσει στην Κέρκυρα, όπου θα περάσει τις ημέρες του Πάσχα.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top