Αποκλειστικό: «Κόλαφος» o αρθρογράφος της Guardian στο Star

«Γελοίο αυτό που έκανε ο Σούνακ - Σχολιαρόπαιδο που του πήραν το παιχνίδι»

«Γελοίο σχολιαρόπαιδο που λειτούργησε σαν να του πήραν το παιχνίδι», αποκαλεί τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ ο διάσημος αρθρογράφος της εφημερίδας Guardian, Σάιμον Τζέκινς, μιλώντας στην Κατερίνα Τσαμούρη και το Star.

Η αντίδραση του Μουσείου της Ακρόπολης για την απρέπεια Σούνακ

Το άρθρο του, με το οποίο ζητά τον επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα, προκάλεσε αίσθηση στη Βρετανία και προσετέθη στις πολλές φωνές που στρέφονται κατά του Σούνακ μετά την απρέπειά του. 

Σάιμον Τζέκινς: Θεωρώ ότι ηταν απολύτως γελοίο, αλλά έγινε. Λειτούργησε σαν σχολιαρόπαιδο που του πήραν το παιχνιδι. Υποθέτω, ελπίζω ότι θα το μετανιώσει. 

Κατερίνα Τσαμούρη: Χθες δε φάνηκε να το μετανιώνει πάντως. Γιατί έκανε κάτι τέτοιο; 

Σάιμον Τζέκινς: Όντως έχετε δίκιο. Είναι άπειρος πολιτικός. Τα πάει πολύ άσχημα στις δημοσκοπήσεις. Ο,τι κάνει τώρα είναι σχεδιασμένο για να αυξήσει τις ψήφους του.

Κατερίνα Τσαμούρη: Εσείς, είστε υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα;

Σάιμον Τζέκινς: Πηγα στην Αθήνα πριν από 40 χρόνια. 'Εγινα φανατικός υπέρ της επιστροφής! 

Κατερίνα Τσαμούρη: Πόσο κοντά είμαστε σε μια συμφωνία με το Βρετανικό Μουσείο; 

Σάιμον Τζέκινς: Στο Βρετανικο Μουσείο...υπήρξαν απολύτως γελοίοι. Έχουν αρχίσει να μαλακώνουν. Νομίζω ότι κατάλαβαν ότι η κοινή γνώμη είναι εναντίον τους. Μιας και μιλάω στην ελληνική τηλεόραση, θα ήταν μεγάλη βοήθεια αν η ελληνική κυβέρνηση επιμείνει στην βρετανικη κυβέρνηση και απλώς πει: "Κοιτάξτε, δώστε τα πίσω σε εμάς. Θα "παριστάνουμε" ότι τα δανειζόμαστε, ότι μας τα δώσατε πολύ ευγενικά κι ας είμαστε φίλοι"». 

Μέχρι κι ο Βρετανός frontman των Pink Floyd, Ρότζερ Γουότερς,  τα «έβαλε» με τον Σούνακ. 

«F@@@ Έλγιν! Οι Άγγλοι τα έκλεψαν, σωστά; Από τον Παρθενώνα, σωστά; Γιατί το έκανε αυτό ο Ρ. Σούνακ; Γιατί είναι μαριονέτα. Ένα τίποτα. Παντρεμένος με δισεκατομμυριούχο Ινδή κυρία, αλλά φαίνεται πως είναι ελάχιστος. Μηδαμινός» είπε ο Ρότζερ Γουότερς. 

«Πληρωμένη απάντηση» έδωσε στον Ρ.Σούνακ και το Μουσείο της Ακρόπολης. «Πολιτισμός δεν είναι μόνον οι αρχαιότητες, αλλά και οι συμπεριφορές των ανθρώπων» ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του. 

Ο πρωθυπουργός πάντως, αποφεύγει να δώσει συνέχεια. Είπε σε δημοσιογράφους ότι δεν θα μπλέξουμε στην εσωτερική πολιτική της Βρετανίας. 

Μητσοτάκης για Σούνακ: Δε θα μπλέξουμε στα εσωτερικά της Βρετανίας

Αμηχανία Κομισιόν μετά από ερώτηση του Star

Η Κομισιόν πάντως αποκαλεί το θέμα «διμερές», με τον εκπρόσωπο Έρικ Μαμέρ να έρχεται σε δύσκολη θέση όταν του έκανε σχετική ερώτηση η ανταποκρίτρια του Star Μαρία Ψαρά: 

«Η Κομισιόν δεν στηριζει την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιοτήτων στη γενέτειρά τους;» ρωτήθηκε ο Μαμέρ, ο οποίος έδωσε την εξής απάντηση: «Περιγράφετε μια διαδικασία κατά την οποία τα Μάρμαρα του Παρθενώνα έφτασαν στο Βρετανικό Μουσείο, στην οποία σίγουρα δεν θα μπούμε». 

Στον αντίποδα, η Ρωσία στηρίζει ανοιχτά το ελληνικό αίτημα κι ας έχουν «παγώσει» οι σχέσεις μας λόγω πολέμου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top