Πότε θα γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη 

Ποιοι είναι οι επόμενοι σταθμοί για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις   

Το ρεπορτάζ του Star (5/9/2023) για το παρασκήνιο της συνάντησης Γεραπετρίτη - Φιντάν      

«Κλείδωσε» η συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις 18 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, με την ευκαιρία της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Η πραγματοποίηση της συνάντησης επιβεβαιώθηκε κατά τη συνάντηση την Τρίτη των Υπουργών Εξωτερικών των δύο κρατών, Γιώργου Γεραπετρίτη και Χακάν Φιντάν στην Άγκυρα.          

Το παρασκήνιο της συνάντησης Γεραπετρίτη – Φιντάν    

Από ελληνικής πλευράς, επικεφαλής της διαδικασίας έναρξης του πολιτικού διαλόγου θα είναι η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδόπουλου, η οποία πριν την τοποθέτησή της ως πρέσβειρας της Ελλάδας στις ΗΠΑ ήταν διπλωματική σύμβουλος του Πρωθυπουργού.

Συνάντηση Γεραπετρίτη- Φιντάν: Tα τρία επίπεδα του οδικού χάρτη

Ορόσημο επίσης της επανέναρξης του ελληνοτουρκικού διαλόγου θα είναι η 16η Οκτωβρίου, με τη διοργάνωση, μετά από επτά χρόνια, του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας στη Θεσσαλονίκη. 

Αναμένεται επίσης να επανεκκινήσουν το επόμενο διάστημα οι συζητήσεις των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ενώ θα συνεχιστούν οι δράσεις της «θετικής ατζέντας» (οικονομικού κυρίως χαρακτήρα)  υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη από ελληνικής πλευράς, με την επόμενη συνάντηση με τον ομόλογό του Ακσαπάρ να διεξάγεται στην Αθήνα στις 17 Οκτωβρίου.  

Άκρως θεαματικό το Athens Flying Week - Στο κόκπιτ γαλλικού Rafal ο Δένδιας

Ενδιάμεσα δεν αποκλείεται να επισκεφθεί την Τουρκία ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, μετά την κατ’ αρχήν συμφωνία για αυτόν τον λόγο με τον Τούρκο ομόλογό του Γιασάρ Γκιουλέρ.             
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top