Σοφία Ζαχαράκη: Το βιογραφικό, οι σπουδές και η πολιτική

Ποια είναι η νέα υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

H σύνθεση της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης το απόγευμα της Δευτέρας 26/6

Η Σοφία Ζαχαράκη θα είναι η πρώτη υπουργός του νέου υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τι είναι το νεοσύστατο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας 

Η πρώην υφυπουργός Τουρισμού είχε έρθει πρώτη σε σταυρούς στην περιφέρεια Ανατολικής Αττικής με 54.421 ψήφους στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

 

 

Ποια είναι η Σοφία Ζαχαράκη - Οι σπουδές και η πολιτική

Η Σοφία Ζαχαράκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976 με καταγωγή από το Νέο Αργύρι Ευρυτανίας. Ο πατέρας της ήταν καθηγητής θεολόγος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Συγκριτική Παιδαγωγική και Διοίκηση Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Οργανισμών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

 

 

 

Έχει εξειδικευθεί στη διδακτική της Αγγλικής Γλώσσας, στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Στο παρελθόν είχε εργαστεί σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ και σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία. Εργάστηκε για το Υπουργείο Παιδείας στο τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς.

Το 2015 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο πρόγραμμα IVLP (International Visitor Leadership Program), ως υπότροφος του Υπουργείου Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, με θέμα «ο ρόλος των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στην ανασυγκρότηση Οικονομικών».

 

 

Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά.

Από το 2012 έως το 2014 διατέλεσε σύμβουλος του υπουργού σε θέματα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Τον Αύγουστο του 2016, ορίστηκε αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ενώ τον Μάρτιο του 2019, ορίστηκε εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Στις 9 Ιουλίου 2019 ορίστηκε υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σοφία Ζαχαράκη

Η Σοφία Ζαχαράκη θα είναι η πρώτη υπουργός του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας / Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi (Γιάννης Παναγόπουλος)

Στις 4 Ιανουαρίου 2021 ορίστηκε υφυπουργός Τουρισμού αρμόδια για θέματα Τουριστικής Εκπαίδευσης και Ειδικών Μορφών Τουρισμού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top