Ο στόχος Μητσοτάκη να βάλει «φρένο» στις διαρροές προς τα δεξιά της ΝΔ

Κατεβαίνει υποψήφιος στην Α' Θεσσαλονίκης - Τα σενάρια για debate

Σε γειτονιές της Αθήνας βρέθηκαν σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας. Στο Κουκάκι ο πρωθυπουργός, στη Νέα Σμύρνη ο Αλέξης Τσίπρας, συνομίλησαν με πολίτες, έβγαλαν σέλφι και αντάλλαξαν πυρά ανεβάζοντας στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο.

Μητσοτάκης στο podcast της Νεφέλης Μεγκ: Να πάνε να ψηφίσουν οι νέοι   

Στο προσκήνιο ήρθε το ενδεχόμενο ενός debate μεταξύ των δύο αρχηγών που διασταύρωσαν τα ξίφη τους με αφορμή το όνομα μιας καφετέριας.  

Ο πρωθυπουργός στο Κουκάκι συνομίλησε με καταστηματάρχες, καλωσόρισε τουρίστες που επέλεξαν τη χώρα μας για τις διακοπές τους, έβγαλε σέλφι και σχολίασε την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, σε καφετέρια με την ονομασία «Παραμύθι με καφέ».

Λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω, ο Αλέξης Τσίπρας απο την πλατεία της Νέας Σμύρνης δεν άφησε ασχολίαστο το σούσουρο των τελευταίων ημερών για το εν λόγω καφέ, στρέφοντας τα πυρά του κατά του πρωθυπουργού. 

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας διασταύρωσαν τα ξίφη τους για την οικονομία, τις συντάξεις, τη λειτουργία του κράτους αλλά και για την ανάγκη για ένα debate.

Τσίπρας: Ακρίβεια, χαμηλοί μισθοί και κόκκινα δάνεια στα επίκεντρο   
 

Mητσοτάκης: Yποψήφιος στην Α' Θεσσαλονίκης

Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστιάζει στο να συσπειρώσει το παραδοσιακό ακροατήριο της ΝΔ, με έμφαση στη Βόρεια Ελλάδα. Ποια είναι η στρατηγική του πρωθυπουργού ανέλυσε ο Γιώργος Ευγενίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Ο πρωθυπουργός μιλά με ένταση σε όλες του τις δημόσιες τοποθετήσεις για τη μία και μοναδική κάλπη που βλέπει, αυτή της 21 Μαΐου, προκειμένου η ΝΔ να έχει το ισχυρότερο προβάδισμα.

Για να συμβεί αυτό, κρίνεται αναγκαίο να επανασυσπειρωθούν παραδοσιακοί ψηφοφόροι του κόμματος. Η ΝΔ παραδοσιακά είχε δυνάμεις στη Βόρεια Ελλάδα, γι’ αυτό ο πρωθυπουργός με συνέντευξή του στην Kυριακάτικη Μακεδονία ανακοινώνει ότι θα είναι υποψήφιος στην Α' Θεσσαλονίκης, από το ψηφοδέλτιο της οποίας αποσύρθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Και τη Δευτέρα θα περιοδεύσει σε περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Μητσοτάκης: «ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ θα επιστρέψουν στον έλεγχο του δημοσίου»

Στόχος να μπει «φρένο» στις διαρροές προς τα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΝΔ από τη Θεσσαλία και πάνω, είναι η διαρροή ψηφοφόρων σε πιο δεξιά κόμματα, τάση που θέλει να ανασχέσει ο πρωθυπουργός. Για παράδειγμα, η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου εμφανίζεται τρίτο κόμμα σε αρκετούς νομούς της Μακεδονίας.

Μία ακόμα περιοχή που είναι στο μικροσκόπιο είναι η Δυτική Μακεδονία, όπου λόγω της στρατηγικής της απολιγνιτοποίησης, το κυβερνών κόμμα εμφανίζει σημαντικές απώλειες.

Βεβαίως δεν είναι μόνο η Μακεδονία. Ο πρωθυπουργός το πρωί βρέθηκε στο Κουκάκι, μία παραδοσιακή γειτονιά της Α’ Αθηνών, η οποία έχει επίσης στοιχείο δεξιόστροφης ψήφου, την οποία ο κ. Μητσοτάκης θέλει να επαναπατρίσει. Η προσέλευση του κόσμου, βεβαίως, ικανοποίησε τους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη.

Τα σενάρια για debate πριν τις εκλογές 

Ο κ. Μητσοτάκης σήκωσε σήμερα το γάντι που του είχε πετάξει ο κ. Τσίπρας από τη Βουλή να κάνουν debate σε τηλεοπτική εκπομπή, εστιάζοντας όμως στο κομμάτι της οικονομίας, όπου ο πρωθυπουργός θεωρεί πως έχει προβάδισμα έναντι του κ. Τσίπρα.

Από την άλλη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τη σειρά του σήκωσε το γάντι από τη Νέα Σμύρνη, αλλά διεύρυνε το πεδίο της συζήτησης.

Συνεπώς, για ένα θεματικό debate, ο πρωθυπουργός είναι ανοιχτός. Για ένα debate εφ' όλης της ύλης, όπως τα ξέρουμε, δεν έχει γίνει ακόμα συζήτηση στο κυβερνητικό επιτελείο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top