Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 4,7% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Στο 5,8% η διαφορά στην εκτίμηση ψήφου

H δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega

Η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 4,7% στην πρόθεση ψήφου, χωρίς αναγωγή, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega. 

Το ποσοστό της ΝΔ βρίσκεται συγκεκριμένα στο 26,2%, μικρότερο κατά 0,1 μονάδα από τη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας στις αρχές Μαρτίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με ποσοστό 21,5% κερδίζοντας 1% σε σύγκριση με την έρευνα πριν από μερικές εβδομάδες.  Τρίτο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ, με ποσοστό 9,4%, οριακά υψηλότερο από το 9,2% στις αρχές Μαρτίου. Μικρή υποχώρηση στο 5,7% (από 5,9%) για το ΚΚΕ και άνοδος 0,2% για την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου. Στο 3,9% και έκτο κόμμα στη Βουλή το ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη, που κερδίζει 0,4 μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα.

Μικρή αύξηση παρουσιάζει το ποσοστό  του κόμματος του του Ηλία Κασιδιάρη «Ελληνες Εθνικό Κόμμα», το οποίο παίρνει ποσοστό 3,8% (από 3,6%).

Τα μικρότερα κόμματα (λοιπά) παίρνουν ποσοστό 5,8%.

δημοσκόπηση Metron Analysis: Εκτίμηση ψήφου

Στην εκτίμηση ψήφου όμως το ποσοστό της ΝΔ αυξάνεται στο 32,5%, με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 26,7%, με τη διαφορά μεταξύ τους να ανέρχεται στις 5,8 μονάδες. Το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει στο 11,7%, το ΚΚΕ στο 7,1%, η Ελληνική Λύση στο 5,2%, οι Ελληνες – Εθνικό Κόμμα στο 4,7% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο 1,1%.

δημοσκόπηση Metron Analysis: Παράσταση νίκης

δημοσκόπηση Metron Analysis: Καταλληλότερος πρωθυπουργός


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top