Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Δε θα παρελάσει τελικά το Ιππικό  

Δε θα επαναληφθεί το προηγούμενο της παρέλασης του 2021

Ιππικό: παρά την προετοιμασία δε θα παρελάσει τελικά στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου (φωτογραφίες ΓΕΣ)  

Δε θα λάβει μέρος τελικά στην στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, η νεοσύστατη ίλη ιππικού, όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ.  ο Εκπαιδευτής της ίλης ιππικού είχε αναλάβει ο ταξίαρχος ε.α. Τεθωρακισμένων - Ιππικού και δήμαρχος Πεντέλης αργότερα, Δημήτριος Στεργίου Καψάλης

25η Μαρτίου: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν για τις παρελάσεις

«Λαμβάνοντας όλες τις παραμέτρους ασφαλείας, ενημερώνουμε ότι η Ίλη Ιππικού δεν θα συμμετάσχει στην Στρατιωτική Παρέλαση της 25ης Μαρτίου καθόσον κρίθηκε σκόπιμο να δοθεί περισσότερος χρόνος για την εξοικείωση των ίππων» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Παράλληλα, το Γενικό επιτελείο στρατού ενημερώνει ότι «η εκπαίδευση της ‘Ιλης θα συνεχιστεί κανονικά».

 

ο εκπαιδευτής της ίλης ιππικού Δημήτριος Στεργίου Καψάλης

Ο εκπαιδευτής της ίλης ιππικού ταξίαρχος ε.α. Δημήτριος Στεργίου Καψάλης (φωτογραφία ΓΕΣ) 

Με δεδομένο πάντως ότι τα ξημερώματα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε έφιππη πρόβα στις οδούς Πανεπιστημίου και Βασιλίσσης  Αμαλίας,  δε λείπουν οι απορίες για το πώς και το γιατί ελήφθη η σχετική απόφαση.

Με τι καιρό θα γιορτάσουμε την 25η Μαρτίου;

Η ίδια απόφαση προκάλεσε απογοήτευση πάντως σε όσους αγαπούν τα άλογα ή την στρατιωτική παράδοση, μετά τον ενθουσιασμό που είχε προκαλέσει  η επανεμφάνιση του  ιππικού στην παρέλαση της 25η Μαρτίου 2021, για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Τότε είχε παρελάσει ίλη ιππικού που συστάθηκε από εθελοντές για τον συγκεκριμένο σκοπό, αλλά μέσα σε συνθήκες καραντίνας ήταν ελάχιστοι όσοι μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την παρέλαση διά ζώσης.          

Το τραγούδι του Τσακαλώτου για τον ΠΑΟΚ και το σύνθημα με τον Μ. Τζάκσον  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top