Οικονόμου: Ανατριχιαστικοί οι διάλογοι του σταθμάρχη

«Η κυβέρνηση έχει αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί»

Τέμπη: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Οικονόμου ξεκαθάρισε πως βασική θέση της κυβέρνησης είναι «να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη» / Βίντεο: Σκάι

«Είναι ανατριχιαστικά τα όσα ακούστηκαν, από όποια διάσταση και να το πάρει κανείς», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου για τις νέες αποκαλύψεις για τους διαλόγους του σταθμάρχη και του ρυθμιστή κυκλοφορίας Αθήνας, λίγο πριν και λίγο μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου.

«Η διοίκηση του ΟΣΕ έχει παραιτηθεί.  Είναι σε εξέλιξη η έρευνα της Δικαιοσύνης. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αναδεικνύεται με τον πιο εμφατικό τρόπο ένα κομμάτι της αιτίας του τραγικού δυστυχήματος», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον Σκάι.

Τέμπη: Επανεξετάζεται το DNA δύο σορών μετά από αίτημα των οικογενειών τους

Ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε πως βασική θέση της κυβέρνησης είναι «να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη. Θα γίνει έρευνα χωρίς κανένα εμπόδιο στη Δικαιοσύνη. Είναι απαίτηση, εξάλλου, του συνόλου της κοινωνίας. Τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι. Ο πρωθυπουργός ζήτησε να γίνει η έρευνα με γρήγορους ρυθμούς».

Τέμπη: Έρχονται ειδικοί της ΕΕ για την ασφάλεια στα τρένα

«Να εστιάσουμε ότι ο κόσμος θέλει να μην υπάρξει η παραμικρή συγκάλυψη. Θα κάνουμε ότι απαιτείται για να το διασφαλίσουμε σε μέγιστο βαθμό. Επί της ουσίας, θα ακουστούν πράγματα από τον κ. Γεραπετρίτη αύριο. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας», πρόσθεσε.

Τέμπη: «Ραγίζουν» καρδιές οι διασώστες - «Φρικιαστικά όσα είδαμε, λυγίσαμε»

Αναφορικά με τις ευθύνες, που μπορεί να έχει το υπουργείο Μεταφορών, είπε: «Η παραίτηση του κ. Καραμανλή σημαίνει ανάληψη άστοχης προσέγγισης σε ορισμένα ζητήματα. Αυτό που θέλω να πω είναι πως από το τραγικό δυστύχημα αναδεικνύονται δύο ζητήματα: Το ένα είναι η τεχνολογική πρόοδος στον ΟΣΕ που θα μπορούσε να είχε αποτρέψει, ακόμη και με ανθρώπινο λάθος, την τραγωδία. Το δεύτερο είναι η διαχείριση του ανθρωπίνου δυναμικού. Όλα αυτά έχουν μία αντανάκλαση σε όλους μας, δεν το κρύψαμε. Αναλαμβάνεται το μερίδιο της ευθύνης. Ο κ. Καραμανλής παραιτήθηκε. Η παραίτησή του σημαίνει και μία ανάληψη της ευθύνης αυτού του ελλείμματος ενημέρωσης και γνώσης που υπήρχε γύρω από το τι ίσχυε στον ΟΣΕ».

 

Τέμπη: «Ήταν ερωτευμένα τα παιδιά» - Συγκλονίζει ο πατέρας της Ιφιγένειας

Τέλος, για το ότι οι εργαζόμενοι είχαν αναδείξει τα προβλήματα και είχαν κάνει και απεργίες για αυτά, ο κ. Οικονόμου απάντησε: «Οι εργαζόμενοι διαχρονικά αναδεικνύουν ζητήματα. Υπήρξε και από την πλευρά του υπουργείου μία υπερεκτίμηση της κατάστασης. Αυτό δεν μηδενίζει τις προσπάθειες του υπουργείου για να καλύψει το χαμένο διάστημα της προηγούμενης περιόδου και εξελίξαμε το έργο της τηλεδιοίκησης σε μεγάλο ποσοστό. Θέλω όμως να πω το εξής: Είδαμε πράγματα όπως... αναρρωτικές άδειες μετά το δυστύχημα. Ευθύνη μας και υποχρέωσή μας είναι να διορθώσουμε τις παθογένειες στον οργανισμό».

Πρόεδρος ΟΣΕ: Αγνόησε τις προειδοποιήσεις για κίνδυνο δυστυχήματος!  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top