Άντονι Μπλίνκεν: Συνάντηση με Δένδια και το αστειάκι για Μπαϊντενόπουλο

Γεμάτο το πρόγραμμα του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ

Δηλώσεις Δένδια - Μπλίνκεν στο υπουργείο Εξωτερικών - Βίντεο από OPEN

Γεμάτο πρόγραμμα θα έχει και σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας. Αρχικά πραγματοποιείται αυτή την ώρα συνάντηση με τον Νίκο Δένδια στο υπουργείο Εξωτερικών ενώ στις 11:30 πμ, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα. 

Στο πλαίσιο των διευρυμένων συνομιλιών, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών κήρυξαν την έναρξη του 4ου γύρου του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδος-ΗΠΑ.

υπουργειο εξωτερικων

Eurokinissi  ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Ο Νίκος Δένδιας έστειλε το μήνυμα πως η συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ έχει γίνει ακόμα πιο ισχυρή και πως η ενίσχυσή της προωθεί τα κοινά μας συμφέροντα, αλλά και την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα.

Επίσης, ο κ. Δένδιας τόνισε πως οι στρατηγικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες δείχνουν το συνεχές ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την περιοχή μας σχετικά με τη συνεργασία και την άμυνα.

Στην Αθήνα έφτασε ο Μπλίνκεν: Το πρόγραμμα των συζητήσεων με Δένδια 

Υπογράμμισε πως οι δύο χώρες έχουν κοινές αξίες, κοινό σεβασμό για το Διεθνές Δίκαιο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υπουργός Εξωτερικών στη γεωστρατηγική και ενεργειακή σημασία της Αλεξανδρούπολης για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. «Θέλουμε να συνδέσουμε ακόμα και τους ηλεκτρικούς μας αγωγούς» επισήμανε. 

Ο κ. Δένδιας κατά τη διάρκεια της συνάντησης τόνισε ξανά πως δε χρειάζεται να περιμένουμε τους σεισμούς για να είμαστε κοντά και να συζητάμε αναφερόμενος στον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία κάτι το οποίο βρήκε σύμφωνο και τον Αμερικανό ομόλογό του.

«Πολλοί Έλληνες ζουν στην Αμερική. Πιο γνωστός είναι ο... Μπαιντενόπουλος!» αστειεύτηκε ο Άντονι Μπλίνκεν τονίζοντας πως οι Αμερικάνοι είναι φίλοι των Ελλήνων.

δενδιας μπλινκεν

Εγκάρδια υποδοχή επιφύλαξε ο Νίκος Δένδιας στον Άντονι Μπλίνκεν Eurokinissi (ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ)

Μητσοτάκης – Μπλίνκεν: Δείπνο με ψάρια στο μενού και... Τουρκία

Υπενθυμίζεται ότι ο 3ος γύρος του Στρατηγικού Διαλόγου, Ελλάδας-ΗΠΑ είχε λάβει χώρα στην Ουάσιγκτον τον Οκτώβριο του 2021. 

Δένδιας: Γιατί απουσίασε τελικά από το δείπνο Μητσοτάκη – Μπλίνκεν 

 

μπλινκεν

Άντονι Μπλίνκεν - Νίκος Δένδιας (ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ)

Οι τομείς συνεργασίας που καλύπτει ο Στρατηγικός Διάλογος είναι: Περιφερειακά Ζητήματα, Άμυνα και Ασφάλεια, Επιβολή του Νόμου και Αντιμετώπιση της Τρομοκρατίας, Ανθρωπιστικές προκλήσεις και Ετοιμότητα για την αντιμετώπιση Καταστροφών, Εμπόριο και Επενδύσεις, Ενέργεια και Περιβάλλον, Δεσμοί μεταξύ των δύο λαών. Οι συνομιλίες στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων αναμένεται να επικεντρωθούν στους τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης των στρατηγικών διμερών σχέσεων, σε όλους τους τομείς καθώς και σε περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.

Μητσοτάκης – Μπλίνκεν στο Μαξίμου: Η συνάντηση και το δείπνο  

Στο πρόγραμμα του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών περιλαμβάνεται και ξενάγησή του στην Αρχαία Αγορά.

Στη συνέχεια, ο Άντονι Μπλίκεν θα συναντηθεί με μέλη των ομάδων έρευνας και διάσωσης της ΕΜΑΚ που επέστρεψαν από τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας. Ακολούθως, θα εγκαινιάσει την επέκταση του κτιρίου της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών. 

Η συνάντηση του Μπλίνκεν με τον Αλέξη Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 πμ στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top