Μητσοτάκης: Χειρότερος από Πινόκιο ο Τσίπρας – Κάνει διαχείριση της ήττας 

«Αδιανόητο να αμφισβητείται το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας» 

Με μια φράση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τον Αλέξη Τσίπρα, ότι «μπροστά του ο Πινόκιο είναι υπόδειγμα φιλαλήθειας» πέρασε στην αντεπίθεση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, για τη δριμεία κριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον ίδιο,  με αιχμές ακόμη και για το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας κατά της κυβέρνησης.  Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε επίσης ότι ο κ. Τσίπρας κάνει ήδη «διαχείριση της ήττας».        

Τσίπρας: Επίθεση σε Μητσοτάκη για την ακρίβεια – υπαινιγμοί για τις εκλογές

Αφορμή ήταν πάντως η ερώτηση γιατί δεν πιστεύει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ όταν λέει ότι δεν πρόκειται να επιχειρήσει «κυβέρνηση ηττημένων». «Να θυμίσω ότι του καταλόγισε η κα Κωνσταντοπούλου, παλιά του σύντροφος, ότι μπροστά του ο Πινόκιο είναι υπόδειγμα φιλαλήθειας. Δεν τα λέω εγώ, τα λένε οι παλιοί του σύντροφοι. Και να σας πω και κάτι; Ο κ. Τσίπρας λέει ότι δεν θα κάνει «κυβέρνηση ηττημένων» και βγαίνει σήμερα ο κ. Σκουρλέτης και λέει το ακριβώς ανάποδο. Κατά συνέπεια, εγώ δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αν μπορούσε ο κ. Τσίπρας με κάποιο τρόπο, και ως ηττημένος, να βρει κάποια πλειοψηφία η οποία να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, θα διερευνούσε αυτό το ενδεχόμενο. Πολύ δύσκολο αριθμητικά, όχι αδύνατο. 'Αρα οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό ως ενδεχόμενο υπάρχει, δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί κανείς μαθηματικά να το αποκλείσει».

«Πόλεμος» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Σκουρλέτη: Θέλετε κυβέρνηση ηττημένων;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι κάνει «πολιτική Μαυρογιαλούρου» με αφορμή τα τελευταία μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ τόνισε πως «οι κινήσεις οι οποίες κάνουμε τώρα είναι κοστολογημένες και είναι στα πλαίσια των δημοσιονομικών αντοχών της ελληνικής οικονομίας, κινήσεις απαραίτητες για να στηρίξουμε ανθρώπους οι οποίοι τα βγάζουν πέρα δύσκολα».

Μητσοτάκης για τις παροχές: Γιατί δεν είναι εξαγορά ψήφων 

Και συνέχισε: «Δεν είναι παροχές με την έννοια της εξαγοράς ψήφων. Μακριά από εμένα οποιαδήποτε τέτοια λογική. Αλλά δεν είναι και παροχές οι οποίες χρηματοδοτούνται με δανεικά. Είναι κινήσεις και δαπάνες οι οποίες γίνονται από το πλεόνασμα της ελληνικής οικονομίας. Είναι το προϊόν της οικονομικής ανάπτυξης, όχι το προϊόν δανεικών, ούτε το προϊόν υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης».

Έκτακτη ενίσχυση στις συντάξεις: 7 ερωτήσεις και απαντήσεις 

Ο πρωθυπουργός δήλωσε, επίσης, ότι η κυβέρνηση δίνει αυτές τις ενισχύσεις επειδή βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν εισαγόμενο πληθωρισμό, τον οποίο δεν προκαλέσαμε εμείς.

Είπε, επίσης, ότι υπάρχουν συνταξιούχοι με πολύ χαμηλές συντάξεις που λόγω της προσωπικής διαφοράς δεν είδαν καμία αύξηση και στο μέτρο των δυνατοτήτων της η κυβέρνηση τους στηρίζει, ενώ για την ακρίβεια στα τρόφιμα ανέφερε πως είναι περίπου στον ευρωπαϊκό μέσο όρο και εκτίμησε πως θα βαίνει μειούμενη από εδώ και στο εξής.

«Είδατε ότι σήμερα μπήκαν και σημαντικά πρόστιμα σε σούπερ μάρκετ. Είμαστε απέναντι σε οποιοδήποτε φαινόμενο κερδοσκοπίας. Όσο μπορούμε ελέγχουμε την αγορά και κινήσεις όπως το «Καλάθι του Νοικοκυριού». Ποτέ δεν είπαμε ότι έχουμε τη μαγική λύση ή ότι δεν υπάρχουν μεγάλα προβλήματα, αλλά αυτό το οποίο θα επιμένω να λέω είναι ότι προσπαθούμε, χωρίς να τάζουμε πράγματα τα οποία δεν μπορούμε να κάνουμε, να στεκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας οι οποίοι δοκιμάζονται», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς αν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για άλλα μέτρα στήριξης πριν τις εκλογές, απάντησε πως «έχουμε εξαντλήσει τις δυνατότητές μας για το επόμενο διάστημα. Δεν θα υπάρχει άλλο -θα έλεγα- πλαίσιο, άλλο πακέτο στήριξης».

Τι είπε ο Μητσοτάκης για τους πλειστηριασμούς

Για τους πλειστηριασμούς δήλωσε πως όλο το νομοθετικό πλαίσιο θεσπίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν κυβέρνηση και «είναι τουλάχιστον υποκριτικό σήμερα να μας ασκούν κριτική».

Συμπλήρωσε, μεταξύ άλλων, ότι ο εξωδικαστικός συμβιβασμός έχει αρχίσει και «τρέχει» και πως οι πολίτες προχωρούν σε διμερείς ρυθμίσεις με τα λεγόμενα funds και με τις τράπεζες.

Πλειστηριασμοί: Αυτή είναι η απόφαση – «πράσινο φως» του Αρείου Πάγου

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει κύμα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας δήλωσε πως δεν το βλέπει και σημείωσε πως η απόφαση του Αρείου Πάγου, επικυρώνει ουσιαστικά προηγούμενα νομοθετήματα και το πλαίσιο είναι ίδιο.

«Πλειστηριασμοί βέβαια και γίνονταν και γίνονται, και αφορούν περιπτώσεις όπου δεν μιλάμε για πρώτη κατοικία. Και βέβαια πρέπει να σας πω ότι είναι τουλάχιστον υποκριτικό κάποιοι να ισχυρίζονται ότι 25.000 πλειστηριασμοί είναι πολλοί ή λίγοι, όταν κατηγορούν αυτή την κυβέρνηση ότι δήθεν κάνει πλειστηριασμούς τους οποίους νομοθέτησε η προηγούμενη», πρόσθεσε.

Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα και το Νίκο Ανδρουλάκη για το θέμα της δημοκρατίας και των θεσμών, ο πρωθυπουργός τόνισε πως η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα την οποία παρουσιάζει η αντιπολίτευση.

«Αυτοί οι οποίοι τα λένε, με πρώτο τον κ. Τσίπρα, πιστεύω ότι έχουν έναν σκοπό, κ. Κουβαρά. Και αυτός είναι να δημιουργήσουν υπόνοιες για την αξιοπιστία του εκλογικού αποτελέσματος. Ήδη το εννοούν», τόνισε. Και πρόσθεσε: «Εννοώ ότι θέλουν να μας πουν περίπου ότι ‘οι πολίτες θα ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ αλλά τελικά θα βγει η Νέα Δημοκρατία'»

«Αδιανόητο να μιλούν για νοθεία στις εκλογές» 
  

Ερωτηθείς αν θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πει ότι θα γίνει νοθεία στις εκλογές, απάντησε: «Εάν δείτε πού οδηγεί η λογική κατάληξη των επιχειρημάτων τους δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα καταλήξουν να πουν και αυτό, ναι. Και είναι αδιανόητο αυτό, διότι αν έχουμε ένα, θα έλεγα, κεκτημένο στη χώρα μας είναι το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας. Εγώ καταλαβαίνω ότι ο κ. Τσίπρας κάνει μια διαχείριση της ήττας του, αλλά υπάρχουν όρια στο πόσο μπορεί να δυσφημεί τη χώρα στο εξωτερικό. Και, εν πάση περιπτώσει, υπάρχει και μια ξεκάθαρη σύγκρουση με την πραγματικότητα την οποία βιώνουν όλοι οι πολίτες.

Η Ελλάδα είναι μία ευνομούμενη δημοκρατία. Μπορούμε να κάνουμε και άλλα βήματα προόδου, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι' αυτό, έχουμε περιθώρια να 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top