Συλλυπητήρια ΣΥΡΙΖΑ για την απώλεια του Αιμίλιου Ζαχαρέα

«Κέρδισε τον θαυμασμό των δημοκρατικών ανθρώπων»

Αιμίλιος Ζαχαρέας

«Ο Αιμίλιος Ζαχαρέας υπήρξε ενεργός επιστήμονας και, ταυτόχρονα, δυναμικός αγωνιστής του δημοκρατικού χώρου στην πατρίδα μας», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ανακοίνωση του για την απώλεια του Αιμίλιου Ζαχαρέα, εκφράζοντας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Βαρύ πένθος για τη Μάρα Ζαχαρέα - «Έφυγε» ο πατέρας της, Αιμίλιος Ζαχαρέας

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρεται στη ζωή και τους αγώνες του διακεκριμένου οικονομολόγου, τονίζοντας πως κατέκτησε τον θαυμασμό της γενιάς του αλλά και χιλιάδων δημοκρατικών ανθρώπων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Αιμίλιος Ζαχαρέας υπήρξε ενεργός επιστήμονας και, ταυτόχρονα, δυναμικός αγωνιστής του δημοκρατικού χώρου στην πατρίδα μας. Από νεαρή ηλικία πήρε μέρος στους αγώνες της νεολαίας της δεκαετίας του ’60 που παρέμειναν σημείο έμπνευσης και αναφοράς για όλες τις μετέπειτα γενιές.

Κατέκτησε για πάντα τον θαυμασμό της γενιάς του, αλλά και χιλιάδων δημοκρατικών ανθρώπων στα χρόνια που ακολούθησαν, όταν σε συνεργασία με τον Θανάση Τσιώκο, σε μια δύσκολη εποχή, ύψωσε στην Ακρόπολη την ελληνική σημαία με τον αριθμό 114, που συμβόλιζε τις διεκδικήσεις των συνομηλίκων του στην Ελλάδα, αλλά και την ιστορική ανάγκη ενός λαού για δημοκρατική σταθεροποίηση και περισσότερη δημόσια Παιδεία.

Ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Εσωτερικού, αλλά και αργότερα, της πολιτικής γραμματείας του ενιαίου Συνασπισμού, συνέχιζε να δίνει το «παρών» προς υπεράσπιση του κοινωνικού αιτήματος για μια ελληνική δημοκρατία με προοδευτική κατεύθυνση. Συνεργάστηκε με το Ινστιτούτου Γκράμσι της Ρώμης, ενώ δημοσίευσε εξαιρετικά ενδιαφέρουσες μελέτες πολιτικής οικονομίας. Εκφράζουμε συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Μάρα Ζαχαρέα: Η συγκινητική ανάρτηση για την απώλεια του πατέρα της

Ο Αιμίλιος Ζαχαρέας ήταν γνωστός για τις μελέτες του σε ζητήματα της οικονομίας και της πολιτικής, καθώς επίσης για την αγωνιστική συμμετοχή του στους κοινωνικούς αγώνες από την εποχή του 1-1-4.

Η κηδεία του θα γίνει στις 11.00 το πρωί τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, στο A' Νεκροταφείο Αθηνών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top