Μπαίνει φράχτης και στα 140 χλμ. των συνόρων με Τουρκία στον Έβρο

Θεοδωρικάκος: Ξεκινά άμεσα το δεύτερο τμήμα

«Η επέκταση του φράχτη στον Έβρο για την αποτροπή των παράνομων μεταναστών, είναι ένα θέμα ασφάλειας όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλη την Ευρώπη», είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος / Βίντεο: Σκάι

«Η απόφαση της κυβέρνησης είναι η κατασκευή του φράκτη στον Έβρο και στα 140 χλμ. των συνόρων της χώρας και της Ε.Ε. με την Τουρκία», δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στον Σκάι, ξεκινά άμεσα η κατασκευή του δεύτερου τμήματος μήκους 35 χιλιομέτρων.

 

Σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο

«Η επέκταση του φράχτη στον Έβρο για την αποτροπή των παράνομων μεταναστών, είναι ένα θέμα ασφάλειας όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλη την Ευρώπη», επισήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ενισχύονται με 600 ειδικούς φρουρούς από αύριο τα Τμήματα στην Αττική

Αύριο Σάββατο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα φιλοξενήσει στην Αλεξανδρούπολη 27 πρέσβεις από χώρες της ΕΕ, χώρες συνδεδεμένες με τη συνθήκη Σένγκεν και την Βρετανία για να τους ενημερώσει για την κατάσταση στην περιοχή. 

Όπως είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στόχος είναι να έχουν πλήρη γνώση της οξύτητας και του μεγέθους του προβλήματος που υπάρχει στον Έβρο με την παράνομη μετανάστευση και τη σκληρή δουλειά που γίνεται από την Ελληνική Αστυνομία, το ελληνικό κράτος και τους κατοίκους του Έβρου.

«Συγγνώμη» από το Spiegel για τη «νεκρή Μαρία» του Έβρου

Θύμισε ότι το 2022 απετράπη η είσοδος 260.000 παράνομων μεταναστών, ενώ συνελήφθησαν περισσότεροι από 1450 διακινητές. Επίσης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα για μια ακόμη φορά να ζητήσει συγγνώμη από τους αστυνομικούς που φυλάνε τα σύνορα, για την υπόθεση fake news της «μικρής Μαρίας» που ο ίδιος και το κόμμα του είχαν υιοθετήσει.

600 νέοι Ειδικοί Φρουροί στην Αττική

Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος τον τελευταίο ενάμιση χρόνο οι νυχτερινές περιπολίες στην Αθήνα από 60 αυξήθηκαν στις 140 με 150 ενώ και οι δύο σειρές αστυνομικών που αποφοίτησαν, περίπου 1.500, τοποθετήθηκαν στην Αττική όπου έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει το 70% του εγκλήματος αλλά υπηρετεί μόνο το 30% των αστυνομικής δύναμης.

Εύα Καϊλή: «Κομμάτια να με κάνουν, δε θα παραδεχτώ ποτέ κάτι που δεν έκανα»

Σημείωσε ότι αύριο ολοκληρώνεται η τοποθέτηση 600 νέων Ειδικών Φρουρών σε Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής με έμφαση στις περιοχές που έχει παρατηρηθεί αυξημένη εγκληματικότητα και υπενθύμισε ότι άμεσα θα απελευθερωθούν ακόμα 1.500 αστυνομικοί από γραφειοκρατικά καθήκοντα, όπως μεταφορές δικογράφων κλπ

Σε ό,τι αφορά στις συλλήψεις που έγιναν στην Πάτρα, σημείωσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία για παραβάσεις πέραν του κοινού εγκλήματος, αλλά η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται και οτιδήποτε άλλο υπάρξει θα έλθει στην επιφάνεια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top