Qatargate: Αυτά είναι τα πρόσωπα «κλειδιά» στο πολύκροτο σκάνδαλο

Ποιος ο ρόλος του καθενός;

Τα πρόσωπα Qatargate φαίνεται ότι λειτουργούσαν με οργανωμένη δομή, ενώ είχαν  απλώσει τα πλοκάμια τους από το Μαρόκο μέχρι το Κατάρ και τις Βρυξέλλες. 

Ο Αρης Λάμπος περιέγραψε στο κεντρικό δελτίο του Star τους ρόλους τους, αλλά κι ένα ιδιαίτερο σκηνικό που έλαβε χώρα μέσα στο ευρωκοινοβούλιο. 

Εύα Καϊλή: «Με καθαρή συνείδηση θα δώσω τη μάχη για την αθωότητά μου»

Ο Αντόνιο Παντσέρι ήταν ο εγκέφαλος της οργάνωσης, όπως ομολόγησε ο Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Εκείνος ήταν ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον Παντσέρι και την Εύα Καϊλή, η οποία ήταν μέσα στο ευρωκοινοβούλιο και μια από τους αντιπροέδρους, επομένως είχε και ασυλία και επιρροή στις αποφάσεις. 

Qatargate: «Ξετινάζουν» τους λογαριασμούς Παντσέρι και Τζόρτζι

Στο κάδρο έχει μπει και το όνομα του ιταλού Ευρωβουλευτή,  Αντρέα Κοτσολίνο. Πρόκειται για τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για τις χώρες Μαρόκο, Αλγερία και Μαυριτανία. 

Ποιος είχε τη θεση του πριν; Ο Παντσέρι. Πρώην συνεργάτης του ήταν ο σύντροφος της Καϊλή, ο οποίος συνέχισε ως βοηθός του Κοτσολίνο. 

Εύα Καϊλή: Στο μικροσκόπιο η ΜΚΟ της αδελφής της, Μανταλένας

Ο ευρωβουλευτής δεν έχει κατηγορηθεί μέχρι στιγμής, ωστόσο το κόμμα του τον έχει διαγράψει. Είναι ενδιαφέρον ότι ο Κοτσολίνο είναι και ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης στην οποία είναι πρόεδρος ο Παντσέρι.

Qatargate: «Πανηγύριζαν για το Κατάρ σαν να είχε μπει γκολ»

Την ίδια ώρα έρχεται στο φως ένα ιδιαίτερο περιστατικό, όπως δημοσιεύει η La República.

Ένα χρόνο πριν, το Δεκέμβριο του 2021  γινόταν μια ψηφοφορία με θέμα τις θεωρήσεις βίζας από το Κατάρ. Στην αίθουσα εκτός από τους ευρωβουλευτές βρισκόταν ο Φραντσέσκο Τζόρτζι,  ο κοινοβουλευτικός βοηθός  του Κοτσολίνο,  και δύο άνδρες από τη Ντόχα. 

QatarGate: «Ήταν όλοι σε πάρτι με Καταριανούς λίγες ώρες πριν συλληφθούν»

Όταν εγκρίθηκε η επίμαχη διάταξη ο Τζόρτζι και ο σύμβουλος του Κοτσολίνο πανηγύρισαν σαν να μπήκε γκολ και έκαναν «high five», όπως γράφει η εφημερίδα. Όλοι παραξενευτήκαν αλλά ένα χρόνο μετά όλα έγιναν ξεκάθαρα. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top