Αλέξης Τσίπρας: «Η παιδική φτώχεια δεν καταπολεμάται με κλειδωμένα γάλατα»

Η ανάρτηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του παιδιού

Τσίπρας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του παιδιού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στα social media, υπογράμμισε την ανάγκη για ένα «γενναίο κοινωνικό κράτος με αποτελεσματικές δομές».

ΣΥΡΙΖΑ: ο Μητσοτάκης βυθίζει τη χώρα στον οχετό των ακροδεξιών ύβρεων 

Ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter για την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού: «Ο σεβασμός στην προσωπικότητα κάθε παιδιού. Η διασφάλιση των δικαιωμάτων κάθε παιδιού, χωρίς διακρίσεις. Αυτές είναι οι πρώτες προτεραιότητες ενός δημοκρατικού, δίκαιου κράτους, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού».

Και συνέχισε στην ανάρτησή του, λέγοντας: «Η παιδική φτώχεια δεν καταπολεμάται με κλειδωμένα γάλατα. Η σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών δεν προλαμβάνεται με ευχολόγια. Η υγεία των παιδιών δεν μπορεί να είναι πολυτέλεια των λίγων».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του παιδιού, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη για ένα «γενναίο κοινωνικό κράτος με αποτελεσματικές δομές» / Φωτογραφία Eurokinissi

Τσίπρας: ποιος πρωθυπουργός δε θα ένιωθε την υποχρέωση να παραιτηθεί;  

«Η προστασία της παιδικής ψυχής δεν μπορεί να είναι ευθύνη ιδιωτών. Χρειάζεται ένα γενναίο κοινωνικό κράτος, με σύγχρονες, αποτελεσματικές δομές. Είναι αυτό για το οποίο ξεκινήσαμε τη μάχη. Είναι αυτό για το οποίο θα κληθούμε να ξαναδώσουμε τη μάχη σε λίγους μήνες από νέα θέση ευθύνης. 

Κλείνοντας έγραψε ότι: «Κανένα παιδί δεν πρέπει να μείνει πίσω. Η παιδική φτώχεια δεν καταπολεμάται με κλειδωμένα γάλατα. Η προστασία της παιδικής ψυχής δεν είναι ευθύνη ιδιωτών. Χρειάζεται ένα γενναίο κοινωνικό κράτος με σύγχρονες, αποτελεσματικές δομές. “Έχε το νου σου στο παιδί”. Είναι η οφειλή μας προς το αύριο».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top