Βουλή: Σύσταση στους βουλευτές να αφήσουν τα κινητά έξω από την αίθουσα

Ανησυχία για τις διαρροές και παραβιάσεις απορρήτου

Στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής έγινε μια τεταμένη συζήτηση με φόντο τη διαφύλαξη του απορρήτου της αυριανής συνεδρίασης στην επιτροπή θεσμών, ενώ έγινε σύσταση στους βουλευτές να αφήσουν έξω από την αίθουσα τα κινητά τους. 

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Αντώνης Αντωνόπουλος, το να μείνουν τα κινητά τηλέφωνα εκτός της αίθουσας είναι η ισχυρή υπόδειξη του πρόεδρου της βουλής.  Το τι θα κάνουν όμως οι βουλευτές είναι καθαρά στη διακριτική τους ευχέρεια, καθώς, ούτε απαγόρευση μπορεί να γίνει, ούτε βεβαίως σωματικός έλεγχος. 

Η μαραθώνια, όπως προβλέπεται, η αυριανή συνεδρίαση είναι απόρρητη και οι βουλευτές δεσμεύονται εφ΄όρου ζωής για να μην αποκαλύψουν το περιεχόμενο της συζήτησης. 

Επιτροπή θεσμών: Ανησυχία για τις διαρροές και παραβιάσεις απορρήτου

Το μεγάλο στοίχημα είναι να διαφυλαχθεί η μυστικότητα, κάτι που τα κόμματα δεν το αρνούνται. 

Το θέμα για το προεδρείο της Βουλής δεν είναι να μην υπάρξει ενημέρωση, αλλά να μη ξεφύγει η κατάσταση, όπως τη περασμένη εβδομάδα, που κυκλοφόρησαν μέχρι και ηχητικά αποσπάσματα  από τη συνεδρίαση της επιτροπής. 

Βέβαια, υπάρχει και η διέξοδος να καταλήξουν σε ένα κοινό κείμενο  που θα αποτυπώνει τα συμπεράσματα τους. Αυτό προϋποθέτει, όμως, τη συμφωνία και των 19 μελών της επιτροπής, κάτι που φαντάζει πάρα πολύ δύσκολο.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top