Οικονόμου για φωτιές: Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα δύσκολο καλοκαίρι

«Οι πυρκαγιές δεν σβήνονται με κραυγές και δαιμονοποίηση»

Την εκτίμηση ότι γλιτώσαμε τα χειρότερα στη φωτιά στη Γλυφάδα και τη Βούλα επειδή «φέτος είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι», εξέφρασε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, υποστήριξε ότι η αντίδραση του κρατικού μηχανισμού ήταν εντός του χρονικού ορίου του πρωτοκόλλου και γι’ αυτό δεν είχαμε μεγαλύτερες ζημιές.

Βούλα: Υπόνοιες για εμπρησμό στη δεύτερη εστία πυρκαγιάς

«Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα δύσκολο καλοκαίρι. Η πίεση θα είναι μεγάλη. Αυτή είναι η πραγματικότητα, δεν είναι δικαιολογία», είπε και πρόσθεσε: «Οι πυρκαγιές δε σβήνονται με κραυγές και δαιμονοποίηση των ανθρώπων».

Πινγκ - πονγκ ευθυνών για τη φωτιά που έκαψε τη Γλυφάδα και τη Βούλα

Φωτιά σε Γλυφάδα – Βούλα: Συγκλονιστικές εικόνες από την εκκένωση

Ο κ. Οικονόμου είπε πως ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, απολαμβάνει «πλήρως» την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και σημείωσε πως «είναι απαραίτητο να συνειδητοποιήσουμε ότι η περιοχή μας βάλλεται από την κλιματική κρίση».

Την Τετάρτη η ενημέρωση των κομμάτων για τα τεθωρακισμένα από την Γερμανία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενημέρωσε πως με αίτημα του υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, την ερχόμενη Τετάρτη 8 Ιουνίου θα γίνει η ενημέρωση των κομμάτων για τα τεθωρακισμένα από τη Γερμανία.

Σολτς: Η Γερμανία θα δώσει τεθωρακισμένα οχήματα στην Ελλάδα

Συγκεκριμένα, στις; 10 το πρωί θα συγκληθεί η Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για την ενημέρωση των κομμάτων για την αποστολή ανθρωπιστικού και αμυντικού υλικού στην Ουκρανία.

Παναγιωτόπουλος: Βαρύ κόστος στην Τουρκία αν αποτολμήσει εμπλοκή

«Η αποστολή των παλαιών τεθωρακισμένων στην Ουκρανία θα γίνεται αφού παραληφθούν από Γερμανία τα νεότερα, δεν θα δημιουργηθεί κανέναν κενό στην άμυνα της χώρας», εξήγησε.

Τι είπε για τους μετανάστες στα τουρκικά παράλια: Είμαστε πάντα σε εγρήγορση

Ο κ. Οικονόμου ρωτήθηκε και για τις πληροφορίες των τελευταίων 24ωρων, περί συγκέντρωσης μεταναστών στα τουρκικά παράλια.

«Πάντοτε είμαστε σε εγρήγορση και τα αντανακλαστικά μας είναι ενεργοποιημένα για να συνεχίσουμε να υπηρετούμε την πολιτική που εφαρμόζουμε στο μεταναστευτικό, φυλάσσοντας τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης με τον τρόπο που το κάνουμε το τελευταίο διάστημα για να μην ξαναζήσουμε σκηνές σαν αυτές που είχαμε ζήσει στο παρελθόν», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Είναι μια διαδικασία που η χώρα μας εφαρμόζει με συνέπεια και θα συνεχίσει να εφαρμόζει», συμπλήρωσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top